hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: açılın ben gerçekten tank şoförüyüm)

    arkadaşlar sözlüğe bir şeyler yazmamak için kendimi zor tutuyorum ama yine dayanamadım. 1.4 clio egzozu mu bu amk?

    askerliğini türkiye'de tankların en aktif kullanıldığı bölgede tank şoförü olarak uzun dönem yapmış birisi olarak söylüyorum: yok devenin nalı ali sami.

    1-bahsi geçen tankların geneli m48a5t2 model.
    2-tankın egzozunun ağzı, araba egzozu gibi dışarıda değildir.
    aha bu 2 ızgaralı kapağın arkasındadır
    3-bu 2 ızgara da kilitlidir. hadi bi ihtimal sıcaktan elin yanmadı, kilidi de bir şekilde açtın diyelim.
    4-burada 2 adet kafam kadar delikle karşılaşacaksın. hah işte onlar egzoz. yaklaşık 900 beygirlik motorun egzozu, öyle sadece çıkış ağzına değil, tankın arkasına muazzam bir sıcaklık yayar bu delikler. deliğin birine atlet sokmak için elini uzatsan rölanti devrinde bile elini yakarsın ve atletle birlikte geriye doğru mecburen adım atarsın.
    5-hadi bunları önceden tahmin ettin ve evden çıkarken sıcaklığı hissettirmeyen özel bir elbise giydin. bu sefer de gaz maskesi lazım çünkü egzozun önünde durursan kısa sürede zehirlenebilirsin. zaten o sıcaklıktaki bir havayı soluyamazsın da neyse hadi diyelim baba tarafın da ejderha.
    6- sadede gelelim. tüm şartlar olgunlaşsa bile senin o kafam kadar iki deliği tıkaman için değil atlet, nevresim takımını komple sokman lazım. yün yorgan falan yastık mastık ne bulursan ittirmen lazım ve sürekli orada tutman lazım çünkü o egzozdan çıkan hava akışı, önüne çıkan eşyaları bir ara gazıyla fırlatabilecek güce sahip.

    yani. lan varya. ya ben lan neyse bir şey demiyorum

  • baslik yetismedi ama su aslen:

    karanlikta inilen ya da cikilan merdivenin var olmayan son basamagi gerilimi ve yanilsamasi

    karanlikta merdivenden inilmesi halinde var olmayan son basamaga basmak istegi dizkapagi ve kalcaya dogru yayilan siddetli bir aciya, cikilmasi halinde ise antep yoresinden halk oyunlari figurune donusmesi ile sonuclanan varsayimsal basamak.

    zorlasam kesin paralel bir tecrubeye, hayattan baska bir soyut ornege baglarim. karanlikta merdiven cikmak, inmek "hayat da boyle degil midir"lesmeye cok musait bir imgelem.

  • sağlam bir sıçış örneği, ancak savunma makamı o kadar sağlam savunamamış. kardeş onun deaktif olmasını mı bekleyeceğiz? hesap makinesi lan bu, hızlı bir şekilde yazar geçersin. yani normal olanı bu, ama senin gönlün olsun diye bekleyelim bundan sonra.

    edit: bak hala mal mal savunmalar geliyor. iki, üç basamaklı sayıları toplarken olmuyormuş. uzun bir işlem yaparken, aradaki tek basamaklı sayıları ne yapacağız genco? tek basamakları ele, sonra kafadan eklersin onları değil mi? harika çözümler, harika yalama yöntemleri gerçekten. apple kullanıyorum, denedim, aynen böyle sıçıyor.

  • emekliye neden çalışan bakıyor anlamadım. emekli kişisi çalıştığı zaman maaşından prim kesilmiyor muydu? bu kesilen prim belli bir süre sonra emekliye verilmek üzere kesildi. yani baş edemiyorsak bu sistemi zorunlu olmaktan çıkaralım. çünkü bildiğim kadarıyla kesilen sigorta primi zorunlu.