hesabın var mı? giriş yap

  • şu fotoğrafta da fantastik duran akp'li bakanın garip açıklamasıdır.

    tamam anladık, tanrınız o adam olmuş da, her söze başlayınca onun adıyla başlamanız da suyunu çıkarıyor artık.

    +sayın nebati, bugünkü sporunuz nasıldı?
    -öncelikle liderimiz, önderimiz, biricik varlık nedenimiz olan sayın cumhurbaşkanımızın destekleriyle sporumuzu yaptık. onun talimatları doğrultusunda kültür fizik hareketleri yaparak, yine onun gözlemleri, bakın altını çiziyorum: sayın cumhurbaşkanımızın bizzat kendi gözleriyle bizi izlemesi yoluyla sporumuzu çok şükür tamamladık. bu konuda sayın cumhurbaşkanımıza liderliği için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. o yarattı bizi.

  • "başım omuzunda olsun. ne ekmek isterim, ne su.."

    evlendik sonra. sözünün eriymiş.

    istemedi.

    ***

    arkadaşlar bu mesajı artık editlemem gerekiyor. şöyle ki boşanma aşamasındayız. istemediği bir tek eflak ve boğadan kaldı. bir de kulağımın arkası.

  • kızabilir, kusabilir, sevmeyebiliriz ama şimdilik doğru bir karar. benim evim yok kardeşim, bırakın ben düşük faizle bir ev alayım sen ondördüncü evini sonra alırsın.

  • maslow efendinin ihtiyaçlar hiyerarşisi kuramının en üst basamağı. yani maslow efendi diyor ki bir insanın nihai hedefi kendini gerçekleştirmektir.

    peki nedir bu kendini gerçekleştirmek? efendim bu kavram, kişinin potansiyelini tam anlamıyla kullanarak yaşamı en işlevsel bir şekilde kucaklaması anlamına gelir.

    kendini gerçekleştiren insanın özellikleri nelerdir? hemen bakalım :
    -kendi özelliklerini kabul etme ve demokratik dünya görüşü :bu kişiler kendini tüm geçmişi, zayıflıkları, yanlışlarıyla olduğu gibi kabul ederler. diğer insanlara da saygı duyarlar.
    -gerçekçilik: dışarıdaki dünyayı da gerçekçi bir şekilde ele alırlar, kendilerini kandırmazlar.
    -sorun odaklı olma: kendilerinin dışındaki insanları, çevreyi vs. de önemserler, çevredeki sorunlarla ilgilenirler.
    -doruk deneyimler:hayatlarına keyif katacak coşkulu deneyimler yaşarlar. (illa bungee jumping gibi bir şey olmasına gerek yok, herkesin kendi değerlerine uygun doruk deneyim dereceleri farklıdır)
    -otonomi :bağımsızlık, kimsenin uzantısı olmama, tek başına var olabilme özelliği.
    -tek başınalık ve gizlilik: bağımlı insanların aksine yalnız kalabilme, yalnızlıktan keyif alabilme, mahremiyet ve gizlilik, özellik inancına sahip olma.
    -derinlikli mizah anlayışı :bu insanların gelişmiş mizah anlayışı vardır. hayatla da, kendileriyle de mizahi bir gözle ilişki kurabilirler. bu da hayattan daha çok keyif almalarını ve acılara karşı daha az depresif bir tutum benimsemelerini sağlar.
    -yolculuktan keyif almak:bu insanlar bir yere bağlı olmaktan hoşlansalar da farklı yolculuk deneyimleri yaşamayı, yolda olmayı, hayatın akışkan tarafını gösteren yolda olma durumunu severler.
    -spontanlık :kendini gerçekleştiren insanlar açık görüşüdür, esnek ve spontandır. sabit fikirlilik ve katılıktan uzaktır.

    kendini gerçekleştirmek uzun ve uzun olduğu kadar keyifli bir süreçtir. sağlıklı bir birey özelliklerini de bu süreçte keyifli bir şekilde kazanırsınız, patolojik özelliklerden uzaklaşırsınız. her insanın kendini gerçekleştirme hedefi sahip olduğu potansiyelleri kullanma adına büyük bir adım olacaktır.

  • 1. sismik izolator un sahtesi kalitesizi hatta fake i cikmasi ne kadar surer?
    2. nasilsa izolator var diye gerisini koyvermeleri ne kadar surer.?
    3. daire fiyatlari , kanun daha cikmadan biz izolator koyacagiz denilipte yuzde kac artar?
    4. yerli uretimi olmaz ise veya olsada , ithalati kim yapar kaymagini kim yer ? veya imalat yetkisi kime verilir?

    edit ; duzeltme