hesabın var mı? giriş yap

  • daha çok eminönü küçükpazar semtinde bulunan 4-5 metrekarelik içinde en az 6-7 kişiyi barındıran odalardır. en büyük odalarda kiraların 400 milyonu geçmediği (üstelik bu ücrete elektrik bedeli de dahildir) ve 20 den fazla insanın kaldığı bu yerlerde sakinlerinin aylık gelirlerini düşünmek bile insanın içini acıtıyor. içlerinde su bulunmaz ve genelde kiracıları ortak banyo-wc den oldukça zor koşullarda yararlanırlar. her odada kalanlar için bir hemşehrilik, akrabalık veya meslaktaşlık bağı bulunur. adındaki bekar kısmına çok aldanmamak lazım çünkü her yaştan insanları barındırır. yıllarca aynı odada kalanları mevcuttur okuduğum kadarıyla.

    bu konuda yakın zamanlı bir foto-röportaj

    http://www.zaman.com.tr/…n-hapsoldugu-bekâr-odalari adresinden okunabilir.

    ahmet bal'ın daha orjinal fotoğraflarını hikayesi ile birlikte okumak ise daha faydalı olucaktır fikrimce.

    http://www.fotoritim.com/…/altan-bal--bekar-odalari

  • "akşam gelir gelmez vurucam kafayı yatacam" cümlesidir.
    akşama kadar köprünün altından çok sular geçer, uyku açılır.
    o tatlı uyku özlemi haftasonuna sarkıtılır.

  • "bu hükümet olmasaydı akademisyen olamazdım" şeklinde bir beyanda bulunmuş şahıs.

    en azından gerçekten bilimden anlayan, bilime önem veren ve kurumlarını buna göre düzenlemiş bir toplumda akademisyen olamayacağının farkında olması güzel bir şey.

  • tavuğa neden pansuman yapılamaz?

    1) acil servisler ve pansuman odaları insanlar içindir. bu yerlere insan dışı canlının girmesi bulaş açısından sakıncalıdır.

    2) acil servisler ve bunlara bağlı pansuman odaları gereksiz meşgul edilemez. siz bir dakikada pansuman yapılsın dersiniz. ama o bir dakika içerisinde acil içine 100 tane hasta girebilir. personel de "bekle tavuğa pansuman yapıyom" demek zorunda kalır.

    3) acil servisler ve pansuman odalarında kullanılan tıbbi malzemeler insanlar içindir ve sayılıdır. belli bir maliyetleri vardır. insanlar için kullanılınca bu maliyeti sgk veya başka devlet kurumları öder veya bu malzemeleri sağlar. tavuk için kullanılırsa "siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?" derler. ayrıca sonradan gelmesi muhtemel bir hastaya "yani steril malzememiz vardı ama tavuğa kullandık bitti." demek zorunda kalırsınız.

    4) acil servisler ve pansuman odalarında çalışan sağlık görevlileri insan üzerine eğitim almışlardır. her ne kadar insan düşünebilen bir hayvandır dense de hayvanların biolojik yapısı ve anatomileri insanlardan farklıdır. bu farklılık yüzünden veterinerlik diye bir bilim dalı vardır. insan için eğitim almış sağlık çalışanları hayvanlara müdahale etmez, edemez.

    5) pansuman dediğiniz zıkkım bir dakikada tentürdiyotu, baticonu sür bitti denilen bir şey değildir. öncesinde ve sonrasında yaranın değerlendirilmesini ve muayenesini içerir. ve insanlar için eğitim almış kişilerin bu değerlendirmeyi yapması imkansıza yakındır. ve bu değerlendirme yanlış yapılırsa hayvanlardan insanlara geçiş yapabilen salgın hastalıklar oluşabilir. ve evet abartmıyorum her salgın bir vaka ile başlar.

    6) tavuk ve diğer hayvanların hele ki yaralı tavuk ve diğer hayvanların hastane içerisinde olması yüzünden nasıl hastalıklar ortaya çıkabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

    sözün özü hayvanların hastane içerisinde yeri yoktur. tavuğu hastaneye pansumana getiren adam da boş işler peşinde koşan kişidir.

  • gasp, darp, tecavüz ve ırkçılıkla harmanlanmış bir olay. fransa zaten yükselen le pen ırkçılığı ile mücadele ediyorken buyur buradan yak..

    (bkz: http://www.ntvmsnbc.com/id/25510449/)

    3 türk kardeş, fransa'da bir kıza 2 saat boyunca tecavüz etti. 3 kardeşin kanlar içinde bıraktığı kızın polise verdiği ifade sayesinde yakalanan gençler, ifadesinde "türk olsaydı tecavüz etmezdik" dedi.

    akılara ziyan kafa yapısına sahip bu türk kardeşler ortadayken , sonrasında da misafir sever millet, hoşgörülü din, dejenere olmuş avrupa gençliği zırvaları hiç mi hiç çekilmiyor.