hesabın var mı? giriş yap

  • yahu bu "can dündar devlet sırlarını ortaya çıkardı" denilen mevzu, can dündar'ın haberinden tam 6 ay önce hollanda parlamentosunda görüşülmüştü.

    kaynak

    ya bu insanlar nasıl dünyadan bu kadar bihaber, mantık muhakeme yürütmekten aciz olurlar cidden anlamıyorum.

    ulan bu nasıl devlet sırrı ki, bütün dünyanın dilinde, parlamentolarında gündem maddesi oluyor?

    rus uçağı düşürüdükten sonra, putin uydu görüntüleri ile destekleyerek, ışid ile yapılan petrol ticaretini ortaya koyuyordu.

    ne biçim sır olm bunlar? sır kelimesinin anlamını yanlış mı biliyorum yoksa?

  • tüm burçlar arasında haksız yere en fazla örselenen erkek tipidir. tutkulu bir şekilde sahiplenilmezse, o da karşısındakini sahiplenmeyecek kadar gururludur. eğer değdiğine düşünüyorsa ufak bir sevgi kırıntısı için hiç bir adım atmadan aylarca bekler ve eğer yine isterse her şeyden bir anda vazgeçer. hayatın her saniyesini tüm hisleriyle tadarak ve değerlendirerek yaşadığı için en ufak olayda bile teatrallik düzeyine varan tepkiler görebilir, ama yaşamla kurduğu bu bağın ona kazandırdığı algılama düzeyinden asla vazgeçmez. animalistik ve ilkel bir ruh yapısını hümanist bir muhakeme gücüyle başarıyla birleştirir ve bundan gurur duyar.

    etrafındaki insanları ilgisini hakedenler ve haketmeyenler diye ikiye ayırır, ilgisini hakedenlere karşı beslediği bağlılık çoğu zaman öz kardeşine karşı beslediği bağ kadar güçlü olur, ilgisini haketmeyenlere ise zifiri karanlık apatiden başka hiç birşey sunmaz. hangi amaçla olursa olsun, tanışmanın ardından geçen ilk bir kaç dakika içerisinde karşısındakinde aradığı parıltıyı göremeyen aslan erkeğinin fikrini daha sonra değiştirmesi ihtimali karşısındaki insanın parmak izini veya vücudunun doğal kokusunu değiştirmesi ihtimali kadardır, aynı ortamda bulunan bazı insanlara zerre kadar ilgi göstermeyip diğerleriyle sarmaş dolaş olmasına şaşırmamak gerekir.

    kalbinde atan sevginin dozu on tane balinayı öldürmeye yetecek düzeyde olmasına rağmen bunu çok sayıda kişiye kaşıkla dağıtmak yerine az sayıda kişiye kazanla verir, kazanı da geri istemez.

    uç kavramları birbiriyle bağdaştırmaktan büyük bir zevk aldığından maddiyatı ve maneviyatı da bir terazinin iki ucunda görmek yerine yanyana görmeyi tercih eder. parayı ve gücü sever ama aslan burcunun karakteristiği olan güçlü bir kişiliğe sahip olduğundan bunları efendisi değil hizmetkarı olarak görür. kim ve ne tarafından olursa olsun yönetilmekten ve bağımlı kılınmaktan nefret eder.

    kendisi ve başkaları için kurallar koymaya bayılır, üstün bir liderlik vasfına doğuştan sahip olduğundan kurallarını insanlara baskıyla uygulatmanın beceriksizlik olduğuna inanır, liderliği takımın üstünde değil, içinde yer alan bir kavram olarak algılar.

    daha ne diyeyim ki, eğer hala kıskananlar varsa ne yazık ki sadece gelecekteki çocuklarının doğum tarihlerini ayarlamakla yetinecekler.

  • az once gulnihal isimli bir yarışmacınin hatay ve mersinli olduğunu söyleyerek melezlik var dedigi yarışma. nur yerlitas da oryantalizm var ruhunda deyince evet oynamayi severim dedi.
    ahahahahah lan neyse ben bir sey demiyorum.

  • bunun aciklamasi yilin ilk alti ayinda 78.6 milyar lira acik veren butcenin ve 5 milyar lirayi bulan saray harcamalarinin bedelini halka yeni vergiler yoluyla yikmaktir, baska da bir sey degildir. hadi vatandas pamuk eller cebe.

  • ortak arkadaşların olduğu durumlarda, "bu dosyaları silmeniz bazı programların çalışmamasına sebep olabilir" şeklinde bir uyarıyla karşılaşılabilir.

  • daha kavuşamadan mevlanın ayrılık yazdığı çiftin hazin sonunu içeren video. ibretliktir, evlenecek çiftler için içerisinde şüphesiz bolca mesaj bulundurur.

  • arabasının kazasından dolayı ettiği zararı hırsızların ailesinden temin etmesini temenni ettiğim ukraynalı.

    ülkemize gelen bir yabancı bu şekilde birini öldürüyorsa eline sağlık deriz.

    edit: fırsattan istifade, entry dikkat çekmiş. nft, kripto ile ilgili güzel zamanlar geçiriyoruz şu sıra. bekleriz.

    twitter

  • o tarihte üniversitenin üçüncü sınıfındaydım. kahvede okey oynayan gençlerle akrandım.

    çiçek pasajı'ndan çeyrek ekmek midye tava alıp, onu yedikten sonra kahvede de bir sıcacık çayla ısınıp robinson kitapevi'ne gider, yolda muhakkak paganini bülent'e rastlayıp onu birazcık dinler, dönerken metropol'den bir cd alırdım. rebetiko'ya meraklıydım. beyoğlu o kara-mavi müziğin ruhuna çok uyardı.

    o zamanlarda insan olmanın, genç olmanın, yaşıyor olmanın kıvancı vardı.

    tadını çıkarmış olduğuma mutluyum.

  • ekmek herkese yetecekti aslında...
    tarlaya karga dadandı,
    ambara fare,
    fırına hırsız,
    memlekete harami...

    neyzen tevfik(1879-1953)

    70 senede bir arpa boy gidememiş ülke kültürü olarak.