hesabın var mı? giriş yap

  • merhaba,

    avukatımız ve yöneticimiz durumu takip edebilmek adına sabah saatlerinde ankara’ya vardılar. her ne kadar btk yetkilileriyle görüşmek için yoğun çaba sarf etmiş olsalar da, erişim engelinin sebebine dair herhangi bir btk yetkilisinden bilgi edinemediler.

    ancak yaptığımız sorgulama esnasında, ankara 4. sulh ceza hakimliğinin 22/02/2023 tarihli ve 2023/1532 d.iş sayılı kararı ile erişim engeli kararı alındığını gördük. karar henüz tarafımıza tebliğ edilmedi, bu sebeple karara ulaşmaya çalışıyoruz.

    yeni bir gelişme olması ya da bilgi edinmemiz halinde sizlerle paylaşacağız.

  • babamı da kaybettiğimiz oyun. koskoca beyin cerrahı adam. arabaya biniyoruz "pokestop varsa söyle sağa çekicem" diyo. geçen gün yazlığa gittiler, gece on bir gibi "napıyosunuz?" diye aradım "iyi altı kişi çıktık sahilde pokemon topluyoruz" diyo. bak altı kişi. yaş ortalaması 50 falan bu arada. sözde biz oynuyoruz diye ne olduğunu anlamak için indirdi benim levelı falan geçmiş şu an. dışarı bi çıkıyo bi daha görebilene aşkolsun. akşam yiyecek bi şeyler almaya diye çıktı bir saatten fazla bekledik. pokemon iyi pokemon güzel de evde çocuklar aç.

  • şu tweette görülen ibretlik ayardır. demirtaş'ı melek gibi gösterenlere de kapak olmuştur ayrıca.

    debe: artık bi gelenek oldu en begenilenlere girdikten sonra gezi parkında ölen kardeşlerimizi anmak. doğrudur onları da unutmamak lazım ama algı operasyonlarıyla unutturulmaya çalışılan şemdin sakık'ın bir grup pkk'lıyla tezkeresini alıp evine dönen mehmetçikleri kurşuna dizmesi, dağlıca ve aktütün katliamı gibi bu eli kanlı örgütün yaptığı katliamları da unutmayalım. nitekim gidişat unutturulmaya çalışıldığı yönünde.

  • speaking 5. soru için kendimce derlediğim kalıpları da vererek aradan çıkıyorum. 6. soru için kalıpları notefull'dan bulabilirsiniz.

    5. soru sadece listening'ten oluşuyor. 3 ve 4'teki gibi reading - listening entregre değil. burada muhabbet biri kadın biri erkek iki öğrenci arasında geçiyor ve ortada campus- related bir sorun oluyor. öğrencilerden biri oda arkadaşı yüzünden uyuyamıyor ya da biri ödevi göndereceği gün dosyayı yanlışlıkla siliyor vs. bunu üzerine diğeri sorunu olan arkadaşı dinliyor ve iki çözüm önerisinde buluyor ve sorunu olan kişi de bu çözümleri değerlendiriyor. sizden de sorunu ve çözüm önerilerini özetlemek ve bu iki çözüm önerilerinden size daha mantıklı geleni anlatmak isteniyor. yani soru şudur:

    explain the problem. state which of the two solutions you think is better and why?

    yardımcı ifadeleri veriyorum:

    sorunu özetlemek için:
    the man’s/woman’s problem is that ………..(sentence)………….
    the problem the man/woman has is that ………….(sentence)……………….. and the students discuss two solutions.

    çözümlerden bahsetmek için:
    first, …………(sentence) ………………
    second, …………….(sentence)…………………….

    ya da:
    firstly, she/he suggests/recommends v+ing
    secondly, he/she suggests/recommends that subject + verb base (she suggests that the student take a quick nap between classes).

    sizin görüşünüz:
    ıf ı were the man/woman, ı would choose the second/ first solution.
    ı think / ın my opinion, the second/first one is better because ……………………….

    seçtiğiniz öneri hakkında daha fazla detay için:
    like the man/woman said, the student can/might ....
    that’s why …………………..

  • baba tarafımdan kürdüm. anne tarafımdan yörük türkmen.

    babamda dahil ailecek bu vatan ve bayrak için kanımızı canımızı veriririz. maddi durumum elverdiği bedellı askerlıge yasım ve param yettıgı halde babam tarafından gecen sene askere sırf vatan gorevıdır dıye yollandım. baba tarafımda ataturkten mebusluk almış, madalya almış, kurtuluş savasında aşiretiyle beraber savasmış buyuklerımız var.

    evet kanımda kurtluk var ve ben bu topraklarda buyudum bu bayrak altında dogdum bu bayrak altında olecegım.