hesabın var mı? giriş yap

  • bu kadar da boş duyar fazla gerçekten. bi sik yapmayıp 5000 lira maaş alan meslek grubunu yumuşak bir dille (hatta fazla yumuşak) eleştirmişlerdir. meslek onurunu falan bırak böyle bir mesleğin olması bile abesle iştigal ve israftır.

  • viyk.

    bir şeye heyecanlanınca bu sesi çıkarırdı istemsiz şekilde. ömürüme 10 sene katardı.

    2.ise ağır be sözlük

    seni seviyorum dediğimde tanısan sevmezsin demiştin, çok gülmüştüm espri yaptığını sanmıştım.

  • gözlerim bozuk olduğu halde en arka sırada oturup tahtada yazan bir kelimeyi görmeden bitirdim liseyi ama hanginiz farkına vardı bunun.

    ayrıca sonradan renk körü olduğumu farkettim, o koyu yeşil tahtaya pembe ince tebeşirle yazılanları hiç görmedim. en önemli kısımlar onlarmış ama olsun.

    edit: farkında olmadan içini cızlattığım insanlar olmuş. merak etmeyin çok iyi konumdayım hayatta

  • gelen konuklar niye ibrahim tatlıses ölmüş de helvasını yemeye gelmişler gibi davranıyorlar * çok iyi adamdın senin gibisi gelmez efsaneydin adam yanınızda oturuyor ya yaşlı ziyareti gibi program olmuş

  • altı üstü birkaç dakikadan ibaret olan video, hayatım boyunca izlediğim tüm dram filmlerini bir kenara fırlattı adeta. nasıl her şeyi sığdırdın şu yaşına çocuk? tam da oturduğum yerden, "ülke bitti yeaa" dediğim zamanlarda ne güzel çıktın öyle karşıma?

    bu ülke mert'in, mertlerin yüzü suyu hürmetine bitmeyecek.

    gün olacak, tek soruyu sekiz defada anlamayan kazık kadar adamlar, sefa sürdükleri saraydan tıpış tıpış çıkacak. yerlerine mert gelecek!

  • okulda bir arkadaş anlatmıştı böyle bir yöntemi. kız epey bir güzel. eleman çekingen bir fotoğraf öğrencisi. kızın uzaktan fotoğraflarını çekiyor. bunun için ciddi bir mesai harcıyor.
    günlerce, haftalarca kızın yolunu gözlüyor.
    bazen kar yağıyor, sırf onun beyazlar içinde bir kardelen gibi yükseldiği bir kare için bekliyor.
    bazen yağmur, fırtına hiç dinmiyor, eleman yılmadan bekliyor...
    en sonunda kızın çok güzel bir karesini yakalıyor. çok doğal ve kızın tüm güzelliği, fotoğrafa yansımış... eleman o kareyi çerçevelettirip hediye paketi yapıyor.
    kız bir gün okulda yürürken, tüm cesaretini topluyor ve karşısına çıkıyor.
    şaşıran kızla hiç konuşmadan elindeki paketi veriyor.
    kız paketi açıyor, kendi fotoğrafına bakıyor...
    bir süre sonra kız hüngür hüngür ağlamaya başlıyor.
    "hiç kimse benim için böyle bir şey yapmadı" diyor...
    olayı dinleyenler, heyecanla soruyor;
    ee peki sonra, eleman kızla sevgili oldu mu?
    anlatıcı yanıt veriyor...
    bizim eleman çok çirkindi laa, kız kabul etmemiş...

    kıssadan hisse: önemli olan yarışmaktı...

    oha: 500 küsür favori ve 2015'in en beğenilen entry'lerinden biri olmuş. emeği geçenlere sevgiler.

  • karadenizli elemanımızı polis çevirir;

    p: hız limitini aştınız beyefendi. ehliyet, ruhsat alabilir miyim?
    k: ne ehliyetü hemşerüm bu araba çalintu. ehliyetüm falan da yok. gerçü pi torpidoya bakayum belki silahın altında vardür bişeyler.
    p: silah....
    k: yav bagajda ikü tene ceset varda.

    polis hemen ekip çağırır. amirine anlatır herşeyi. amir gelince bizimkisi hemen ehliyetini, ruhsatını çıkarır. torpido yu bagaj ı gösterir. hiçbir şey yok.

    amir polise sorar;

    a: o kadar şey dedin, ortalıkta hiçbir şey yok?

    ordan bizim eleman atlar.

    k: "şimdu bu size hız yaptu falan da demiştur."

  • twitter'daki fellowship of fans adlı hesabın paylaşımlarına göre dün yayınlanan karakter posterlerinden bir çoğunun hangi karaktere ait olduğu ve kimler tarafından canlandırılacakları belli olmuş. ya da en azından kendilerinin tahminleri bu şekilde. ancak bu gibi hesapların genelde "içeriyle" bağlantılı olan hesaplar olduğunu unutmamak lazım. bazı karakterlerin yanına iliştirdikleri ipuçları pek işin içini bilmeden, sadece tahmin yürütmekle yazılacak bilgiler değil çünkü. zaten bunları birer tahmin olarak değil, "exclusive (özel)" ifadesiyle paylaşmışlar. üstelik ilk sıradaki karakteri canlandıracağı söylenen oyuncuyla ilgili geçen aylarda çıkan haberlerle de uyuşuyor. bu nedenle gerçek olduklarını düşünebiliriz bence bu "tahminlerin". buna göre ;

    - herkesin sauron (ya da witch king yani angmar'ın cadı kralı) olduğunu sandığı siyah zırhlı ve kılıçlı olan karakter sauron değil, adar'mış. tolkien'in kitaplarında olmayan, senaristler tarafından yaratılan bir karakter. sauron'un uşaklığını yapan, doğruluktan sapmış bir elf olduğu belirtilmiş. dizinin 1. sezonundaki esas kötü olarak karşımıza çıkacakmış. karakter joseph mawle tarafından canlandırılıyor. kendisi game of thrones'ta benjen stark'ı canlandırmıştı :
    adar
    joseph mawle

    - elinde padişah fermanı gibi bir ruloyu hafiften açmış şekilde baş aşağı tutan kişi celebrimbor. karakteri canlandıracak olan oyuncu ise charles edwards :
    celebrimbor
    charles edwards

    - yıldızlı sarı kaftanlar içinde yüzüklerle dolu parmaklarını kavuşturan kişi gil-galad. benjamin walker tarafından canlandırılıyor :
    gil-galad
    benjamin walker

    - üstünde kuleli bir şehir minyatürü olan asayı taşıyan kişi elrond. minyatürde görünen şehir gondolin. karakteri robert aramayo canlandırıyor, ki kendisi game of thrones'un 6. sezonunda eddard stark'ın gençliğini canlandırmıştı :
    elrond
    robert aramayo

    - kırmızı elbiseli, elinde bir kitap taşıyan kişi isildur'un kız kardeşi carine. karakteri ema horvath canlandırıyor :
    carine
    ema horvath

    - omzuna halat asmış olan, acaba hobbitlerden biri midir dediğimiz taşralı görünümlü kişi isildur himself. karakteri maxim baldry canlandırıyor :
    isildur
    maxim baldry

    - zırhlar içinde, bir yarısı altından bir yarısı gümüşten yapılma o zarif hançeri tutan kişi, doğru tahmin ettiniz, galadriel. karakteri morfydd clark canlandırıyor. posterde görülen zırhı helcaraxe'den (gıcırdayan buzul) geçilen sahnede giyiyormuş. hançerin baş tarafında bulunan oymalar ise valinor'un iki ağacı laurelin (altın ağaç) ve telperion (gümüş ağaç) :
    galadriel
    morfydd clark

    - kral arthur'un yuvarlak masa şövalyeleri gibi önünde üstü güneş gibi bir desenle süslü, altın sarısı kılıcı tutan kişi elendil. karakteri lloyd owen canlandırıyor. ancak posterde tuttuğu kılıcın dizinin kendisinde elendil'in asıl kılıcı olarak kullanılacak olan kılıçla aynı olmayabileceği söylenmiş :
    elendil
    lloyd owen

    - elinde cüce baltası tutan kişi tabii ki de bir cüce. hem de cücelerin en büyük babası durin... karakteri owain arthur canlandırıyor :
    durin
    owain arthur

    - takmış takıştırmış, sürmüş sürüştürmüş, boynundan yerlere kadar uzanan tiril tiril bir gömlek giymiş gibi görünen karakter ise cüce kraliçesi. karakteri sophia nomwete canlandırıyor. kendisi dizide bir maden çöktükten sonra üzücü bir ağıt yakacakmış. hadi bakalım, siyahi cüceniz hayırlı olsun. kapışmaya başlayabilirsiniz ^^ :
    dwarven queen
    sophia nomwete

    - ben-hur mu desem, the ten commandments mı desem, spartacus mı desem yoksa troy mu desem, ne desem bilemediğim filmlerdeki saray soyluları gibi koca koca altın süsleri, şatafatlı yüzükleri takıp muhteşem yüzyıl kaftanları gibi işlemeli mavi kıyafetler giyen kişi ise pharazon (ama henüz ar-pharazon değil). karakteri trystan gravelle canlandırıyor :
    pharazon
    trystan gravelle

    - son olarak ağaç kabuklarından yapılmış gibi duran, üstünde ağaç yaprakları ve bir insan sureti bulunan zırhı giyen, elinde ok tutan karakteri de ismael cruz cordova canlandırıyormuş. kendisi the mandalorian'ın 1. sezon 6. bölümü the prisoner'da qin karakterini canlandırmıştı. güç yüzükleri'nde ise karakteri insan köylerindeki savaş sahnelerinin çekildiği setlerde görülüyormuş ancak karakterin kim olduğu henüz belli değil :
    gizemli savaşçı
    ismael cruz cordova

    e daha ne olsun? bence ziyade olsun... paylaşımların doğru olup olmadığı ilerleyen günlerde belli olur.

  • bülent arınç'ın doğrudan doğruya asena erkin'i hedef aldığı açıklamaları. jacxxajkbcja

    ulan sen bu ülkeyi 12 yıldır yöneten 3 adamdan birisisin. kaç gündür magazinle uğraşıyorsun. yürü git be kardeşim...