hesabın var mı? giriş yap

  • şirketin ne kadar para kazandığını kalem kalem hesaplamanıza gerek yok. şirket halihazirda halka açık olduğu ve borsada işlem gördüğü için tüm bilançoları zaten her çeyrekte paylaşılıyor. mesela son çeyrekte 2.3 milyar euro ciro elde etmelerine rağmen çeyreği 20 milyon euro zararla kapamışlar.

    son ceyregin rakamlari

    gelmis gecmis tum ceyreklerin verileri

    yalnız bakkal hesabı yapar gibi "şarkı başına 5 cent ödeyip 8 cent alsalar şarkı başı 3 cent kar ediyorlar" demek yalnış oluyor çünkü kurumsal bir şirketin tüm masrafları şarkılara ödediği paradan ibaret değil. bunun server masrafı var, data masrafı var, teknoloji masrafı var, algoritma geliştirme masrafı var, şirketin içinde çalışan beyaz yakalıların maaşı var, marketing var, insan kaynakları var, hukuk departmanı var....var oğlu var.

  • acun ile çalışan çoğu kişinin aile düzeninin bozulması ve boşanmaları tesadüf olabilir mi?

  • 23 aralık 1979 tarihinde thy'ye ait fokker f28 fellowship 1000 tipi, tc-jat tescilli trabzon uçağı samsun-ankara seferinin son yaklaşma kısmında, esenboğa havalanına inişe geçtiği sırada ankara'nın çubuk mevkiğindeki kuyumcuköy'de bulunan 1400 metre yükseklikteki bir tepenin zirvesine çakılarak kaza yaptı.

    kaptan pilot sabri inanlı'nın yönetimindeki uçuş ekibi sabah 8.45'te sivas uçağıyla yeşilköy havalanından ankara'ya hareket ettiler. fakat sis nedeniyle ankaraya'ya inemeyip göynük üzerinden tekrar istanbul'a döndüler. daha sonra aynı ekip trabzon uçağıyla önce ankara'ya oradan da samsun'a uçtu. saat 14.17'de samsun'dan havalanan uçak 14.51'de radar ekranından kayboldu ve telsiz irtibatını kaybetti.

    pilotların sis nedeniyle ankara'ya inemeyeceklerini düşünüp istanbula yöneldikleri kazadan kurtulan bir hostes tarafından teyid edildi, fakat sonradan neden tekrar ankara'ya inmeye karar verdikleri bilinmiyor.

    uçak zirveye çakıldığında kendi etrafında bir kaç tur döndükten sonra motor ve gövde iki ayrı parçaya bölündü ve ayrı ayrı yandı. ils yaklaşma sırasında meydana gelen kazanın sebebi yüksek türbülans ve sis olarak kayıtlara geçti.

    kazada 4 mürettebattan 3'ü ve 39 yolcudan 36'sı hayatını kaybetti. samsun havalanı'nda son anda uçağı kaçıran bir japon yolcu ve hava kötü olduğu için uçağa binmekten korkan 2 türk yolcu mutlak bir ölümden kurtuldu. kaza haberinin samsun'a gelmesinin ardından samsun'dan ankaraya 700'e yakın otobüs ve minübüsle yolcu yakınları hareket etti, aynı gün 7bin lira olan samsun-ankara taksi ücreti 25bin lira oldu.

    kazada ölen hostes berrin çini istanbul şişli kolejinden bir yıl önce mezun olmuş, annesi ve babası ayrıldığı için çok zor bir dönem geçirmiş ve üniversite sınavına girmek yerine hostes olmayı tercih etmişti. hosteslik onun için bir kaçıştı ve yeni hayatından son derece memnundu. fakat bu yeni hayatı sadece 5 ay sürmüştü.

    şaibeli bir şekilde 1972'te thy'nin satın aldığı beş adet f-28 tipi uçaklardan ilki 24 ocak 1974 izmir uçak kazasında, ikincisi 30 ocak 1975 marmara denizi uçak kazasında düşmüş ve o dönemde f-28'ler tartışma konusu olmuştur. 7 yıl gibi bir sürede beş uçağın üçüncüsünün de düşmesiyle sağlam kalan iki adet f-28 seferden kaldırılılmıştır. borçları bitmeden yabancı bir firmaya satılan uçakların ikisi de kısa bir süre sonra kaza yapmıştır.

    tc-jat trabzon'ın kazadan önceki fotorafı

    enkaz yerinden bir gazete fotorafı

    enkaz yerindeki anıta benzer ilginç yapı

    bugün bile kaza yerinde parçalar bulmak mümkün

  • istanbul erkek lisesi'nde bir almanca sınavı: kağıdın bir yüzünde bir hikaye, diğer yüzünde "hikayenin içeriğini özetleyiniz" şeklimde bir soru (inhaltsangabe). kağıdın hikaye olan yüzüne bakmak zahmetine katlanmayan bir arkadaşım, kafasından hayali bir hikayenin özetini yazıp, sonra da bize "yaa siz nasıl bir hikaye uydurup yazdınız" diye sormuştur. sonuç: içerik notu:1, gramer notu:2 (10 üzerinden)

    (edit: entry kötülenmiş. serdar? sözlükte misin lan, sen mi kötüledin oğlum, ne kızıyorsun lan komikti işte yazmayalım mı?)

  • annem ve babam 50'li yaşlarda. yaklaşık 40 yıldır âşık, tam 30 yıldır evliler..

    babamın adı sami. anneminki filiz..
    dün alışverişe gidip; birkaç parça birşey almak istemişler. tencere, tava, ıvır zıvır..

    bir mağazaya girip; fırın bakıyorlar. çeşit bol, fiyatlar değişik.

    - sami'm. bu daha geniş bak. bu olabilir.
    + fiyatı da geniş baksana. bu daha uygun değil mi hanım?
    - onlardan almam. dandik onlar. bak burdakiler de güzel sami'm. fiyatı da fena değil hem.
    + hani bakayım. küçük bu be hanım.

    sami'm, hanım, sami'm, hanım derken; fiyatı uygun bir fırında anlaşıp, almaya karar veriyorlar..

    - beyefendi fatura için soyisminizi de rica edebilir miyim?
    + demir.

    parasını ödeyip, fırını alıyorlar ve eve geliyorlar.
    faturaya bakınca; gülümseten bir hata farkediyorum..

    "samim demir"

  • hatırlayanlar iyi bilir. bu dönem okuyanların bu sömestr tatilini asla unutmadıklarına eminim. o sene sömestr tatiline giren okullar 2 haftalık tatilin sonunda yoğun kar yağışı nedeniyle yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta veya 2 hafta daha uzatılmıştı.

    bu o dönem okuyanların altın çağı gibi bir şeydi. bu kadar keyif veren ve o yoğun karın keyfini çıkarıp sömestr tatilinin kar tatiliyle birleşmesi muhteşemdi.

    zaten o günden sonra burnumuz boktan çıkmadı arkadaşlar. ne bir daha öyle kar yağdı ne de o hissi bir daha alabildim. bilseydim son olduğunu dönüp bir kez daha sarılırdım.

  • kolajen kolajen kolajen, neymiş bu kolajen?
    evet şurada (bkz: #82171902)söz verdiğim rehber yazıma bugün başlıyorum. kolajen nedir, ne işe yarar, nasıl üretilir, hangi tip kolajeni ne kadar tüketmeliyiz, hangi marka, neden pahalı, ne kadar sürede etki eder, bilimsel arka planı nedir?

    yazı kapsamlı olacağından bu entry'i zamana yayacağım, eklemeler olacak ilerde.

    sen kimsin kardeşim diyenler için peşinen söyleyeyim: doktor değilim. kolajen üretimini görmüş, bu işte bizzat çalışmış, bu konuda yapılmış onlarca bilimsel çalışmayı okuyup incelemiş kolajen tutkunu bir vatandaş diyelim.
    --------------------------------
    evet, çok teknik mevzulara mümkün mertebe girmeden bilal'e anlatır gibi başlıyorum.

    kolajen nedir?
    el-cevab: kolajen, bir proteindir. yalnızca insan ve hayvanlarda bulunur. vücudumuzda en çok bulunan protein tipidir aynı zamanda.

    ne işe yarar?

    el-cevab: vücudumuzu tutkal gibi bir arada tutar, cildimize yapı ve esneklik kazandırır. kemikler ve eklemlerdeki organik dokunun çoğunluğunu oluşturur. vücutta aklınıza gelmeyecek onlarca dokuda bulunur.

    kolajen takviyesi kullanınca ne faydasını göreceğim?

    saymakla bitmez inan. kolajen bulunan tüm doku ve organlarınıza iyi gelecek. ama en merak edilenleri söyleyeyim.

    1. güzellik faydaları
    cilt kırışıklıklarınız azalacak, cildinizin esnekliği ve nemi artacak. egzamaya karşı da etkilidir. saç dökülmesi azalıp saçlar güçlenecek, tırnaklarınız ise daha güçlü ve canlı olacak, daha hızlı uzayacak.

    2. sağlık faydaları

    eklem ağrılarınızda belirgin azalma olacak, kıkırdak ve kemik dokunuz güçlenecek.
    sporcuysanız kas ve performans gelişiminizi pozitif yönde etkileyecek. daha enerjik hissedeceksiniz.
    bcaa ve arginin içeriği özellikle yüksek. hidrolize bir protein olduğu için kana hızlı karışacak kas iyileşmelerini antrenman sonrası hızlandıracak.
    bağ dokularınızı güçlendirerek sakatlık riskinizi azaltacak.
    tendon, menüsküs sakatlıkları için de birebir. yara iyileşmesini de hızlıca sağlar.
    geçirgen bağırsak sendromuna da iyi geliyor çünkü bağırsaklarımız da yüksek oranda kolajenden oluşuyor.

    ne kadar sürede etki eder?

    bu kişiden kişiye göre değişir ama 1 ay sonunda ilk etkiler görülür, 3 ay aralıksız kullanım sonucunda zirveye ulaşır. bu söylediğim cilt, saç ve tırnak için.
    eklem, tendon, bağ doku ve kemik rahatsızlığı yaşayanlar kıkırdak dokuyu vs. güçlendirmek eklemleri iyileştirmek için 6-8 ay kullanabilir, bu bölgelerin metabolizması ağır işliyor, etkisi daha geç oluyor.

    kolajen takviyeleri nasıl üretilir?

    kolajen takviyeleri haliyle hayvansal kaynaklardan üretilir. sığır derisi, balık derisi ve kılçıkları, tavuk kemiği başlıca kaynaklardır. hayvanların kolajen yönünden zengin bu dokuları fabrikalarda toplanır, çeşitli yıkama temizleme işleminden sonra büyük kazanlarda yüksek sıcaklıklarda su ile parçalanır(hidroliz). ileri aşamada enzim ile daha da küçük amino asit zincirlerine ayrıştırılarak kurutulur, kolajen peptidler elde edilir. bunlara hidrolize kolajen, kolajen hidrolizat da denir, esasen protein tozudur aslında.

    besinlerden kolajen alamaz mıyım?

    alabilirsin ama çok zor. kolajenin faydalı olabilmesi için düzenli kullanım gerekiyor. kolajen yönünden zengin besinler neler? kelle paça çorbası, tavuk ve balıkların kılçık, deri ve kıkırdakları, ilikli kemik suyu vs. bunları düzenli bir şekilde tüketirim derseniz buyrun. yeterli miktarda kolajen alımı için bolca tüketmeniz lazım, bu da kalori ve kolesterol olarak sizi zorlar, kilo aldırır. tercih sizin.

    kolajen takviyesi neden gerekli, vücut kolajeni kendi üretmiyor mu?

    kolajeni vücudumuz kendi içinde sentezler, doğru. mamafih özellikle 30 yaşından sonra vücutta kolajen üretimi azalır. sonuç olarak azalan kolajen nedeniyle cildimizde kırışıklıklar, nem kaybı, eklem ve kemiklerimizde ağrı ve şikayetler meydana gelmeye başlar.

    peki ne yapmak gerekir? bu süreç durdurulabilir mi?

    bu süreç yaşlanma olarak tanımlanır ve maalesef durdurulamaz. ama yavaşlatılıp etkileri minimize edilebilir.

    kolajen takviyesi nasıl çalışır, gerçekten azalan kolajen yerine geçer mi?

    el-cevab: burası biraz karışık. teorik olarak cevap hayır, pratikte ise evet. nasıl mı?
    temel biyoloji bilgisi malum, yediğimiz besinler en küçük yapı taşlarına ayrılır daha sonra vücudumuzda ihtiyaca göre kullanılırılar.

    bu kural tabi ki kolajen için de geçerli. kolajeni vücudunuza beslenme yoluyla aldığınız vakit amino asitlerine parçalanıp, sindirim sisteminden geçerek kana karışır. kolajen artık serbest amino asitler veya kısa peptitler halindedir.

    peki bu kolajen parçacıklarından vücudumuz neden kolajen üretiyor da başka yerde kullanmıyor?

    burası net değil ama bilim adamlarının en yaygın teorisi: kolajen tükettiğimiz zaman vücudumuzda kolajen üretiminden sorumlu hücreler uyarılıyor, daha fazla kolajen üretmesi sağlanıyor.

    peki nasıl?

    bilim adamlarına göre kolajen peptidler kana karışınca beyne yanıltıcı sinyal gönderiyor: "vücudun kendi kolajeni yıkıma uğradı" şeklinde. bu mesajı alan vücudumuz daha fazla kolajen üretiyor.(isteyene bilimsel araştırma linklerini gönderebilirim)

    bir diğer yaygın kanaat ise kolajen yapımından sorumlu hücreler kolajen üretimi için hazır kolajen peptidleri görünce kolajen üretmeye daha meyilli oluyorlar. burayı biraz açmak istiyorum. tamam, vücut kolajen sentezini farklı amino asitlerden de gerçekleştirebiliyor. ama bu zaman ve enerji alan bir operasyon. farklı amino asitleri alacak, dönüştürecek, sentezleyecek uzun ve meşakkatli iş. siz kolajen için yapı taşlarını hazır olarak vücuda verdiğiniz zaman vücudunuz adeta size teşekkür ediyor. yormuyorsunuz onu, farklı amino asitleri dönüştürmek için uğraşmıyor ve haliyle daha rahat bir şekilde hazır kolajen parçacıklarından yeni kolajen sentezini gerçekleşiyor.

    bilimsel olarak nasıl gerçekleştiği kesin olarak açıklanamasa da tek bir gerçek var: kolajen takviyesi gerçekten işe yarıyor. zaten yüz yıllardır atalarımız tüm dünyada kolajen yönünden zengin besinleri boşuna tüketmemişler. kelle paça, kemik suyu benzeri yiyecekler sadece bizim değil tüm dünyanın mutfağında sağlık faydaları nedeniyle tüketile gelmiş.

    birçok bilimsel araştırma var faydaları ile ilgili. bunları geçiyorum. kolajen takviyesi kullananların yorumlarına baktığınızda zaten şüpheye yer kalmayacak. ingilizcesi olanlar amazon.com'da en çok satan 3-4 kolajen takviyesini kullanan binlerce farklı kişinin yorumlarına bakabilir.şu 3 tanesinin yorumlarına bakın mesela.1 23

    hap, toz, sıvı kolajenin farkı nedir?
    hepsi aynı kolajen. en başta belirttiğim gibi kolajen bir protein tozudur. sıvı ürünlere de ekleyebilirler, kapsüle de ekleyebilirler, doğrudan toz olarak da satışı olan bir ürün. ben olsam en ekonomik ve sağlıklı olan formu seçerim.

    peki bu hangisi?

    to be continued...
    --------------------------------------------------------------------

    bu entry dolayısıyla çok mesaj alıyorum, tek tek cevap veriyorum herkese ama bir türlü oturup devamını yazamadım. bugün biraz daha ekleme yapalım dedim geçtim klavye başına.

    evet nerede kalmıştık, hangi kolajen diyorduk? bu sorunun yanıtını vermek için önce temel kriterleri belirlememiz lazım. yani bir kolajen takviyesinde neler olmalı veya olmamalı, hangileri daha etkilidir bilmeliyiz.

    peşinen söyleyeyim, krem ve maskelerdeki kolajen cildin derin katmanlarına ulaşmaz, ulaşsa da gerçi oradaki yapıyla bütünleşmez. o nedenle kolajen içeren krem, maske, diş macunu, şampuan vs. fantazisine girmeyin. ağız yoluyla alacağınız kolajen size fayda sağlar. o zaman başlayalım:

    1. üründeki kolajen miktarı

    ideal doz 10 gr( 10.000 mg) ben değil bilimsel araştırmalar söylüyor. onlarla uğraştırma bizi diyenler osman müftüoğlu'na kulak verebilir (her ne kadar kolajen tipleri konusunda yorumlarına katılmasam da)

    2. hidrolize edilmiş formda olup olmadığı

    bakın burası çok önemli :) kolajen hidrolize edilmemişse gönül rahatlığıyla çöpe atabilirsiniz. bağırsaklardan emilebilmesi için molekül ağırlığının düşük yani hidrolize edilmiş olması lazım.

    3. menşei

    türkiye’de henüz endüstriyel olarak üretimi bulunmuyor. çin menşeili kolajenden uzak durun, kalitesizdir. avrupa ya da daha iyisi güney amerika ( brezilya-arjantin-uruguay) menşeili olanları tercih edin, buradaki kolajen birinci kalite daha da önemlisi meralarda yetişen hormonsuz gdo’suz beslenen hayvanlardan üretiliyor.

    4. içinde kolajen dışında hangi elementler var
    eğer saf kolajen değilse aldığınız kolajen içinde vitaminler vs olabilir. burada tercih size ait, kolajen dışında sizi cezbeden elementler varsa paraya kıyıp bu ürünleri tercih edebilirsiniz. şuna dikkat edin: içinde koruyucu, şeker vs olmasın. uzun süre devamlı kullanacaksınız güzelleşecem diye sağlığınızdan olmayın.

    5. toz, tablet, kapsül, sıvı hangisi?
    gençler ve kendini genç hissedenler. hepsi aynı kolajen. yukarıdaki kriterleri karşıladıktan sonra hangi üründe daha çok kolajen varsa ve fiyatı ekonomikse o bir adım öndedir. burada şampiyon toz ürünler, özellikle saf kolajen. hap ve kapsüllerde çok düşük miktarlarda kolajen var, emilimleri de çok düşük sindirim esnasında kayba uğruyorlar. sıvı veya toz ürünlere yönelin. sıvılarda genelde koruyucu ve şeker olur dikkat edin.

    6. tip 1,2,3 hangisi?

    biyoloji bilgisi devreye giriyor burada. hiç fark etmez hepsi aynı derecede faydalıdır. osman müftüoğlu’na bu konuda katılmıyorum; yanlış bilgiler verilmiş kendisine. en son bir tv programında kemik yapısının tip 2 kolajenden oluştuğunu söyleyerek dumura uğratmıştı beni (%90 tip 1) o yüzden bunlara takılmayın. kolajen hammaddesini alıyorsunuz siz vücudunuza. yirmi küsür tane kolajen tipi var vücudumuz hepsini bu hammaddeden sentezliyor kafanıza takmayın, o işini bilir. tip2 kolajen alınca tip 2 kolajen sentezleyecek diye kural yok veya tam tersi, hangi bölgede ihtiyaç varsa orada kullanıyor.

    balık mı, sığır mı, tavuk mu?
    hepsi aynı faydayı sağlar. balık hem pahalıdır(çünkü toplanması vs zor) hem de tadı ve kokusu çok kötüdür, içilmez. tavukların beslenme şekilleri ve ne kadar sağlıklı olduğunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum :) dipnot: tip2 kolajen tavuktan üretilir bu arada ve çok pahalıdır.

    peki tüm bu kriterleri sağlayan kolajen ürünlerinden bahset kardeşim biraz uğraştırma bizi dediğinizi duyar gibiyim. tamam söz bir dahaki güncellemede markaları karşılaştıracağım, hangi ürünler fiyat/fayda olarak öne çıkıyor göreceğiz. takipte kalın ;)
    -----------------------------------------------------------------------
    üçüncü ve uzun bir süre için son editi yapalım dedim geçtim pc başına. 2 saat sonunda size güzel bir içerik hazırladım galiba. ilk iki bölüme yeni içerikler ekledim, biraz daha detaylandırdım. şimdi sıra geldi markalara. kaldığımız yerden devam edelim.

    baştan belirteyim, çok fazla kolajen takviyesi ve kolajen içerikli ürün var piyasada, hepsini burada değerlendirmem imkansız. marketlerde satılan kolajenli çikolata, gofret ve içecekleri vs. değerlendirmeye almıyorum.

    tablet ve kapsülleri de değerlendirmeye almıyorum. en kralında 1.000mg (1gr) kolajen var, bu miktar bir işe yaramaz. günde 10gr almak için 10 tane tablet almak kadar mantıksız bir şey yok, zaten emilimleri de düşük. tablet ve kapsüller düşük dozajda mikro gram düzeyinde etkili etken maddeler için ideal, kolajen için saçma bir tercih.

    bu bölümde gerçekten işe yarayabilecek, güvenilir, düzenli kullanımı mümkün ürünlerin üzerinde duracağım.

    değerlendirmeye alacağım kolajen takviyesi markaları şöyle:

    voonka
    collazen
    collagen lift paris
    supra protein
    doppelherz
    suda collagen

    (yurt dışından kaçak olarak, bavullarda vs. türkiye’ye getirilen özellikle abd menşeili kolajenler de var, bunlar internetten, instagramdan satılıyor. %100 orijinal olduğuna eminseniz tercih edebilirsiniz, ben olsam temkinli yaklaşırdım.)

    bu ürünler nerede satılıyor ve neden internet fiyatları daha ucuz?

    ürünlerin nerede satılacağı firmaların tercihi. bazı markalar ürünlerini eczanelerde satarken, kimi markalar hem kendi web sitesinde hem eczanelerde satabiliyor veya sadece kendi web sitesinde satıyor.

    not: eczanede 200 liraya satılan ürünü internette neredeyse yarı fiyatına bulabiliyorsunuz. bunun sebebi ile ilgili şu forumda güzel bir tartışma var okuyabilirsiniz, ben yorum yapmıyorum.
    https://www.kadinlarkulubu.com/…neden-ucuz.1063085/

    ama firmalar, internette satılan ürünlerin (kendi resmi satış siteleri hariç) garantileri kapsamında olmadığını belirtiyor, sahte veya tarihi geçmiş ürünler de olabilir dikkat edin.

    daha fazla uzatmadan marka değerlendirmesine başlıyorum.

    1. voonka

    sıvı ürünleri artık üretmiyorlar, tablet ve kapsülü de değerlendirmiyorum. saşe şeklindeki toz ürünlerini inceleyelim.türkiye’de kampotu ilaç tarafından üretilen helal sertifikalı bir ürün, pazarlama ve satışını eczacıbaşı yapıyor.

    https://voonkabeauty.com/…ollagen-beauty-plus-30lu/

    artıları
    30 günlük bu ürün her serviste 10 gr sığır kolajeni içeriyor
    hiyaluronik asit, selenyum, çinko, biotin, vitamin c, bakır ve b vitaminleri ile desteklenmiş
    farklı aroma çeşitliliği: ananas, yeşil elma ve karpuz-çilek
    toz form ve pratik kullanım
    koruyucu ve şeker içermiyor

    eksileri
    tatlandırıcı olarak sukraloz içeriyor. (göreceli aslında, sağlığa zararı pek yok)
    pahalı. 30 günlük 30 saşe ürünün bugün itibariyle resmi satış fiyatı 547.79 tl. internette çok daha ucuza satan üçüncü firmalar var ama bunlar garanti kapsamında değil, orijinal olmayabilir veya tarihi geçmiş olabilir. (bu madde tüm ürünler için geçerli o nedenle bir daha ayrıca belirtmeyeceğim)
    firmanın resmi internet satış sitesi yok sadece eczaneler aracılığıyla satış yapıyor.

    2. collazen

    https://collazen.com.tr/

    yunanistan menşeili ithal bir ürün. firma hem kendi resmî web sitesinde satış yapıyor, hem de eczanelerde satışı var.

    artıları
    yaklaşık 30 günlük bu ürün her serviste 10 gr balık kolajeni içeriyor.
    glikozamin,kondroitin, metilsülfonilmetan,hyalüronik asit,vitamin c, biotin ile desteklenmiş.
    sıvı ürün, aç kapağı iç.

    eksileri

    tatlandırıcı olarak sukraloz içeriyor.
    koruyucu içeriyor, sıvı ürünlerin handikapı.
    pahalı sayılır, resmi satış fiyatı bugün itibariyle 450 tl.

    3. collagen lift paris
    https://www.collagenliftparis.com.tr/

    adından anlaşılacağı üzere fransız menşeili ithal bir ürün daha doğrusu ürün grubu diyelim, 4 çeşit ürün var. ithalatçı firma yalnızca anlaşmalı güzellik merkezleri üzerinden satış yapıyor.

    artıları

    4 farklı formüllü ürün çeşidi
    tek kullanımlık tüpler haline taşıma kolaylığı
    sıvı olduğu için içime hazır, suya karıştırma zahmeti yok

    eksileri

    ürünlerinde her serviste 5 gr sığır kolajeni var, daha fazla olabilirdi
    web sitelerinde ürün içeriklerini tam paylaşmamışlar, şeker ve koruyucu var mı yazmıyor ama sıvı ürün olduğu için olma ihtimali var, almadan teyit edin.
    en güzelini sona bıraktım. çok pahalı. aylık kullanım paketi 800-900 tl diyorlar. diyorlar diyorum çünkü web sitelerinde açıkladıkları fiyat yok, satış noktalarını arayıp öğrenmek lazım.

    4. supra protein
    https://www.supraprotein.com/

    kolajen konusunda uzman firma olduklarını daha önce belirtmiştim. bu sene kendi markalarıyla kolajen takviyeleri de çıkarttılar. şu an sadece web sitelerinden satış yapılıyor.

    artıları

    3 farklı ürün çeşidi
    fiyatları çok uygun. mesela 280 gr kolajeni 100 küsür liraya türkiye’de başka yerde bulamazsınız, yok. amerika’da gerçi fiyatlar bu seviyede oradan getirtebiliyorsanız o da olur.

    collagen beauty formulaürününde her serviste 10.000mg sığır kolajeni var + c vitamini, e vitamini, b3 ve b6 vitaminleri, biotin, metilsülfonilmetan, hyaluronik asit ve koenzim q10 ile desteklenmiş.
    doğal tatlandırıcı stevia kullanılıyor. fiyatı emsallerine göre çok uygun. 300 lira seviyelerinde.
    koruyucu, şeker içermiyor. helal sertifikalı.
    üründe güney amerika menşeili kolajen peptit kullanılmış. buradaki kolajen, doğal beslenen gdo ve hormondan uzak hayvanlardan üretilen sağlıklı hayvanlardan üretiliyor.

    eksileri

    ürünler her yerde bulunmuyor, ya web sitesinden ya da anlaşmalı oldukları sayılı noktalardan alabiliyorsunuz.
    aroma ve ürün çeşidi az

    5. doppelherz
    http://www.queisser.com.tr/…system/kollagen-beauty/

    alman menşeili ithal bir ürün, resmi olarak yalnızca eczanelerde satılıyor. birçok vitamin ve mineral takviyeleri var zaten eczanelere işi düşenlerin sıkça karşısına çıkar. aslında kolajen içerikli çok ürünleri var ama türkiye’ye bir tanesini getirmişler.

    artıları

    1 aylık sığır kolajeni, içime hazır sıvı ürün tekli flakon tüplerde
    açai, vitamin c, çinko, vitamin e, bakır, 1 biotin ile zenginleştirilmiş.
    fiyatı uygun sayılır, 329 tl

    eksileri

    kolajen miktarı çok düşük: 2,5 gr ( 2500 mg)
    web sitelerinde ürün içeriklerini tam paylaşmamışlar, şeker ve koruyucu var mı yazmıyor ama sıvı ürün olduğu için olma ihtimali var, almadan teyit edin.
    aroma ve ürün çeşidi az

    6. suda collagen
    https://www.sudacollagen.com/…ute_=urunler/toz-sase
    https://www.sudacollagen.com/…er/suda-collagen.html

    türkiye’de farmatek firması tarafından üretilen, resmi olarak sadece eczanelerde satılan ürünler var. kolajen tablet, toz ve sıvı var. ben toz ve sıvı ürünlerini değerlendireceğim.

    artıları
    ürüne göre 5,5-8 gr arası sığır kolajeni
    toz versiyonda probiyotik eklemişler, ve koruyucu bulunmuyor
    sıvı versiyonda vitaminler, biotin, hyaluronik asit, koenzim de bulunuyor
    her iki ürün de 14 günlük tekli paketlerde pratik kullanım

    eksileri
    sıvı üründe kolajen miktarı daha yüksek olabilirdi, koruyucu da içeriyor
    sıvı ürün fiyatı pahalı. 14 günlük kullanım resmi satış fiyatı 249 tl
    reklamları çok ama kolajen konusunda pek uzman değiller gibi, web sitelerinde sık sorulan sorularda bunu belli etmişler.
    https://www.sudacollagen.com/….php?_route_=sss.html
    suda collagen®’in içerisindeki kolajen nereden elde edilmektedir? sorusuna veridkleri cevap: “suda collagen®helal sertifikasına sahip, alman verisol markalı, %100 kırmızı etten üretilen sığır kolajeni ile üretilir.”
    birileri arkadaşlara kolajenin kırmızı etten değil ( kırmızı ette kolajen olmaz zaten), deri ve kemikten yani kolajen dokudan elde edildiğini anlatıversin. gerçi kendileri kolajeni satın aldıkları yere sorsalar söylerler :))

    bahsettiğim gibi çok ürün var hepsini burada değerlendiremem. belki ilerde farklı markaları da eklerim buraya öne çıkan olursa.

    peki sen hangisini önerirsin?
    bu saydığım tüm ürünler size bir şekilde fayda sağlar. ben avantaj/dezavantajlarını belirttim, karar sizin :)

    buna yalnızca ben karar vermeyeyim dedim ve referanduma gitme kararı aldım, halk karar versin*
    aşağıdaki linkte bir anket hazırladım, hangi kolajen markasını fiyat fayda kapsamında olarak önerirsiniz anketi. birden fazla seçenek işaretleyebiliyorsunuz. buna katılın, oy kullanın ve sonuçları görelim, ben de merak ediyorum.

    ankete katılın: https://www.strawpoll.me/17934169/

    kolajen tüm dünyada yeni bir konu.o yüzden yeni gelişmeler, ürün ve markalar çıkacak. ben de elimden geldiğince bunları paylaşıp bu entry’i güncellemeye çalışacağım. buraya kadar okuduysanız bravo! hala sorusu olan varsa yeşillendirsin elimden gelen desteği veririm ;)