hesabın var mı? giriş yap

  • şu zamanlardaki hislerime tercüman olan durum. arkadaşlarımın bir kısmı evlenip çocuk sahibi olurken, diğer kısmı pokemon yakalamakla meşgul.

  • "politika ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, daha aptallar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar." platon

  • başlık boku yiyerek god of war vs gamepass'e dönmüş. bir kere de çok övülen sony oyunu da övüldüğü kadar oynansa ya. orda bir köy var uzakta şarkısının konsol versiyonunu yazacaksınız az kaldı.

    aşağıdaki linkler playstation'un resmi sitesinden alınmadır. biraz gamepass vs exclusive karşılaştırması yapalım.

    2018
    en çok satılan oyun call of duty. god of war, zamanında gamepass görmüş rdr2'nin de gerisinde 4'üncü sırada.
    https://blog.playstation.com/…op-downloads-of-2018/

    2019
    en çok satılan oyun call of duty. gamepass'e sürekli gelen gta v ikinci sırada. microsoft şirketinin oyunu minecraft üçüncü sırada. daha sonra ea play ile gamepass'e gelen spor oyunları var.
    https://blog.playstation.com/…-2019s-top-downloads/

    2020
    en çok satılan oyun call of duty. ps5 çıkış oyunu miles morales iyi satmış ikinci sırada. (oyun ps4'e de çıktı ama orada ilk ona girememiş, ps5te oyun yokluğundan satmış olabilir mi?)
    2020de çıkan ve ödül rekorları kıran last of us 2 ve ghost of tsushima ps5'te hiç listeye giremezken, ps4'te orta sıralarda yer bulmuş. hatta şöyle söyleyelim. 7 yaşındaki gta v, 7. yılında bile bu exclusivelerden çok satmış. ps4'te avrupa için en çok satan 7 oyunun tamamının gamepasste olduğunu/olacağını da ekleyelim.
    https://blog.playstation.com/…op-downloads-of-2020/

    2021
    call of duty ilk defa 2. sıraya düşmüş. ilk sırada yine gamepasse gelecek olan fifa/nba 22 var. 2020'de çıkan miles morales, 2021'de çıkan tüm exclusivelerden fazla satmış. sorsan ratchet & clank* ps5'in en iyi oyunu, returnal bir efsane. returnal demişken, bu sene sony'nin tek ödül alan oyunu returnal, amerikada 19. sıradan listeye girebilmişken, avrupada ilk 20ye girememiş. kasım ortasında çıkan bug dolu gta trilogy remastered, nisanda çıkan returnaldan fazla satmış.
    bu yıl, yılın ödülünü alan it takes two nun gamepass'te olduğunu belirtelim. ayrıca playstation studios yapımı mlb the show 21 in ilk günden gamepass'e geldiğini de ekleyelim.
    https://blog.playstation.com/…op-downloads-of-2021/

    özetle, playstation exclusive cennetidir diyenlerin %70'i bu oyunların çoğunu ya hiç satın almamıştır ya da 20 liraya cd değiştire değiştire kullanmıştır. bunların sony'e gram faydası olmadığı için bu oyunlar pc'ye de gelmeye başlamıştır.

  • tarihinin zirvesinde. görsel

    borclanma maliyetimiz inanilmaz seviyede, yuzde 6.4'e yukselmis. bu saatten sonra eger alabilirsek, alinacak olan borclarin maliyeti cok yuksek. normalde 300 puan uzeri "asiri kirilgan ekonomi" olarak kabul edilir.

    su ortamda ulkemize yabanci yatirimci gelmesini beklemek ise hayal kurmak olur.

    kaldi ki borclansak bile, bu borclari mevcut iktidarin odemeyecegi kesin. sonrasinda gelecek hukumete ve ulkemizin bir numarali gelir kaynagi olan vergi mukellefi halkimiza simdiden basarilar diliyorum.

    credit default swap (cds) yani kredi batma riskinin degis tokus edilmesi nedir?, kisa ve oz bir turkce anlatimi icin: https://twitter.com/…fcu/status/1241635489305804806

  • ferrari kullandığım için hiç aramadığım yol yardım ve danışma hattı.

    ferrari'nin böyle bir hattı bile yok, zira bozulmuyor meret.

    fakir gibi porsche kullananların ihtiyacı olabilir tabi.

  • bu takımlardan biri de leeds united'tır. galatasaray leeds united'ı eledikten 5 ay sonra, beşiktaş şampiyonlar ligi'nde leeds united'tan tam 6 gol yemiştir.

  • öncelikle bu kadar uzun yaşamanın ne kadar boktan yok oluşlara, o kadar çok kitap okumanın, o kadar çok enstrüman çalmanın ve o kadar çok hayat kurtarmanın ne kadar sıkıcı ve boş olduğunu vurguladığına inandığım film olmuştur.

    kısaca.. bir şeyler üretmeden, tarihteki yeriniz rüzgardaki osuruktan farksızdır. filmdeki 'loki' abimiz de o kadar bunalımdadır ki, ne yaparsa yapsın, ne çalarsa çalsın kendisini tatmin edememiştir. tarihte hep daha güzellerini görmüştür.. sanırım jarmusch abimiz burada balığın karada yürümeye başladığı tarihten bu yana yok olup giden yeteneklere gönderme yapıp selam çakmıştır..

    çok uzun uzadıya irdelenmemesi gereken, yeterince yalın bir filmdir.

    --- spoiler ---

    şimdi de kendi kanlarını kirletmeyi başardılar. sudan hiç bahsetmiyorum.
    --- spoiler ---

    daha ne olsun...