hesabın var mı? giriş yap

  • zannediyorum ki, türkiye'nin %80lik kısmından biridir. en azından balık zannetmesiyle kendine özgü bir tarzı olabilir; ama ne olduğunu bilmeyenler oldukça fazladır zannımca. ya da kendimi aklamaya çalışıyorum şu an lanet olsun.

    o kadar da araştırmacı, kafasına takılan şeyi sorgulayıp, arayıp, öğrenen bir adam diye geçinirim habuki; ama lazanyayı daha düne kadar balık çeşidi zannediyordum. hep garfield'ın yüzünden. en sevdiği şey lazanya idi. ben de dolaylı çağrışım yaparak kedi en çok balık sever, e bu lazanya denen şey de, balıktır herhalde düşünüyormuşum herhalde. dedim ya, hiç üzerinde araştırma gereği hissetmemiştim bile. n'olur beni yalnız bırakmayın. itiraf edin, rahatlayın. siz de bilmiyordunuz ne olduğunu dimi?

    o değil de, şu yaşıma kadar nasıl oldu da araştırmadım onu merak ediyorum.
    bir insanın canı hiç mi lazanya çekmez? en azından "bu lazanya nedir lan?" demez? yarın anneme lazanya yapmasını söyleyeceğim. şu an çok karmaşık duygular içerisindeyim.

    (bkz: yer yarılsa da içine girsem denilen anlar)

    edit: öğrendim ama bir makarna çeşidi olup, börek şeklinde yapılıp servis edildiğini.
    kedi hiç makarna yer mi olm ya. geber lan! yaktın beni garfield.

  • 1912 almanya dogumlu alman bilim adami. roketcilik tarihindeki en buyuk insan. almanya'da okudu ve berlin universitesi'nde makine muhendisi olarak master yapti. yirmili ya$larinin ba$inda, o donemde hemen her geli$mi$ ulkede varolan amator roket derneklerinden birinde faaliyet gosteriyordu. bu esnada naziler iktidar oldu ve roket teknolojisine buyuk ilgi gosterdi. bir sure sonra tum amator sivil roket dernekleri kapatilip hava kuvvetleri bunyesinde merkezile$tirildi. bu donemde genc wernher von braun nazilerin dikkatini coktan cekmi$ti.
    werner'in hayali en ba$indan beri uzaya cikmakti. aslinda naziler ile ideolojik olarak anla$amiyordu. ama o gunun almanya ortaminda cali$malari kisitlanmi$ti, devam edebilecegi tek yer, zaten katilmak icin baski gordugu luftwaffe idi. (alman hava kuvvetleri) hava kuvvetlerinin para ve gucunun sinirlari yoktu, cok istemese de katildi.
    sonralari v1 ve v2 tasarimlarini yapti. aslinda bunlar a1,a2,a3 ve a4 denen roket modelleriydi. luftwaffe von braun'dan kisa zamanda sonuc istiyordu. cunku sava$ aleyhlerine geli$meye ba$lami$ti.
    aslinda stratejik ba$arilar olmasalar da v1 ve v2'nin muhendislik geli$mi$ligi ve alman propaganda bakanliginin konuya baki$i ile en buyuk knights cross madalyasini aldi.
    sava$ sonunda amerikalilara esir du$tu ve amerikan roket ve uzay programinin ba$ina gecirildi. artik amerika hesabina rus rakiplere kar$i yari$iyordu.
    amerikan vatanda$i oldu, huntsville kasabasina yerle$ti. amerika'yi uzaya ta$idi. 1977'de amerika'da oldu. 3 cocuk babasiydi.

  • bu cümle spiker ile suriyeli mülteci arasında geçen aşağıdaki diyalog içerisinde kurulmuştur. utanarak izliyorum.

    - neden avrupa'ya gitmek istiyorsunuz? bu dalgalı denize şişme botla girmek bile bile ölüme gitmek demek değil mi?
    + ne yapalım abi, para yok, iş yok, açız.
    - nereden geliyorsunuz?
    + istanbul'dan. istanbul'da herkes çalıştırıyor, kimse para vermiyor, yemek vermiyor abi. günde 14-15 saat çalıştırıyorlar, kullanıyorlar. suda ölmek burada kalmaktan daha iyi abi.

    hani nüfusunun %99'ı müslüman olan türkiyemiz var ya. hah. işte o türkiye'den bahsediyorlar.

  • "o kız farklı".

    değil abi. o kız farklı değil. sadece, öyle düşünmek senin hoşuna gidiyor o kadar.

  • iş güvenliği uzmanı a.b. sanki olayın sorumlusu gibi çoktan gözaltına alınıp tutuklanmış bile. ilgili savcı ve hakim 6331 sayılı kanunu açsın okusun; işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasından "işveren sorumludur". daha işveren ifade bile vermemiş deniliyor. işin ciddiyetine bakar mısınız?

    adamın sahibi olduğu fabrikada deprem etkisi yapan bir patlama oluyor, insanlar ölüyor ama daha ifadesi bile alınmamış.. bu nasıl bir hukuk sistemidir, nasıl bir adalettir acaba? bu kişinin dokunulmazlığı mı var?

  • haber

    video

    düzce ziraat odası başkanıdır. israil'den gelen tohum ve fideleri yerlere saçarak tepki göstererek: "bundan sonra satmayacağız" demiş. peki israil'den tohumların getirten kim süper zekalı arkadaşım? reisin olmasın? yerli tohumu yasaklayan kim?

    bizim insanımız balık hafızalı hakikaten.

  • tam olarak 90'lı yılların başına tekabül eder.
    bakmayın şimdi loft'un sıradan bir marka olduğuna, o dönemde statü simgesiydi neredeyse. ben hiç alamadım ama giyinmeyeni dövüyorlardı nerdeyse. pantolonun arka cepleri büyük ve daha aşağı yerleşmişti paçaları biraz geniş, çift dikişli ve dikişler biraz yukarıdaydı. loft etiketinin altından kemer geçerdi. marka görünsün diye millet, tişörtü, kazağı pantolonun içine sokardı.
    popüler olan bir de gri rengi vardı sanki.