hesabın var mı? giriş yap

  • bu ülkede gerçekten insan hayatının hiç mi kıymeti yok dedirten olaydır. üç beş kişi mamadan zengin olacak diye şehrin ortasında survivor yaşıyoruz.

  • aski memnu evreninin tartismasiz en muhtesem, en zeki iki karakterinden biri. digeri de zaten gelini peyker yoreoglu onal'dir.

    "aman tadimiz kacmasin ali riza bey" modunda takilan, kafasi kumda gotu acikta olan ne kadar salak karakter varsa hepsi dusman oldu kendisine. sirf bu nedenle adamin ustune "kotu adam" damgasi yapisti. ne yapmisti da kotu adam olmustu bu adam allah askina?

    oglu, paraya tapan ve kocasini aldatan histerik bir kadinin kiziyla evleniyor diye evlilik sozlesmesi istedi; ortalik ayaga kalkti. neticede kizini bir mal gibi 1 miyon tl'ye satti bahsi gecen kadin. bu adam haksiz mi?

    uzerine vazife olmayan islere karisan adnan ziyagil'e bir kotuluk yapmadan aldatildigini haber verdi, mahkemelik oldu. embesil adnan burnunun dibindeki olaylari gormezken bir de hilmi onal'i dusman belledi. bu sekilde hayatinda ne kadar kotu giden sey varsa acisini cikarabilecegi bir karakter olusturdu kendince.

    salak firdevs'in kumarbazliktan manset olmasini engelledi mesela. oysa firdevs denen histerik kadin, restoranlarda olay cikaran, gecirdigi kazalarda bile hilmi'ye belalar okuyan bir manyak.

    behlul denen irz dusmani s*ki beyninde lavuk tarafindan "lodosculuk" ile suclandi. o kadar argo tabire hakimim lodoscu diye bir seyi ilk defa behlul'den duydum anasini satayim. artik nasil igrenc bir tipse iste, suc bastirmak icin neler yapiyordu. ayrica seni mi bekleyecek aldattigin eski nisanlin hayati boyunca it herif.

    genc kizlarin sevgilisi, 5. gunun safaginda gelen ak gandalf gibi ovulen cetin ozder denen kasinti lavuk, neredeyse evlenecegi kadini kizinin cenzasinde terk etti. ayni cenazede "kotu adam" hilmi onal vardi ama.

    ne yapmis abi bu adam asiri saftirik bir cocuga ve sert bir mizaca sahip olmanin disinda. bir kez adnan'i bir ihalede gecmek icin bir hinlik denedi, o da bir tarafinda patladi zaten adamcagizin. kendisinden kac yas kucuk behlul pustundan yumruk yedi, pekmezi akti hastanelik oldu ama her gun bayilan nihal salaginin "dustugu icin mi bayilmis yoksa bayildigi icin mi dusmus" muhabbeti kadar konusulmadi adam.

    bana gore elestirilecek tek yani karisini aldatmasiydi. ancak o konuda da bihter'i kahraman olarak gorenlerin bu adama "kotu adam" muamelesi yapmasi tam bir iki yuzluluk olur.

  • toplasan türkiye'de bir kaç bin adet piyasaya çıkacak olan telefon üstünden hala kriz var mı yok mu bilmem ne muhabbeti yapan tipleri göstermiştir. hala şu bir kafe dolu kriz yok, şurda alışveriş yapan var kriz yok, bundan alan var kriz yok muhabbeti yapan. araba alıyorlar kriz yok diyorlar (arabadan toplasan 15 tane gelmiş zaten, satılmış). o aldığınız şeylerin zaten arzı çok değil hala anlayamadınız bunu, milyon tane yok lan satışta! bir kaç bin tane var.

  • tam bir zeka göstergesi cümle. bunu edenlerin zeka seyıyesi debil kıvamındadır.

    yahu kafe dediğin kaç tane. toplam masa sayısı nedir? ülkede kaç kişi var. kaçı bu masaları dolduruyor.
    ekonomik kriz var deyince millet aç yattığımızı sanıyor sanırım. karı koca çalışıp dışarda yemek yemenin hesabını tutarsan, pahalı bulup vazgeçiyorsan ekonomik kriz var demektir.

    insan gibi yaşamak lüks, eğitim almak eşeklik gibi görülen ülkede bu tipler de normal...

  • "ben sadece bana verilen emirleri uyguladım" diyor polisler, nürnberg mahkemelerindeki naziler gibi. "ben devletimi seviyorum, tut dediler tuttum" diyor fırıncı.

    onlar sadece devletlerinin verdiği emirleri uyguluyorlar, sadece devletlerini seviyorlar. böylelikle masum olduklarını düşünüyorlar. böylelikle iyi olduklarını düşünüyorlar.

    ben ise duvarlara kafa atmak istiyorum.

    (bkz: kötülüğün sıradanlığı)

  • her durağın tünel füniküler durakları gibi olması, iniş ile binişin farklı kapılardan yapılması ve bir kapı kapanmadan diğerinin açılmamasıdır. çünkü türkiye'de insanları bu davranışa ikna edemezsiniz. ancak mecburi yaptırımla mümkündür ki o da teknik olarak zorlayıcı. dolayısıyla bu da "böyle gelmiş, böyle gider." diyerek umutsuzca kabulleneceğimiz durumlardan biri olarak kalır.

  • kuyumcuda bekleyen güvenlik görevlisi kadar kıymetli bir sorumluluğu vardır maddi olarak normal. çoğunda alarm var ama pipet sokup gizli gizli bir kaç fırt çekip kaçan bile olabilir. öyle kıymetli. öyle pahalı.

  • görsel

    yeni başlayan lise mezunu bekar bekçi maaşı: 10293,82 tl.

    çok iyi valla. okuyup öğretmen, doktor, mühendis filan olmaya gerek yok. 4 sene üniversiteye para akıtmaya da. yani amacınız sadece iş bulup para kazanmaksa bekçilik çok iyi.

    kaynak

  • program suresi bekledigimizden cok daha kisa tutuldu (ya ali nesin surpriz oldu ya da israil askeri fotograflari beklenenden uzun surdu). o yuzden soylemek istedigim, soylemeyi planladigim bir yigin sey kaldi (google sansuru de dahil olmak uzere).

    3 konuk oldugumuzdan da bu kafamdaki sure planiyla ortusmedi. canli yayinda araya girme ve soz kesme mesrebine alismadigimdan da cok az sey soylemis oldum neticede.

    allahtan diger iki konuk tuna ve kaan'di da benim eksik kaldigim yerlerde tamamlayici olabildiler. diger konuklar alakasiz insanlar da olabilirdi.

    "hukuki moderasyon var, her sey yazilamiyor burada" benim ilk one cikarmak istedigim bir bakis acisi degildi. her site ofisinde bir hukuk burosu istihdam etme luksune sahip olamaz. elestiriye odaklanma sebebim bu oldu. elestiriye acik ve yasal duzenlemeleri duzgun bir toplumda moderasyona da ihtiyac yoktur.

    benzer firsatlar cikarsa bunu daha net ifade edebilecegim insallah yarabbi.