hesabın var mı? giriş yap

  • hakan gercekten duzgun yetistirilmis bi cocuk. esine olan sevgisini cok rahatlikla gosteriyor ya da duygulandiginda rahatlikla aglayabiliyor kim ne der diye dusunmeden. o ada kosullarinda turabi ve bozok'a ragmen olmasi gerekenden daha efendi davraniyor. sevmeyebilirsiniz bu normal ama adam cok duzgun bi adam.

  • "benim öküz işe gitti az önce, çabuk gel, özledim"

    hayır öküz kim, ne işi, bi de şimdi çıktım daha evden ne çabuk özledin ya, canım benim.

  • abi bu adam son derece kibar davranan bir çocuğu dövmüş. ben şunu merak ediyorum, bunun sonrasından hiç mi korkmuyorlar. şimdi polis bu herifi bulacak. kimlik bilgileri mağdurun eline geçecek. adresi, telefonu, soy ağacı, osu busu... irisin, kalabalıksın falan. anladık orada güçlüsün. ama sonrası? ya intikam almak isterse?

    mesela benim karadenizli bi müvekkilim var. oğlu buna benzer bir şekilde haksız yere dayak yiyor. oğlan da kara kuru bişey, adamın kendisi de bu arada. tıfıl ailesi yani bunlar. ama adamı buldu. ağzına silahı sokup ateş de etti. ikisi de şanslıydı mermi adamın yanağından çıktı. tabi sağlam kalıcı hasar bıraktı, dişler-çene kemiği-yamuk bir surat... ama en azından öldürmedi. hapse girdi, çıktı. senin yüzünden hapse girdim diye bu defa da gitti 2 dizinden vurdu adamı. ardından yine hapse girdi. ama toplasan toplasan yattığı iki üç sene.

    nasıl şu işleri yaparken korkmuyorlar anlamıyorum amk. bu ülkede kim kendini psikopat sanıyosa çok yanılıyo. çünkü yanında süt kedisi sayılacağı insanlar herkesin çevresinde var. bi ricaya bakar. akrabası güvenliklerden dayak yedi diye bi kamyon adamı barı taramaya gönderen insan biliyorum ben. çocuğun babası zor durdurmuştu. ne şimdi bu. psikopat mı? adamı soğan cücüğüne çevirirler haberi yok. bu gün olmaz ama bi gün olur.

  • “insanın dayanabileceği gürültü miktarı ile zihinsel yetileri arasında bir ters orantı vardır. kapıyı eliyle yavaşça kapatmak yerine gürültüyle çarpan bir insan yalnızca terbiyesiz değil, aynı zamanda bayağı ve dar görüşlüdür.”

    hayatımda duyduğum en isabetli ve en benimsediğim sözlerden birisinin sahibi olan, zekasına ve görüşüne hayranlık beslediğim insan.

  • yüksek maaş alıyor diye sınıf atladığını sanan bir grubun içler acısı hali. görünen o ki zenginliğin tanımını bilmeyenler var etrafta.

    yönetici müdür direktör ne olursan ol o maaşla zengin olamayacak ve zengin gibi yaşayamayacaksın. "bizim site çok nezih" diyorsan hala zengin değilsindir emin ol. o site kelimesinden bi kurtulman lazım. bana hiç "metrobüs çok zaman kazandırıyor"larla, "bazı günler arabayı almıyorum"larla gelme, hala bir ayağın metrobüsten kesilmediyse zengin değilsin. kaliteli diye gittiğin spor salonlarında et ete spor yapıyorsan zengin değilsin. bebek'teki kafelerde sıraya yazılıp kısa mesaj gelince içeri girebiliyorsan, kusura bakma daha çok yolun var.

    ha sen iyi yaşarsın, görece iyi yaşarsın. ama zengin değilsin. zengin olduğunu sanma. etrafında gördüğün şovmenleri de zengin sanma.

    ne zaman ki günlük hayatta karşıma çıkmazsın, o zaman şüphelenirim işte. zengin falan mı oldun da ortalarda görünmüyorsun diye.

    edit:
    zengin sevici değilim
    zengin düşmanı değilim
    zengin hiç değilim....
    zengin taklidi yapanlara gıcığım biraz. neysen osun lan.
    bu ülkede üç evi bir yazlığı olana zengin denildiği için bunlar türedi işte.
    zengin kimdir biliyor musun? bak şu haberde var. türkiye'de hem de.

  • almanya ornegini arttiriyorum ve ingiltere'yi gorun diyorum. gidada vergi yok. kur daha yuksek olmasina ragmen pound ile geldigim turkiye'de alisverisi korka korka yaptigimi soylemek isterim. burada ornegin sut neredeyse su gibi tuketilir. kurus odersiniz hatta organic sutse 4 pint 1.50 civaridir. super yogurt yapilir. yumurtanin iyisi bile ucuzdur. gecen sene bir litre sadece bir litre gunluk sute migrosda 3.90tl verdim. kendi kendime hesap yapip durdum bendeki para nasil olur da 4.5 kat degerdeyken parami yettiremedim diye.

    lidl burada da ortalama bir markettir. cocuklu bir aile oldugunuzu dusunun ve marketten et, tavuk, balik, sebze meyve (kaliteli meyve), bakliyat, peynir, envai cesit ekmek/corek, litrelerce sut, meyve suyu hatta av hayvanlari (ordek), kanguru eti ve sayamayacagim bir cok farkli gida ihtiyacini da alip cikarsaniz odeyeceginiz en yuksek meblag £70/80 olur. buna bir kac box bira da ekleyebilirsiniz ya da sarap. (deterjan haric). 3/4 kisilik aile bu ucretlere catlayana kadar yer. bunu cok yemeyen ya da bir iki kisilik aile icin azaltabilirsiniz tabii. gidip marks and spencerden haftalik alisveris yapilmadigini varsayiyorum. tesco, lidl gibi ortalama marketlerde durum bu.

    turkiye'de bu pahaliliga nasil dayaniliyorum hic anlayamiyorum. benim burada envai cesitle doldurdugum haftalik sepete karsilik migrosda iki kere alisveris yaptim. bunun icinde de yukarida saydigim bir cok sey yoktu.

    bizim memleketin geri kalmisliginin bir nedeni de bu gida yetmezligi bence. balik, et tuketemeyen bir toplum ne kadar saglikli olabilir. 200gr ceviz aliyorum £1.80 oduyorum. turkiye'de kuruyemisciden bir sey almadan ciktim. fisde genelde tek haneli rakam gormeye alisiyor insan ve birden bire her aldigin seyin iki haneli olmasi kaziklaniyorum hissi olusturuyor. 200gr keci peynirine 22tl odemek nedir allahaskina? avuc ici kadar peynire istenen rakam. burada fislerde bunu gormek istisnadir genel ihtiyaclarin disinda ozel bir istek olmasi gerekir hele ki peynir yani alt tarafi keci peyniri kac para olabilir.

    herkesin isyan etmesi lazim bu duruma bu kadar absurd bir alisveris butcesi olamaz, olmamali. gerci bunu dile getirince iste tl karsiligi bu kadar oluyor az mi diye sacma sapan cevap da veriliyor. alim gucunun ne oldugunu anlatmaktan biktim. ben bu laftan anlamayan yetiskinlere degil de onlarin cocuklarina uzuluyorum. cocugunu gerektigi gibi besleyememek ne buyuk caresizliktir yasamis olanlar bilir.