hesabın var mı? giriş yap

  • yazın iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerde sağlıklı bir alternatifini ararsaniz benim güzel bir tarifim var.

    malzemeler:

    - 5-6 su bardağı su
    - 5 tatlı kaşığı çay (ya da iki poşet cay)
    - 1 şeftali
    - isteğe göre 4- 5 tane çilek
    - 1 dilim limon
    - 1 tatlı kaşığı bal ya da şeker( bu kısım damak zevkinize kalmış, miktarı daha da arttırabilir ya da hiç eklemeyebilirsiniz)

    çayı 2.5 su bardağı su ile demliyoruz. yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra sürahiye aktarıyoruz. bu arada şeftali ve çilekleri püre haline getirip kalan su ile birlikte kısık ateşte kaynayana kadar pisiriyoruz. ince bir tulbentten geçirerek posasini alıyoruz . (tülbent yoksa ya da ben meyveli severim derseniz meyveleri dilim dilim kesip püre haline getirmeden suyunu çıkartın, meyvelerle birlikte çaya ilave edin) bal ya da şeker ekleyecekseniz bu aşamada ekleyip iyice karıştırıyoruz. meyveli suyu da sürahiye ekledikten sonra bir dilim limonu 4 parcaya ayırıp içine atıyoruz.

    karışımın bir kısmını buz kalıplarına koyup buzluğa atıyoruz. sürahideki çayı 10 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra birkaç saat buzdolabında bekletiyoruz. icecegimiz zaman cayli buzları da içine ekliyoruz. isterseniz limon ya da şeftali dilimi de ekleyebilirsiniz.

    hem sağlıklı hem ferah hem de lezzetli bir icecegimiz oluyor. deneyen herkese şimdiden afiyet olsun efendim .

  • tasarım için microsoft elini oynadı, sony de hamle sırası.

    konsola gelecek olursak öncelikle tasarım olarak farklı bir çizgi seçmişler. çizgileri ne kadar bu nesile benzesede dikey yapı bambaşka bir yaklaşım; seveni de olacaktır nefret edeni de... ama burada en kritik nokta soğutma olacaktır. bu nesilde xbox kesinlikle cihaz sesi konusunda sony'e fark attı. soğutma ve sessizlik için bu tasarıma kaymış olabilirler. nedeni bu ise ve başarılı oldular ise; kesinlikle doğru karar diyorum, ps4 pro süpürge gibi çalışıyor.

    series lafından birden fazla donanımda konsol geleceğini anladım. zaten bluray barındırmayan sadece dijital oyun yüklemesi yapılan sürümü gelecekti; bu planda değişiklik olmadığını anlıyoruz.

    geriye uyumluluk konusu biliniyordu, tekrar dillendirilmiş.

    donanım, özellikle gamepad konusunda geriye uyumluluk microsoft için başarılı bir yaklaşım. bu noktada sony nin önündeler.

    rekabette asıl fırtına fiyat ve özel oyun konusunda patlayacak. tahminler ve beklenti özel oyunda sony'nin önde olduğu yönünde bende öyle düşünüyorum.

    fiyat konusunda rekabet olacağını beklemiyorum. bluraysiz donanım xbox için avantaj olabilir; çünkü henüz ps5 için böyle bir donanım duyurulmadı.

    şimdi sıra sony de...

    ekleme
    yes, the box can sit both vertically and horizontally

    konsol yatayda kullanılabiliyor ;)

  • bir de o başlıkta orda oturan dayılara laf edenler vardı!! bu zamanda kimse kimseye yardım etmez bunlar yüzünden. biliyordum böyle olacağını.

  • bu bölgeye özellikle gelişme döneminde / çocukluk döneminde darbe alan kişilerde ileriki yıllarda doğru / yanlış kavramlarında çelişmeler görüldüğü gözlenmiştir. uzmanların sık sık verdikleri örneklerden biri şu: bu bölgeye hasar alan kişi hiç bir zaman hırsızlık yapma eğiliminde olmayabilir. ama yerde dolu bir cüzdan gördüğünde, bunu sahibine teslim etmeyip içindeki parayı rahatlıkla harcayabilir. hırsızlığın yanlış olduğu bilgisi ile sahibine ulaştırabileceği bir cüzdandaki parayı harcamanın yanlışlığı arasında ilişki kuramayabilir.

    tabi hemen belirtelim, bu loba darbe alan herkes bu şekilde davranacak diye bir şart yok. ancak doğru / yanlış kavramlarında çelişme görülen pek çok kişide bu tür hasarların bulunduğu kanıtlanmıştır.

  • verilen linkteki yorumları okuyunca türk halkının okuma yazma özürlüsü olduğunu gösteren video.

    yorumlarda yavaş'a atıp tutmuşlar, bu kadar zaman niye çürümesine izin verdiniz demişler. gerizekalı olmasa zaten videonun başında adamın 18 temmuz 2022'de devraldık dediğini ve öncesinde belediyenin yapabilecek bir şeyi olmadığını anlayacak.

    şunların oyu da 1 oy olarak sayılıyor ya, böyle demokrasinin çarkını siksinler.