hesabın var mı? giriş yap

  • bence güzel olur kardeş.

    _____________________________________________________________________________________

    intel 4790k @ 4.0 ghz, 8 gb ddr3 ram, asus strix r9 285, cooler master psu 750w

    """"""""""""""""""""" "oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur" """""""""""""""""""""""

  • o zaman yönetmeliğe, öğretmenlik yeterliliklerine veya kanuna bunu eklersin. kekeme olan da mülakata girmez. boşu boşuna yıllarca okul okuyup kpss'ye çalışmaz. insanların hayatlarıyla oynamak bu kadar basit olmaz, olamaz, olmamalı.

  • video

    iki lobunun iç yüzeylerinde 3er tane tane tetik tüyü bulunur. kapanma komutunu bu tüylerden alır. ancak yağmur damlaları gibi dış etmenlerden etkilenmemek ve boş yere kapanmamak için 20 saniye içerisinde en az 2 tetikleyici tüye dokunulması gerekir.

    tetik tüylerinin hareketi, kıl tabanındaki hücrelerden kalsiyum iyonlarının salınmasına neden olur. kalsiyum konsantrasyonu yeterince yükseldiğinde yapraklar kapanır ve içerideki böceği hapseder.

    ilk aşamada yapraklar gevşek şekilde kapanır. bunun nedeni sindirme zahmetine değmeyecek ufak böceklerin kaçıp gitmesidir. ancak tetik kıllarına 5 kere daha dokunacak büyüklükte bir böcek tuzağa düştüyse yapraklar sıvı sızdırmayacak şekilde sıkı şekilde kapanır ve sindirimi sağlayacak enzimler salınır. bu aşamadan sonra içerideki böcek için yapılacak bir şey yoktur.

    kaynak: science focus

  • videoyu izleyerek, ''ama köpek de kuyruk sallamış'' diyecek bir kitleyle beraber yaşıyoruz.

    edit: ''köpek, istemiyor olsaydı kuyruk sallamaz, ısırırdı'' diye mesajlar geliyor. tabii ki, bütün sülalesi eşekle çiftleşerek çoğalmış olan insanlar için normal bir durumdur.

  • durağan bir film olabilir ama bir o kadar da gerçek. iki adam.. farklı kültürler... farklı yaşam standartları.. ama temelde aynı sorun; yalnızlık ve bunun yarattığı bunalımlar... diyaloglar o kadar gerçekçi ki sanki evinde oturup konuşan iki insanın özel alanına girmişsiniz de gizlice izliyormuşsunuz duygusunu yaşatıyor. kimse rol yapmamış, filmin güzelliği buradan geliyor olabilir.

  • şimdi işçi sınıfı toplansa ve dese ki, "bize böyle davranan bir firmada çalışmama kararı alıyoruz" ama söz konusu sınıf gücünün farkında değil ki, demez.
    edit:
    dayının torunları, mesaj kutumu yeşilin elli tonuna çevirdi. yok o çıksa başkası yarın işe başlarmış, bilmem ne. yahu biz ne diyoruz acaba. "bir olsalar, ortak karar alsalar" ahh ah...