hesabın var mı? giriş yap

  • sokaklarda avare bir şekilde dolaşmak, kumsalda yürürken dalgaların kıyıya gelmesiyle oluşan kabarcıkların sesini duymak, bazen de hiçbir şey düşünmeden gökyüzüne bakmaktır.

    insan özgürlüğü yaşamak istediğinde hayal gücü devreye giriyor.

    çünkü özgürlük, sadece hayal ile başlıyor.

  • tgb, vatan partisinin gençlik örgütüdür. vatan partili bir tanıdığım var. 70 yaşlarında. eski bir arkadaşımın babası. doğu perinçek'le falan bir sürü fotoğrafı var. çok eski dava arkadaşı.

    neyse, bu amca facebook'ta ekli bende. geçtiğimiz günlerde facebook durumunda bir şey paylaşmıştı.

    işte, "ankara'nın bilmem ne mahallesinde aydınlık bulamıyoruz, dağıtımında mı sorun var, gazete okuyamıyoruz" gibi bir yazı.. bunun altına biri yorum yapmıştı, bu olayı görünce aklıma o yorum geldi. yorum mealen şöyleydi;

    "aydınlık bulamıyorsan sabah gazetesi al, sonuçta aynı şeyleri yazıyorlar."

  • akademik camianın yazısız kurallarındandır.
    lisans, yüksek lisans, doktora tez savunmalarında ayrı ayrı görülmüştür.
    uygulamanın yalnızca türkiye ile sınırlı olmadığını söylemek durumundayım. yaşanılan ülkenin/bölgenin, bulunulan kurumun/departmanın kültürüne göre gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve şekli değişkenlik göstermektedir.
    angarya veya yağcılık olarak algılanması gariptir. uygulama her iki tarafın da gerginliğini alıp, sıcak bir ortam oluşturur, işi mülakat havasından çıkartıp "arkadaş grubu olarak bilimsel tartışma yapıyoruz." ambiyansı yaratır çoğu zaman.

  • aradan dört sene geçmiş, bu gece bir bakayım dedim muhabbet aynı..

    murat bardakçı: ıhmhmmo ııhmmmsmamsf ımfmmfms namhımmhmfffssmmıhm
    erhan afyoncu: şimdi öyle diyusun da, unu da bir başka kaynakta incelerken çok enteresan bişiye denk geldim yalnız şu var
    murat bardakçı: şimdi bi mail gelmiş. okuyorum ıhmhmmıhmhmhm.. sensin o, terbiyesiz!

  • devam içerir. (bkz: #88662427)

    her web yayıncısının kendi belirlediği bir kitle olmalı. kimisi aklına gelen her şey hakkında bilgi paylaşmak ister ki bu web yayıncılığında yanlıştır. bunu yapabilen ve çok başarılı olan çok fazla yayıncı bulamazsınız. yapmanız gereken niş çalışmaktır.

    belirli bir alanla ilgili web sitesi açmak yani.

    benim yıllardır trafik çekme kaynağım google images.
    google resimlerde en çok aratılacağını düşündüğüm resimlerle ilgili kategoriler oluşturdum ve o kategorilerle ilgili web siteleri açıyorum.

    örnek vermek gerekirse,

    wedding dresses aramasını yapan gelin adayları google'da web sonuçlarından ziyade resim sonuçlarına geçerek gelinlik modellerine bakacaklardır. bunun gibi kelimeleri bularak kategorik olarak o konuya özgün web siteleri açıyorum.

    mesela araba resimleri, dekorasyon resimleri, saç stilleri, moda google images trafiği alabilmek için güzel kategoriler.

    neler yapıyorum ( şimdilik kritik bilgileri vermeyi düşünmüyorum, olmazsa olmazlarla başlayalım, ileride ne olur ne biter bilinmez ) :

    - domain alımı
    - ana kelimelerin belirlenmesi ve içerik yazdırımı ( kaliteli ingilizce makaleleriniz olmalı )
    - site içi genel seo ayarlarının yapımı
    - kaliteli ve orjinal! resimler
    - içeriklerin yavaş yavaş yayınlanmaya başlaması.
    - kaliteli sitelerden bir iki tanıtım yazısı alınması ( kritik bir adım, doğru yapılmazsa faydadan çok zarar getirir )

    bu şekilde 5 kategori için 5 farklı site açtınız diyelim. google images'da yükselmenin yolunu bulmuşsanız, ki ben uzun uğraşlar sonunda epey sağlam bilgiler elde ettim, bu 5 ingilizce sitenin her birisine günde 1000 kişi geldiğinde, günde toplamda 5 bin ziyaretçiniz ve yaklaşık 40.000 reklam gösteriminiz olduğunda günlük kazancınız 300-700 tl arası olacak. ( bu rakamı etkileyen pek çok unsur var detaylara girmiyorum, ancak google'dan gelen günlük 5000 ziyaretçiniz olduğunda kazanacağınız minumum günlük miktar 300 tl olacaktır bunu söyleyebilirim. )

    devamı gelecek..