hesabın var mı? giriş yap

  • benim. sanırım 7-8 yıldır aktif olarak kredi kartı kullanıyorum, borcumun tamamını ödemediğim bir ay bile olmadı. umarım böyle de devam eder. sloganımız şu, olmayan paranı harcama. bu kadar basit.

  • yapacağım demiş yapmış. yaptığına dair de bir kanıt hazırlamış. şovunu yapmayı da hak ediyor.

    yalan vaadlere, gerçekleşmeyecek sözlere alıştığımız için, belirli bir kesim tuhaf karşılayacaktır.

  • videosunun altındaki "the drill was made in china, wasn't it?" yorumu ile yarmıştır.

  • ben artık türk insanına güvenmiyorum ve malesef iğrenme noktasındayım..

    ben bu kadar hayal aleminde yaşayan ve algı operasyonlarına müspet tepkiler veren toplum görmedim.

    emmanuel eboue arsenal'den yanılmıyorsam 3-3.5 milyon euro gibi bir rakama geldi. fatih terim ilk maçlarda sahaya ujfalusi-servet-gökhan-hakan- sabri-melo-selçuk-kazım-elmander ve eboue şeklinde çıkıyordu. bizim eboue bildiğin sol açık oynuyordu. bazı maçlarda ortasahada da denedik kendisini.

    velhasıl sağ beke geçti..

    eboue ilk iki sene şampiyonlukta yüzde yüz pay sahibiydi. bir kere hızlıydı, ileri geri oynuyordu, dikine gitmesinden ziyade içeri kat ederek hücüm atraksyonlarında etkili oluyordu. ayrıca esasen sağ kanat olduğundan ayaklarına hakimdi ve adam da geçebiliyordu. tek eksiği hava toplarıydı kendisinin.

    ama iyi bir sağ bek olması, o mevkide sabri'nin olması gerçekleri vardı. eboue'nin böyle oynaması sabri'nin yedek kalması demekti ki eboue afrika kupasına gidince sabri kardeşimizin nasıl eboue'den beter olduğunu görmüştük.

    işte bu sebeple müthiş algı operasyonu yapıldı ve eboue üzerinden terbiyesizliğine değinilip durdu. sonra o tutmayınca bu kez kendini atması vs. çıktı ortaya. yok efenim kendi oyuncusu bile tepki vermişmiş.

    ya kardeşim geçin bu işleri her oyuncunun kimine göre eksikleri vardır..

    sergen gelmiş geçmiş en buyuk yetenek ama çalışmazdı, kendine bakmazdı. hakan şükür cemaatçiydi.. ümit karan gece kulüplerinden çıkmazdı. ne bilim bülent korkmaz kazmaydı.. ama bu adamların ve bunun gibilerin hepsi yetenekliydi ve faydalıydı..

    eboue'de faydalı olmuştır bu takıma. son sene oturduğu yerden para kazanmak istememiştir, top oynamak istemiştir ama afedilmedi. sabri de kadro dışı kaldı ama gitmedi bir yere. sonra affedildi ve oynadı. eboue de affedilebilirdi..

    bir çok gelen giden adamdan daha çok faydası oldu eboue'nin bu takıma.. 2 lig, 2 süper kupa, 1 türkiye kupası, ş.ligi 2.tur, ş.ligi ç.final gördü.. real madrid'e, fenerbahçe'ye goller attı..

    arda turan'ın bu kadar faydası olmadı galatasaray'a.. bugün necati'nin bile boue kadar başarısı olmadı bu takımda..

    kimse kusura bakmasın.. filipescu, capone, perez ve eboue gördüğüm en iyi sağ beklerdendi. perez'i sayma. eboue ilk 3'e rahat girer.

  • gecen sene doğuda ebesinin örekesinde bir hastanede günde 500 hasta bakan arkadaşımın hesabına 3500 lira olarak yansıyan maaş. hatta bazı aylarda ambulans şoförü kendisinden yüksek döner alıyordu. hemşireler de 2500 civarı maaş alıyordu.

    yok eğer uzmandan bahsediyorsan evet alıyorlar. bunu hak etmediklerini iddia eden varsa gitsin yırtsın bir tarafını, tıbbı bitirip tusa hazırlansın, uzmanlık kazansın, zorla ücra yerlerde çalıştırılsın. çok kolay geliyor değil mi kulağa? nasıl da şıp diye konuvermiş beleş 7500 lira maaşa!

    bu maaşı hemşire maaşına endekslemek ise daha da saçma. hemşirenin maaşının az olduğu gibi bir ihtimal gelmiyor mu o çeyrek aklına? suçlusu doktor mu bunun?

  • online satranc ortaminda brezilya'dan bir ablamizla muhabbet sirasinda gum diye patlayan bir soru beni benden aldi.
    "turkler e$$ek zikiyormus dogru mu?" seklindeki soruyu buyuk bir tepkiyle cevaplamis olsam da kendi kendime "oha yani butun dunya duymus anasini satayim" demekten kendimi alamadim (dedim desene kisaca suna hosaf!)...

  • şu süreç en çok zaytung'u göçertti herhalde. adamların yayını bbc gibi kaldı güncel haberlerin yanında.

  • minik bir kızın hayalleri ile içinden çıkmaya çalıştığı yalnızlığı ve savaşın, faşizmin insanları sürüklediği acımasızlık, zaman zaman gözlerimizi kapatmaya zorlayan şiddet sahneleri; savaşları televizyondan aksiyon filmi gibi izleyen bir dünya için fazla gerçek bir film. budalaydı ofelia belki o gerçeklik içinde, belki de biz budalayız, kendi arındırılmış hayat akışımızda görmüyoruz gözümüzün önündeki gerçek dünyayı. ofelia kendini o ortamda bir yere koyamadı, yalnızlığından bir dünya yarattı; biz kendimizi filmde bir yere koyamadık çünkü ne savaş yaşadık ne de o denli yalnızlık..

  • seçmen temelini anlayamayan siyaset yapmasın bence.

    çevremdeki 8-9 kişi ile birlikte ilk tur sinan ikinci tur kemal diyoruz.

    koyun olmadığımızı görsünler.

  • ingilizler büyük ihtimalle bizim yeni tl işaretini euro işaretine benzettiler ve bizim gazetelerde çıkan 17 milyon tl'yi 17 milyon euro olarak çevirdiler.

  • gök bilimciler, dünya'dan 11 ışık yılı uzakta bulunan küçük ve loş bir bir yıldızdan sinyaller tespit ettiler.

    araştırmacılar 12 mayıs'ta puerto rico obruğunun içinde inşa edilmiş büyük bir radyo teleskop binası arecibo gözlemevini kullanarak gizemli sinyalleri aldılar. radyo sinyalleri görünüşe göre henüz bir gezegeni bilinmeyen ve güneşten yaklaşık 2800 kat daha parlak olan 128 ross adlı kırmızı cüce yıldızdan alınıyor. puerto rico üniversitesi'nden astrobiyolojist abel mendez bu yıldızın sinyaller alınırken ve neredeyse pediyodik olduğu sırada 10 dakika gözlemlendiğini açıkladı. garip sinyalin dünya dışı akıllı bir yaşamdan gelmesinin de olasılıklar dahilinde olduğunu vurguladı.

    arecibo yabancılardan gelen sinyalleri araştırma rolüyle biliniyor fakat galaksilere uzaktan bakmak ve dünya'ya yakın asteroitleri izliyorlar.

    mendez sinyallerin daha çok insanların uzaya bıraktığı bir şey gibi olduğunu düşünüyor, hatta belki binlerce mil yukarımızdan geçen bir uydunun sinyalleri olabilir.

    arecibo bölgesinin oldukça geniş, bu yüzden sinyallerin yıldızdan değil bu alanın sınırlarında kalan başka bir objeden de kaynaklanıyor olma ihtimali var. mendez ayrıca gözlemlenen diğer sinyaller arasında bazı iletişim uydularının frekansları da yer aldığını belirtiyor.

    ayrıca şu ana kadar alınan sinyallerin oldukça özel olduğu belirtiliyor.

    bir diğer ihtimal ise yıldız yüzeyinde bir patlama veya güneş'te gerçekleşebilecek bir enerjinin patlaması. güneşten gelen hafif hızdaki bu tarz patlamalar, güçlü radyo sinyalleri yolluyor ve astronotları tehlikeye attığı gibi dünyadaki uydu ve iletişimleri de aksatabiliyor.

    mendez, sinyallerin hala gelip gelmediğini gözlemlemek için 16 temmuz, yani bugünden itibaren daha detaylı bir inceleme içine gireceklerini söyledi. ayrıca, "bu noktadaki başarı, yıldızdan gelen sinyali tekrar gözlemleyebilmek. ancak eğer herhangi bir sinyal alamazsak, durum gizemli bir hal alacak." dedi.

    kaynak: http://www.businessinsider.com/…nals-mystery-2017-7