hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: açılın ben doktorum)

    teorik olarak vardır, ama düşüktür.
    türkiye’den son yıllarda bildirilen insan kuduz vakaları genellikle yarasa gibi hayvanlarla temas sonrası görülmüştür. çoğu da belli başlı illerden olmak üzere.
    ancak kuduz riskli temas bildirimi 2000’li yıllarda artış göstermiş. bunun sebebi de köpeklerin kuduz vektörü olabilmesi ve köpekle temas eden hastanın kuduz şüphesinin bildirilmesi.
    ayrıca türkiye, insanda kuduz vakasının halen görülebildiği tek tük avrupa ülkelerinden birisi. (bkz: bir avrupa ülkesi olarak türkiye)
    bu entry 1989 yılında girilseydi önermesi kesinlikle çok farklı olurdu. zira 1979-1989 yılları arasında avrupa’dan bildirilen kuduz vakalarının toplam %7.3’ü türkiye’den bildirilmiştir. ayrıca önemli bir fark da avrupa’da yabani hayvan kuduzu, toplam kuduz vakalarının %72’sini oluştururken, türkiye’de evcil hayvan kuduzu, tüm kuduzların %98.4’ünü oluşturmaktaymış. ancak o yıllara ait bir insan kuduzu vakası bulamadım. yine de evcil hayvanlarla temasın o yıllar için kuduz riski açısından önemli olduğu anlaşılıyor.

    tetanoz riski her açık ve kirli yara sonrası vardır, bunun hayvanla, hayvanın yabaniliğiyle çok ilgisi yoktur.

    kısa bir bilgi daha: hayvanla temas sonrası kuduz aşısı olabileceğiniz merkezler çok sınırlıdır, bunu sağlık kuruluşlarından öğrenebilirsiniz. ama tetanoz bütün acillerde yapılmaktadır.

    yatırım tavsiyesi olmamakla beraber ben sokak hayvanlarıyla aşırı teması olan ve günde en az bir pati yemeden rahat edemeyen biri olarak bir kere bile aşı olmadım. turp gibiyim. sadece biraz gerizekalılık var, ufak bir asabiyet.

    (bkz: crazy cat lady)

  • binali yıldırım "böyle bir şey yok. veriler çalınmadı" açıklaması yapıyor ama ben şu an binali yıldırım'ın tc kimlik nosunu, anne ve baba adını bu database'den görebiliyorum.

  • "doktorların doktoru metin abimiz" dedi acun.
    adam 120 gün kırık çıkık yanık yırtık bulantı grip herşeye su ve buzla müdahale etti.
    gururlu edit :
    bu sene doktor sprey kullanıyor.
    ekşinin gücü :)

  • ukrayna*'da yaşarken kız kaldırmaya türkiye'ye gelmiş bir gerizekalının feryadı. evladım mal mısın sen?

  • iki maçtır sıçrayan brezilya'ya sıradaki maçta almanya'nın koyacağını müjdeleyen çekirgedir

  • sinava gec kalmak, on elemede elenmek demektir. on elemeyi bile gecemiyorsan girme bosuna universiteye, git baska is yap.

  • öncelikle bu bir troll basligidir, lutfen altini doldurup gundeme sokmayin.

    ikinci ve daha önemlisi pkk ve ypg daha önce hiç olmadıkları kadar dünyada meşruiyet kazandılar erdogan sayesinde. erdogan cikip kobani düştü düşecek diye açıklama yaptığında bu teröristler isidli teröristlerle savaşıyordu. suriyeyi karistiranlarin başında gelen erdogan, pkk ve ypg'ye özgürlük savaşçısı sıfatı kazandiranlardan biridir. partizan kurtler ile erdogan bu sebeple bir madalyonun iki ayrı yüzüne dönüştü. altından kalkamayacaktin madem neden suriyeye müdahale ettin m ve oradaki ayrılıkçı kurtlerin ek.egine yağ sürdün?

    şu an ypg icin erdoganin varlığı en az esadin varlığı kadar önemli ve değerlidir. siz bu masalları zaten fikri degismeyecek olan anadolu comarlarina anlatin.

  • keşke tek dertleri maaşları olan diğer öğretmenler de bu şekilde ders anlatsa. işini severek yaptığı çok belli.

    tanım: ilkokul düzeyinde ingilizce için olması gereken anlatım tekniğidir.

  • kanuna aykırı yapılan, sigara içme bölümündeki müşterilerin denize uçtuğu balıkçı.

    okuduğuma göre, yetkililer burayı iki kez mühürlemiş. fakat işletme, kanunu siklememiş ve mührü kırarak hizmet vermeye devam etmiş. mekanın süresiz kapatılması gerekiyor. sadece istanbul'da değil, ülkenin en ücra yerlerine kadar, kural tanımazlık hüküm sürüyor. bu kural tanımazlığa karşı duruş sergileyebilecek kafa yapısında hiç bir parti yok. yarın akp gider, chp gelir ama bu sistem kırılamaz. çünkü burası ortadoğu. ideolojilerimiz farklı olsa da kafa yapımız, kanun,
    kural tanımazlıkta, hak yemede, hırsızlıkta, işgalcilikte birleşiyor.

  • italya ayni zamanda bugunku libya topraklarina da sahipti, dogu afrikada da topraklari vardi. libyanin hali ortada, dogu afrikada biraktigi bolgede somali falan var

    suriye, lubnan, tunus, cezayir ve bati afrikanin neredeyse tamami fransizlarin elindeydi

    irak, misir, urdun, filistin israil ve orta afrika ingilizlerin elindeydi

    2.dunya savasindan sonra cogu ulkelere bagimsizliklari verildi ve bu ulkelerin hali ortada

    eger ataturk ve silah arkadaslari ulkeyi bu dusmandan kurtarmasaydi, bugun en iyi ihtimalle suriye gibi bir ulke olurdun fazlasi da olmazdin ve yine ab'ye giremezdin.

    yani sen o narin beynini boyle seylerle yorma, daha az dusun, daha basit konular dusun..