hesabın var mı? giriş yap

  • tayyip'in baştan beri marjinal diye nitelediği o grubu sonunda bulmuşlar, bize de deşifre etmek düştü.

    gerçekten bakmaya doyamıyorum. ilk bakışta uzaktan kundakta bebek sandığım sağdaki amca ile açılış yapılıyor. sola doğru ilerledikçe durum iyice ilginçlik kazanıyor. bayrağın arkasına saklanmaya çalışan ama bir yandan da polisleri kesen amcanın gözleri bir çocuğunkini andırıyor. onun arkasına saklanmış tedarikli genç olaylara hazır gelmiş. en soldaki amca ise tam tersi yahu benim ne işim var burada, neredeyiz biz der gibi bir halde, üzerinde yeleği çok tatlı gözüküyor.

    gerçekten mükemmeller, harikalar, ne diyeyim hepsini ayrı ayrı sevdim.

    http://galeri7.uludagsozluk.com/…-gurubu_463558.jpg

  • bu adamlar o kadar teknolojik uzay gemisi yapmislar hala bi otobus gibi tutma yeri koymamislar, bi torpil yiyince cikan sarsilmada hoop diye cihazlara tutunuyolar, bigun biri kiracak navigasyon kolunu, kalacaklar uzayin ortasinda dimdizlak

  • terminalden çıktıktan sonra, girişte solda ramiz köfte var. orada bir köfte yiyip devam edin bari.

  • ıtalyan oldugu icin mancini'den bir farki olmayan teknik direktor. cunku butun italyan teknik direktorler birbirinin aynisidir.

    aynen butun almanlarin hirsli, disiplinli ve sistemli olmasi, tum hollanda'lilarin 4-3-3 oynatmasi gibi.

    siz futbol konusmayin gercekten komik oluyor.

  • kayseri'de yol çalismasi yapiliyomus. köylüler esegin birini salip geçtigi yerden yolu geçiriyolarmis. o sirada oradan geçmekte olan amerikali bir mühendis görmüs bunlari.
    merak etmis; gitmis yanlarina.
    -merhaba dayi nabiyonuz böyle? demis.
    köylü -yol yapiyoz diye cevap vermis.
    -"e bu essek ne" diye devam etmis mühendis.
    köylü genel prosedürü söyle bir anlatmis. essegin yolun nerden geçecegine karar verdigini söylemis. bizim amerikali mühendis yerlere yatmis gülmekten, öyle sey mi olur diye. alayci bir tonla:
    - "eee demis, essek bulamiyinca napiyonuz?"
    köylü:
    - "o zaman amerika'dan mühendis getirtiyoz."

  • faiz ne önce ona bakmak lazım.

    şu anda en yüksek faiz veren banka %13-14 veriyor. bundan gelir vergisini düştüğünde sana %11-12 net faiz kalır. tabi burada da enflasyonu düştüğünde %1 net kar elde edersin. parasını faize yatıran bir kimse 200 bin tl'de, 1 senede elde edeceği net kar 2 bin tl'dir.

    evlerin kiralarına baktığınızda 200 bin tl değerindeki bir evi 800-900 tl'ye çok rahat kiraya verirsiniz. bu da senelik 10 bin tl eder. bunun yıllık gelir vergisi 750 tl'dir. size 9.250 tl kalır net olarak. bu arada evin değeri ise en az enflasyon oranı kadar artar (emlak fiyatları şişmiş bir yerden almadıysanız). bu durumda 200 bin tl'den net geliriniz senelik 9.250 tl olur. bir evi 30 bin tl harcayarak baştan ayağa elden geçirebileceğinizi düşünürsek ve bunun en az 10 yıl idare edeceği göz önüne alınırsa, ev için senelik 3 bin tl amortisman düşünülebilir. buna göre de senelik net karınız ev yatırımında 6 bin tl civarında olabilir.

    faiz ile kira arasında bu şekilde önemli bir fark oluşuyor.

    ha ama tabi bu değerlendirme faize yatırıp 10 sene kalması ile ev alıp 10 sene kalması arasındaki karşılaştırmadır.

    siz 200 bin tl ile kısa vadede bir şey yapacaklarsa, o zaman zaten ev yatırımı olmaz. ev yatırımı daha çok memur yatırımıdır. alıp, kiraya verirsin, senin bütçene desteği olur, emekli olup maaşın düştüğünde aç kalmamanı sağlar vs.