hesabın var mı? giriş yap

  • kimsenin isimlerin telaffuzu konusunda tek kelime etmediğini görüyorum. jeyms hayms döbürün möbrün diye geziyordunuz amk, spiker ja co fiyuğ deyince sik gibi kaldınız di mi lan? cahil ibneler. doğrusu fiyg huyf kiyfm.

  • gerçeğini bulmak zor değildir. oldukça kırılgan tırt bir taştır. ekmeğini gia yemiştir. 10 yıl kadar pazarlamasını yapmış, maden sahibi murat akgün ise ancak bu 10 yılın ardından pazarlama ve satışını yapabilmeye başlamıştır.

    sentetiği tercih edilir zira renk değişimi belirgindir. sultanit ya da zultanitte ise farklı ışıklarda renk değişimi olsa da değişim az olduğu için tırttır... ülkemize gelen cruise gemileri mağazaların müşterilerine bu taşın (orijinalinin) satılmasını yasaklar zira sentetik olanı gemide bol bol satılır.

    gia tarafından pazarlanırken madenden sürekli olarak taşlar araklanmış ya da madem sahibi bu şekilde gelir elde etmeyi amaçlamış olabilir ve piyasaya düşmüştür. belki devlet desteği olsa, devlet eliyle pazarlansaydı bir yerlere gelebilirdi ancak tren kaçalı çok oldu...

    yatırım olarak alınmaz... bir morganite, tanzanite değildir... bir pırlanta, yakut, zümrüt, safir asla değildir. bir aleksandrit ise rüyasında bile olamaz...

    dediğim gibi tırttır...

    edit: biz de millete laf anlatıp bilgilendirelim diyoruz. gemolog yerine jeoloğa değerli taş soran insanlara laf anlatmak baştan hata. bu işten para kazanıyor olmamı geçtim çekirdek ailemde yurtdışı müzayedelere ekspertiz yapmaya çağırılanlar, fiyat belirleyen var. siz siz olun buralarda kimselere laf anlatmaya kalkmayın... uğraşmanıza değmez.

    bugün gemolog yerine jeoloğa giden yarın bel fıtığı için çıkıkçıya da danışır...

  • valla ben çok koyu galatasaraylıyım ve çok net trabzonun puanı falan silinmeli, 5 yıl falan fenerbahçe maçlarında seyirci olmamalı. bu nasıl bir kin ve nefrettir. bu sadece bir oyun soğutmayın bizi.

  • o isikli yildizlar yok mu hala ıstiklal'e gidince bize maziyi hatirlatan o yildizlar. o yildizlarin ustunde de selocanli turkcell reklami olmali tabii, yilbasindan once alisveris yapilmaya gidilmis. kar yagiyor, kalabalik ama insanlar bir birine carpmiyor. arap turistler vara vara diye cocuk kovalamiyor, sonra tramvay agaclarin arasindan yavasca geliyor, farlari acik. daha sonra yukari dogru cikiyorsun, kizilkayalar var, hemen 2 tane islak atiyim diyorsun sonra dolmusa gecerim ya da akm onunden otobuslere... kizilkayalar'a geldiginde bu adamlar gezi'de bize hamburger vermedi demiyorsun, otobuste bu soforler bizi sopayla kovaladi demiyorsun, biniyorsun kirmizi beyaz korukluye geliyorsun eve, yilbasi programinda huysuz virjin varmis, hadi bakalim...

    edit: cadde patates oldu, ne kasmışım yazarken. püü