hesabın var mı? giriş yap

  • ulan çok güzel bi özellik de; herkesten sil yerine benden sil dedim. şimdi mesajımı herkes görebiliyor, ben göremiyorum ve tabiki silemiyorum da. benden sil diye seçenek mi olur laa. sizin yapacağınız işi skym .

  • başlık: beyler israildeyim duvara kazayla hitler yazdım.

    entry: hititler yazacaktım mına koyim. israil esnafı peşimde. kurtarın muallakler.

    2. kazayla hitler yazdıysan sorun yok panpa ibranice de 'kazayla' demek 'kahrolsun' demektir...
    o esnaflar seni mason locasına davet etmek için peşinden koşuyorlardır...
    sıkıntı yok ...

  • başlık “tunceli belediyesinin işçi maaşını 8 bin tl'ye çıkarması” olacaktı ama karakter sınırından dolayı sığmadı.

    http://www.diken.com.tr/…si-isciye-8-bin-lira-maas/

    ben artık bu ülkedeki vasıflı olarak nitelendirilen insanlara acımaktan yoruldum. bu işçi maaşı olayının boku çıkmadı mı artık? özel-kamu farketmez, bu ülkede 8 bin tl maaş alan vasıflı eleman sayısı %10'u geçmezken, muhalif belediyelerin kendi kendilerine uydurdukları “çöpçü maaşı zammı challenge” tarzı etkinlikler umarım sadece benim canımı sıkmıyordur.

    neyse ben şu köşeye çekileyim de giden 6 yılıma yanayım.

    edit: kimseyi benim maaşım ilgilendirmezmiş. o yüzden ilgili yazıyı kaldırdım. ama kimse kusura bakmasın, bir hekim olarak bir belediye çalışanından sadece birkaç bin tl fazla kazanmak için okumadım ben. istediğiniz kadar eleştirin. o kadar da uzun boylu değil. o zaman gidin pandemide tunceli belediyesinin çöpçülerini alkışlayın. yetti sizin sosyalizm popülistliğiniz.

  • meraklılar açıklama istemiş, açıklaması şu: mevsim normallerinin çok üzerinde bir yerden mevsim normallerinin çok altında bir yere çok hızlı geçiyorlar. bunu yapan da basınç merkezlerinin dağılımı. hızla kuzeydoğuya hareket eden ve derin(burası çokomelli) bir alçak basınç merkezi, dağılımın da uygun olmasıyla(burası da önemli) kuzeydeki(kanada’dan ithal) soğuğu aşağı çekebiliyor.

    kuzey amerika iki koca okyanus arasında görece büyük/kesintisiz bir kara parçası. birbirinin tersi ekstrem hava kütleleri hızla hareket edip yer değiştirebiliyor. kara ikliminde gece çok soğuk gündüz sıcak olabilmesi gibi düşünün.

    bu olayda bir çok şeyle birlikte bölgenin karasallığının ve yüksekliğin etkisi var. bu bölgenin tarihsel olarak da sert dalgalanmaları mevcut. ama yine de bu kadarı oldukça sıradışı bir durum elbette.

    bir değişiklik olmazsa, ki olma ihtimali var, kar örtü yapacak. 1882’den beri ölçülen meteorolojik tarihte, denver’ın en erken kar rekoru 3 eylül 1961. o tarihtw şaka gibi 10cm örtü yapmış. eylülde kar son yıllarda nadirleşmiş ve eylül ayı içinde en son örtü yapan yağış 24 eylül 2000’de olmuş.
    tarihsel verilere ulaşırsam paylaşırım.

  • vukuatın bir canlı tanığı olarak, tolga abimizi gerçekleri itiraf etmeye çağıriyorum buradan. yemin içiyorum ki kulaklarımla duydum o veledin "hugo'nun a. koyayim" demesini. tolga abi' nin" aaa sen nasıl konuşuyorsun, çok ayıp " çıkışına müteakip bebe" senin de a. koyayım" demişti. arkadaşımla birbirimize bakıp, o heyecanla televizyonun içine giriyorduk resmen..

    büdüt: bu konuda, savaş gazileri röpörtajı tarzı bir belgesel teklifine açık olduğumu belirtmek istiyorum. başıma bir şey gelmeyecekse eğer..*

  • tezgahta yazan:
    - ayranın sırrını söylemem.

    diyalog:
    + ne var abi içinde.
    - biber, nane, kekik, limon, soda, reyhan.

  • 1. iran filmi
    2. rus filmi
    3. ismini bilmediğiniz deneysel kısa
    4. imdb'de bile olmayan bir macar filmi
    5. amelie
    6. sinefillerin bileceği bir hint filmi
    7. nazar boncuğu olsun diye bir arzu film yapımı (anısı var falan)
    8. başka bir iran filmi
    9. angola filmi
    10. bir yakın dönem türk filmi (arkadaşı çekmiş)