hesabın var mı? giriş yap

  • okuması zevkli, akıcı ve akılda kalıcı bir rezalet. 7/10

    sürekli geçtiğim bir güzergah olduğu için unutmam da mümkün değil artık.

    yol üstü tesisleri zaten amaç olarak "tuttuğunu öp" prensibiyle çalışırlar, uğrayanların yüzde 90'ı bir daha uğramadığı için çirkeflikte ve geçirmede sınır tanımazlar.

    açık büfe de yapısı gereği sadece alana aittir, bir çatal da alsan doyasıya geçirme hakları var bu doğru. ama bunu kötüye kullanmadığın sürece dünyanın her yerinde açık büfeye ucundan salça olmaya göz yumulur. hatta çoğu yerde itibar adına istismar edilmesine ses çıkarılmaz. normal bir yerde tek kişi açık büfe alır diğeri menemen bir başkası tost bir diğeri de sucuklu yumurta ama karışık yerler ve sıkıntı olmaz. ama buradaki nüans masadaki herkesin çorbada tuzu olmasıdır ki örneğimizde de olay böyle.

    ben olsam ücreti ödemez, müdürü çağırırdım. müdür de olayı çözmezse,"madem ödüyorum ben de yerim" diyerek tüm açık büfeyi talan eder, 2-3 günlük yemeğimi o anda yer, hatta ekmek arası yolluk bile yapardım kendime. arkadaş aşırı kibarmış.

  • nba'de tutunamayan oyuncularla alakası olmayan mix tape'ler. nba'e sadece bir oyuncu gitmiştir bu ekipten ve bunun da ismi rafer alston - aka - skip to my lou'dur ve şu anda miami heat takımında yer almaktadır ve geçirdiği başarılı sezonla adından söz ettirmiştir. bu oyuncu dışında başka nba'de oynamış bir oyuncu yer almamaktadır.

    hepsi sokakta yetişmiş yetenekli ve atletik insanlardan kurulu bu ekibin 3. tape'den sonra hatrı sayılır bir hayran kitlesine ulaştığını söylemek isterim.

    oyuncular la ilgili bkz'lar bu başlıktaki daha önce girmiş olduğum entrylerimde yer almaktadır bir tıklayıp bakarsanız bi zahmet ...

  • yediğin içtiğin senin olsun, bana '' sensiz yaşayamam '' deyip de nasıl gebermediğini anlat.

  • beni değerlendirme dışı bırakmış olan karakter tahlili şeysi. hemen kendimi dahil edeyim:

    granül kahve - kahve makinesi olmayan bir fakirsiniz. damak tadınızın da peki iyi olduğu söylenemez. bir gün birinin size kahve makinesi hediye edeceğini hayal ediyor ve her şeye rağmen hayata umutla bakıyorsunuz. boş vakitlerinizde kahve makinesi çeşitlerini inceliyor, gözünüzü karartıp almaya niyet ediyor sonra da dur biraz daha bekliyim, hissediyorum hediye etçekler bunu bana deyip vazgeçiyorsunuz. ananızın gözü de olabilirsiniz biraz.

  • yıl 1976...
    tıraş bıçağı firmasının (gilette) tüm dünyada yayınlanacak reklam teklifini reddeden tarık akan'ın kapısı bu kez otomobil reklamında oynaması için çalındı.
    yanıtı yine "hayır" oldu.
    daha sonra döneminde şampuan, diş macunu, banka ve bir çok önemli firmanın reklam tekliflerine de yanıtı her zamanki gibi "hayır" oldu.
    bu astronomik reklam tekliflerini hiç düşünmeden reddeden tarık akan, bunun sebebini o dönem şöyle açıklamıştı.
    "bu teklifler tarık akan olduğum için yapılıyor. bu adı ben kimden aldım? sinema seyircisinden aldım. onlar beni tarık akan yaptılar. şimdi bu tekliflere "evet" dersem onlardan aldığım bu adı onlara tekrar satmış olurum. dünyada her şey para değildir."
    (ses dergisi röportajı)

    tarık akan, zirvede olduğu 45 yıl boyunca, kendisine gelen reklam filmi tekliflerini geri çevirdi. hiçbir reklam filminde oynamadı. duruşundan ve çizgisinden asla taviz vermedi.

    senin gibi onurlu birisi bir daha gelmedi.. büyük usta.

  • yeni projem. elektrik zaten jeneratörün dönmesi ile üretiliyor. dünya da boşa dönüyor. bu iki olayı birleştirdiğimizde elektrik üretilebilir. tabi öncelikle günah olup olmadığını öğrenmek lazım.

  • belki de son yillardaki avrupa kupalarinda bir turk takiminin karsilastigi en adil ve kaliteli hakeme, ozellikle 2.yari kendini gosteren yoğun besiktas balina ragmen besiktas'in tecrube, kalite ve fiziksel yeterlilik acisindan eksikligi sebebiyle kaybettigi mac.

    oncelikle besiktas'a icten tesekkurler. besiktasli olmayan, en son gecen yil mac izlemis biri olarak oy kullanmak ve ailemi gormek icin geldigim izmir'imde, evimde ailemle -en azindan ilk yari itibariyle- keyifli bir aksama vesile oldu.

    2.yari ben geliyorum diyen lyon golunu senol gunes, taraftar ve tum oyuncular izledi. diri bir orta saha degisikligi ve biraz daha sogukkanli bir oyunla simdi galibiyeti konusmayi dilerdim. senol gunes'in maci neden taraftar gibi uzaktan izledigini anlayamadim. lyon 60'da tum degisikliklerini yapti ve gumbur gumbur gelmeye basladi.
    umarim bu ders olur, istanbul'da aliriz turu.

  • kuyumcuda bekleyen güvenlik görevlisi kadar kıymetli bir sorumluluğu vardır maddi olarak normal. çoğunda alarm var ama pipet sokup gizli gizli bir kaç fırt çekip kaçan bile olabilir. öyle kıymetli. öyle pahalı.