hesabın var mı? giriş yap

  • anlamsız argümanlarla izah edilmeye çalışılan parapsikolojik fantastik vaka, "ne kadar para alıyo o biliyon mu" denmiş, adamın sadece real madrid kariyerinde kazandığı para 7 sülalesi ve kendini çalışmadan zengin zengin yaşatır. yani sivas'tan aldığı para onun için çerez.
    bence teknik direktörlük kariyeri başlangıcı için en uygun ve kendisine iş verecek olası en yüksek kaliteli lig olarak burasını ve sivası buldu. fenerbahçe döneminden bildiği bi ülke, taşra falan gibi şeyleri bilmeyen kasmayan cool ve mütevazi bir adam herhalde. yani param var ama, hayatımın kalanını mal gibi boş boş geçirmeyeyim deyip bildiği bi işle ilgili bir kariyere başlamış, baya yüksek bir karakter. resmen olaylara farklı bakıyorum artık.

  • (bkz: aha da ben)

    lisenin son 2 senesini arkadaş olarak geçirdikten sonra üniversite sınavının akabinde sevgili olduk. ayrı şehirlerde 4 sene boyunca sözlükte imkansız olarak görülen uzak mesafe ilişkisini yaşadıktan sonra 3 sene de benim okulu bitirmemi ve stajımı tamamlamamı aynı şehirde bekledik * son 3 senedir de evliyiz. bir de oğlumuz oldu 40 gün önce, ellerinizden öper.

    allah ömür verirse 80 yaşıma kadar da yanında olmak istiyorum eşimin. oluyor yani, olmaz diye bir şey yok. işin sırrına ermek isteyenlere bir yeşil kadar uzaktayım. **

  • bir kahraman cikacak "hayir gobek bolgesi su yontemle cok da zor olmadan erir" yazacak diye her gun her allahin gunu bakacagim baslik..

    hadi be super kahraman

  • - anne tv'de within temptation çıkınca şu demirlere gelip kafa sallıyoruz tamam mı?
    + ay bu televizyonun önündeki demirler ne oğlum?
    - sahne önü anne burası.
    * ay peki şu kağıtları bileğimize niye taktın?
    - ya şükran teyze allahın adını verdim bi sus ya. onlar festival bilekliği. seninkini beyaz yaptım kombine. bizimkiler sarı kampçıyız. hadi anne şimdi çadırımıza gidelim azıcık otur.
    + allah belanı versin şükrü*. çocuğu evde tuta tuta asosyal ettin. izin vermiyosun hiç bi yere mal oldu çocuk... ay oğlum dur çarpıp durma bana...
    - hadi şükran teyze hadi daha hızlııı.. salla kafayı...sanktuooooss espirtuooooss

  • burdaki amac ogrenciye bildigi seyin aslinda hic bilmedigini gostermektir. boylece ogrenci eksik ve yanlis bilgiye sahip oldugunu dusunur ve arastirmaya yonelir. kalabalik siniflarda uygulanmasi guc olabilir. bana gore ideal kisi sayisi en fazla 5 kisi sinirli olmalidir.
    ozellikle saglam matematik bolumlerinde uygulanir. birinci kisim olan ironide ogrencilerde bilmiyorum hissi uyandirilan asamadir. ogrenci sorulara bogulur. burda ogrenci tabiri caizse bilgi anlaminda yerden yere vurulur. ogrenci aslinda hic bir sey bilmedigini anlar. ornegin, matematik testinden full cekerek matematik bolumune yerlesmis bir ogrencinin ispatlar karsisindaki hali gibi. ikinci bolum olan dogurtmacada ise ogrenci soru ve yonlendirme ile dogru bilgi sahibi olur. (bkz: ogrenmeyi ogretmek)
    sonuc olarak, ogrenci aklini kullanmayi ogrenir. (bkz: ogrenmeyi ogrenmek)

  • acilin finlandiya'dan geliyorum. gectigimiz yil nokia'nin ceo'su risto siilasmaa'yi dinleme ve tanisma firsati buldum. bu soru her konusmada kendisine soruluyor.

    risto, goreve geldigi yil nokia cokusune baslamisti ancak bu cokusun ne nokia ne de risto ile bir alakasi yoktu. risto bu goreve kriz yonetmesi icin gelmisti ve microsoft hezimetinde pay sahibi olduktan sonra sirketin yasamaya devam edebilmesi icin 5g teknolojilerine yoneltti. kendisi su anda f-secure'un ceosu.

    kendisi, herkesin tahmin edebileceginin yaninda aslinda bir ozel neden olduguna parmak basti. apple ve samsung'un buyumesine imkan veren seyin avrupa'da olmayisi bu:

    telefonunuza uygulama indirmek ve operatorunuz ile surekli data alisverisinde bulunabilmek. apple, verizon gibi devlerle calistigi icin app store'u gelistirebilme imkani buldu. avrupa'nin hicbir ulkesindeki operatorlerden boyle bir destegi goremeyen nokia, ne uygulama ne de uygulama magazasi gelistirimine baslayamadi.

    ''elime iphone'u aldigim anda bu yarista olmadigimizi anladim'' sozu bu doneme aittir.

  • markette satılan tavuk yerine özgür gezen köy tavuğu yenilmesi gerektiği yazılmış kitapta. nerden bulacağız özgür, cool, hipster tavukları, ha onu dememiş.

  • sadece bana mı geldiğini merak ettiğim huzur. özellikle metrobüste oluyor. köprüyü geçip de asya kıtasına hoş geldiniz yazısını görünce yahut ido ile geçişte haydarpaşa garını görünce evime geldim hissi oluyor bende. bugün yanımdaki arkadaşımla metrobüste birbirimize itiraf ettik. lan bana bi huzur geldi dedi. meğerse ona da aynısı oluyormuş. ikimiz de 20'li yaşların başında istanbul'a gelmiş insanlarız ve avrupa yakasında oturuyoruz. sosyologlar ve psikologlar açıklasın, ateistlere de mesaj kutum açık.

  • bizim gibi eğitim seviyesi düşük toplumlarda fanatizm olmayan sporlar tutmaz. adam fener cimbom kavgası gibi kavga vermeyecek, uğrunda içinde çoluk çocuk olan metrobüsü ateşe vermeyecekse o spora spor demez. ne zaman ki bu spor için öfkeli bir mclaren taraftarı sokakta gördüğü bir ferrariyi ateşe verir, o gün tutar bu spor.