hesabın var mı? giriş yap

  • talimat olmadan kıçını kaldırmayanlar olduğu sürece daha çok ekşiciyi yaftalarsınız.

    t: yoktur, tepki göstereni vardır.

  • o amk kekosunun ağzından gelen kanı ayakkabısıyla silen polis ne güzel bir polis.
    keşke pisletmeseydin devletin verdiği ayakkabıyı babayiğit.

  • yardıma koşmamız gerekirken hakkında şakalar komiklikler yapılan konu.

    "hemen hesap numarası gönder kardeşim, candan önemli mi" diyerek borcunu kapatmak isterdim ama bütün birikimimi yarın bulgaristan'dan gelecek sevgilime gönderdim :(

  • asıl kullanım amacı alzheimer tedavisi olan enteresan bir maddedir. alzheimer vücuttaki asetilkolin denilen maddenin azalması sebebi ile olur. galantamin ' nin amacıda zaten asetilkolin miktarını arttırmaktır.

    lakin bu asetilkolin rem uykusunun başlamasında ve devam ettirilmesinde önemli rol oynar. rem uykusu kabaca rüya gördüğümüz uyku evresi olduğu için, vücutta artan asetilkolin miktarı ; daha çabuk , daha uzun , daha hatırlanabilir ve daha canlı rüyalar görmek anlamına gelir.

    bu sebepten galantamin "rüya sırasında rüya gördüğünün bilincide olmak" (lucid dream) amacı ilede kullanılır. eğer iyi besleniyorsanız , haftada 4 veya daha fazla rüya görüyorsanız ve hayatınızda bir kere bile olsun rüya sırasında rüya gördüğünüzün bilincinde olmayı becermişseniz; bi hafta boyunca , her gün uykudan bir saat önce 8mg galantamin kullanımı ile bu tecrübeyi tekrar yaşamak işten bile değildir. eğer yukardaki şartlar sizin için geçerli değilse , galantamin' in yanında "300mg" kadar choline almanız asetilkolin üretimini ciddi anlamda arttırıcak ve şansınızı yükseltecektir.
    choline yumurta sarısı, tavuk özellikle tavuk ciğeri ve hindide bulunur. ama içinde choline bulunan bi hap almak daha pratik olacaktır. hemen hemen bütün kompleks b vitamini haplarında veya "once a day" multivitaminlerde bulunur. prospektüse bakıp içinde 200-400 mg arası choline bulunduran bi hap seçmek yeterli olacaktır.

    galantamin her ne kadar tamamen doğal, bizim topraklarımızda da yetişen kafkas kardeleni çiçeğinden (galanthus , snowdrop) temin edilen zararsız bi madde olsada, doz aşımında veya oyuncak edip bokunu çıkarma durumunda tehlikeli olabilir. sağlık açısından mide bulantısı dışında çok bi yan etkisi yoktur ama unutulmamalıdır ki kafa ayarını fazla kurcalamak her daim tehlikelidir.

    astral seyahatin ilk basamağı lucid dream olduğu için, galantamin astral seyahat hapı diyede adlandırılır. ama asıl misyonu "lucid dream" dir.

  • bana mı böyle geliyor? koca medyaya bir ramazan dayağı yansıdı onda da oruç tutmayan tutanı dövdü*

    dindar-muhafazakar sayılabilecek bir semtteyim ve etraf sigara içenden, yemek yiyenden, su içenden vs. geçilmiyor. 19 yıldır bu semtteyim ve hiç böyle bir oruçsuzluğa rastlamadım.

    gelecek yıl da 2022'deki oruçsuzluk rekorunun kırılacağını düşünüyorum.

  • hastalığı yoğun bakımda çok ağır geçirdim 2 aydan fazla oluyor yaşadığım süreci burada anlatım (#124331622)

    bu iki ay süresince kardiyoloji, göğüs hst, dahiliye, nöroloji ye gittim. şu an herhangi bir kalıntı görünmüyor. bağışıklık baskılayıcı kullandığım için bağışıklığımı geri kazanmak için günde 4 bin kaloriye yakın protein ve vitamin ağırlıklı bir diyetle beslendim. 14 kg aldım bu süreçte. şu an kontrollü olarak tekrar aldığım kiloları verecek bir plan hazırladım. ilaç olarak sadece corasprin kullanıyorum.

    doktorlarım sinovac aşısının mevcut antikorumu çok arttırmayabileceğini, biontechin arttıracağını fakat ağır yan etkilerin psikolojik sıkıntılar yapabileceğinden (yoğun bakım gümlerini hatırlatacak şeyler yaşamak) biraz daha beklememin faydalı olabileceğini tavsiye ettiler.