hesabın var mı? giriş yap

  • facebook grubunu incelerken bir arkadaşın şöyle bir yazısına denk geldim:

    "arkadaşlar müsadenizle sizinle bir konuyu paylaşmak istiyorum.benim 4.5 yaşında bir kızım var 22 aylıktı babası şehit olduğunda. onun için 3 yıldır elimden geleni yapıyorum normal bir psikolojiye sahip olması için. babasız bir hayata hazırlamaya çalışıyorum. ama okullarda öğretmen arkadaşların yaptığı bazı saçma uygulamalar yüzünden kızımı okula göndermeye korkar oldum. bizim çocuklarımızın çok şükür maddi yardıma ihtiyacı yok daha çok psikolojik desteğe ihtiyaçları var. en son bir okulun 2.sınıf mezuniyetine katıldım. 3 ay önce babasını kaybetmiş bir şehit çocugu var sınıfta. yıl sonu gösterisine başlarken öğretmen artık ne düşündüyse çocuklar sahneye çıkarken tek tek ""canım annem canım babam iyiki hayatımdasınız iyiki varsınız. sizi çok seviyorum"" cümleleriyle inmeye başladı. şok oldum şimdi bu çocuk ne diyecek dedim boğazım düğümlendi. çıldırdım sinirden ve sıra ona geldiğinde önce konuşamadı kekeledi en sonunda zorla "canım annem iyi ki hayatımdasın " diyebildi sadece.

    şimdi bu çocuk ne hissetti kimsenin umrunda olmadı ve bu çocuk bu program için hazırlanırken bu cümleleri kaç defa duydu kaç defa yaralandı. sizlerden tek isteğim sınıflarınızda bulunan çocuklarımızın arasında özel durumu olan yavrularımız için hayatı daha da zorlaştırmayalım biraz daha özverili olup onların da orada olduklarını unutmayalım onlar daha çok küçük bu yükler onların ruhunu çok yaralıyor."

    ayrıca (bkz: up) daha çok kişiye ulaşmasını, daha çok öğretmene ulaşmasını sağlayalım.

  • ajdar alır.

    hülya avşar’la şöyle bir diyalog yaşamış insandan bahsediyoruz.

    hülya avşar: ajdarcığım, aynaya baktığında ben popstarım diyebiliyor musun?

    ajdar: aynaya bakmaya gerek yok, size bakıyorum ve "ben popstarım galiba" diyorum...

  • türkiye cumhuriyeti'nin polis devletine dönüştüğüne başka bir örnek. "biraz insancıl olun, bu millet ödüyor sizin maaşlarınızi" diyen bir kadına bağırmak, terbiyesiz diye hakaret etmek düpedüz umursamazliktir, görevini kötüye kullanmaktır. umarım insanların aklı başına çok geç olmadan gelir.

  • başlığı açacaktım. zaten acilmiş.

    artık gerçekten süremiyorum. gözlerim mahvoluyor. üstüne sis farını da açıyorlar. gece artık zorunlu olmadıkça çıkmıyorum.

    medeni bir ülkede olsa hepsi anında trafikten men edilir.

    bu işin artık boku çıktı. tahammül edilecek hali kalmadı. 10 araçtan 8 tanesi böyle

    devletin artık bu ise acil olarak el atması gerekiyor. insanlar olüyor artık.

    bu ayarsız, merceksiz farlara led mi xenon mu ne yarragimda taktıran herkesin

    allah belalarini versin,

    ölmüşleri kabir azabı ceksin

    sevgiden, şefkatden mahrum kalsın

    eşinden, dostundan hep ah alsın

    en kısa zamanda kanser olsun gebersin

    iki yakası bir araya gelmesin.

    eşi varsa aldatsın

    son söz bunu takan ustalar içinde geçerli üstteki beddualar.

    allah aşkına su başlığı gündem yapalım.

  • eğer kapı zili durmadan çalıyorsa bilin ki o kardeşinizdir, yerinizden kalkmayın başkası bakar
    eğer kapı zili bir kere çalıyor sonra kapının açılmasını bekliyorsa o bababınızdır, bekletmeyin gidin kapıyı açın
    eğer kapı kapanma sesi duyduysanız ve ardından sessizlik olduysa o annenizdir, merak etmeyin o sizi bulur.

  • psikolojik bir durum mudur bilemiyorum ancak içtiğim sigara yeni pakete geçtikten sonra farklı gelmeye başladı.

    edit: @haaaayret edersiin aşağıdaki mesajı göndermiş çoğumuz için aydınlatıcı olabilir.

    daha önce büyük bir sigara firmasının satış destek ekibinde çalışmış biri olarak söyleyebilirim ki tütün ürünlerinin paketlemeden sonra bir bekleme süresi vardır bilinen tadının oturması için. tüm paket değişimlerinden sonra sigara içiminde bir değişiklik olmasının nedeni paket içinde kuruma süresinin dolmamasıdır.
    ek olarak bu paket değişiminde yeni siyah paketlerin onaylanma süreci çok yakın zamanda bitti ve piyasaya sürülmeye başlanan sigaralar yeni paketlendi. dolayısıyla yeni sigaraların tadının oturması biraz zaman alacak..
    bir ek daha yapacak olursam 5 ocakta resmi olarak tüm tütün ürünlerinin yeni paketlere geçmesi gerekirken puro sektöründe hala onaylanmayan paketler var.

    edit: sigarayı 7 gün önce bıraktım. bir arkadaşımın bu virüs sürecinde vefatı beni derinden etkiledi. sigara içiyordu ve 42 yaşında bu lanet virüsünde etkisiyle bir anda kaybettik. gencecik hayat dolu bir insanın bu şekilde ölmesini hala sindiremedim daha doğrusu yokuluğunu sindiremedim daha dün planlar yapan para kazanma hayallerini anlatan sürekli iş projeleriyle gelen bir insan bugün hepsini bırakıp gitti. ne hedefler kaldı ne hayaller ne yaşamak istedikleri... evli değildi ama evlenmek istiyordu olmadı, belki baba olmak istiyordu olmadı, yaz tatili için rezervasyonu yapıp izinlerini bile ayarlamıştı ama olmadı. o yüzden arkadaşlar tavsiyem bırakın şu sigarayı nasıl olsa ölmeyecek miyiz değil mesele işte yarım kalıyor yapmak istediğin her şey bir anda alıyor seni hayattan ve seni sevenler arkandan bakakalıyor. şimdi tam zamanı bırakın sigarayı!