hesabın var mı? giriş yap

  • 1846'de independence, missouri'den california'ya dogru yola cikan buyuk konvoy...okuz ve at ile cekilen arabalar 2000 millik yola cikarlar...yolun ortasinda 20 arabalik grup sierra daglarini gecmek icin hastings isimli rehberin kestirmesini kullanmaya karar verirler....3 ay sonra diger arabalar california'ya ulasirken donner party denilen (20 arabadan 9'u donner ailesi v tanidiklarina aitmis) konvoy'dan haber yoktur..sonra john reed isimli konvoy'dan bile eleman california'daki kaleye ulasir..soyledigine gore daglarda mahsur kalmistir konvoy...yiyecek almaya gelmistir kalaeye...bi miktar yiyecek alip donus yoluna cikar ama kardan ilerleyemez..bunun uzerine geri doner yaridm ister..ama meksika savasindan dolayi kalede yaridm edecek yeterince asker yoktur...konvoyun yeterli yiyecegi oldugu dusunulerek bekelemeye karar verirler...
    bu arada konvoy alder lake denen yerde kalmistir..yaklasik 60 kisi..kar yuzunden ilerleyemezler..kalan hayvanlari de yemislerdir...aclik ve soguk basgostermistir..20 kisilik bir grup devam etmeye karar verir...ama yolda tipiye yakalaninca kamp kurmak zorunda kalirlar...ates bile yakamazlar tipiden..aclik da vardir..gruptaki cocuklar olur once...sonra da aclikdan dolayi yamyamlik baslar..8 kisi olmustur bu gruptan ve 7'si yenmistir bu olenlerden....bu 7'den de 2 tanesi direk yenmek uzere oldurulmus...camp of death diyolar bu gruba...
    kasim 1846'dan nisan 1847'ye kadar dagda mashur kalanlara ulasilmaya calislir..3 parti gider...2 tanesi bir kismini geri getirebiilr...kalanlar ise yiyecek olarak yamyamlika dvam ederler...sonucta 89 kislik gruptan sadece 41'i ulasabildi california'ya ve bunlarin hepsi de hayatta kalmak icin yamyamlik yapmislar...olenlerin 32'si erkek 9'u ise kadin...

  • izlerken ürperdim açıkçası. o adamın iyi birisi olmadığını biliyorlar. hatta canlı bomba olabileceğini de büyük ihtimalle tahmin ediyorlar fakat 8-9 polis birden adamı ablukaya alıyor ve canlı bomba korkarak kendini patlatıyor. belki orda kendini patlatmasa maçka parkından aşağı inip daha kalabalık alanlarda daha büyük sayıda canlar alacaktı. hepinizin inleyerek, acı çekerek ölmesini diliyorum. kansız kahpeler.

  • türkler olarak genelde zaten bir ya da iki çocuk sahibi olduğumuzdan, onlara koyacağımız isimler bizim için en değerli kişi ya da kavramlara ait.

    on çocuğumuz olsaydı belki birine koyardık ama... kısmet.

    edit: anadolu'nun dilleri elbette zenginliğimiz. mesela romeika.

  • kimsenin oy vermediği ak parti iktidar, kimsenin seyretmediği recep ivedik gişe rekortmeni, kimsenin dinlemediği serdar ortaç ise albümü en çok satan şarkıcı. bırakın bu işleri... milletce lisedeki "ben calismadan 100 aldim" triplerindeyiz...

  • usta türk hakemsiz olmuyor usta. kırmızı kartı alnımıza çatıyorlar usta. bizim 80'lerde bir penaltı olması lazım. o da mı çalınmayacak usta? ne yapacağız usta?

    uefa'da teşkilatlanma zamanınız geldi uşaklar. uefa'ya bir çaycı sokun. 10 sene sonra bir müdürlük çıkarırsınız.

    edit: entry debe'ye girmiş. tamam daha fazla beğenmeyin. karadeniz mafyasına vurdurtacaksınız beni. *

  • bir kamu kurumunda çalışıyorum ve memurların yarısı değil en az yüzde doksan beşinin kovulması taraftarıyım. çünkü gerçekten yatıyorlar.

  • karanlık bir dönem.
    tüplü televizyon, ağır koltuklar, danteller, büyük vitrinler ve havasız bir oda..

    aynı zamanda buz gibi olurdu. hiçbir zaman içindeki eşyalar tam olarak keşfedilmediği için arada çaktırmadan küçük geziler düzenlenirdi.
    (bkz: those were the days)

  • anket sonucu tahmin etmeye çalışan insanları göstermiştir. seçim sonuçlarını tahmin etmeyi anlarım da anket sonuçlarını tahmin etmek ne oluyor?

  • rabbim bu millete bir daha çakma sağlık raporuyla gazilik ünvanı alan ve malum partinin talan-yağma hareketine katılan şerefsizlere fırsat vermesin.