hesabın var mı? giriş yap

  • şu olayda satıcıyı haklı gören de net ölücüdür. 50 60 lira için uğraşmam diyor ama o para için çantasını satıyor te allam.

  • başlığın şükela entry'lerine bakayım dedim; kullananda akıl yokmuş, onlar zaten ölsünmüş, ne de olsa doğal seçilimmiş... siz ne zalim, ne taş kalpli insanlarmışsınız ya. birileri yazmış diğerleri de bu görüşlere alkış tutmuş. "ölsün" diye atıp tuttuğunuz insan lan. sizin gibi nefes alıyor, seviyor, sokakta falan yanınızdan geçiyor.

    daha geçende içen 3 kişiye rastladım. anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir yerinden gelmişler. konfeksiyon atölyesinde çalışıyorlarmış. aldıkları para kuş kadar, tahsil yok, yol gösteren yok, mahalle boktan, hayat boktan, hayaller yıkık, tünelin ucu bombok bir yere çıkıyor. tutunacak bir dal, bir çıkış yolu aramışlar ama bulamamışlar. sarıldıkları malzeme bu olmuş. "canını seven bonzai kullanmaz" falan diyorsunuz ya... o adamların öyle sevilecek bir hayatı yok zaten.

    sözlükte türlü türlü antidepresanın altına "hayatımın en kötü döneminde karşıma çıkan müthiş ilaç."diye yazmayı biliyorsunuz... o insanların tüm ömrü sizin "hayatımın en kötü dönemi" diye tanımladığınız şekilde geçiyor, belki de daha kötü şekilde... fakat onların karşısına "çıkıveren" antidepresanlar yok çünkü imkan yok, az buçuk imkanı olana ise yol gösteren yok. onların antidepresanı bonzai olmuş.

    sözlükte bonzai güzellemesi yapanlara bakmayın. bu malzemeyi bilerek ve tercih ederek kullanan insan sayısı çok çok az. buzdağının görünmeyen kısmını, yaşadığı berbat hayattan bir süreliğine de olsa uzaklaşmak isteyen ama cebinde sadece beş lirası olanlar oluşturuyor. çok bir şey istemiyorum; biraz empati kurun, bu insanları ve onları bu hale getiren sistemi de biraz sorgulayın. neyse saat geç oldu, yatayım. siz de uyumadan önce vicdanınızı üzerinize örtün, yoksa kalbiniz soğuyup taş kesiliyor.

  • erdoğan'ın elini yalayan elin kılıştarın elini sıkmaması bende memnuniyet uyandırdı şahsen.

  • yalnız ve insan gibi yaşayan erkek türü.

    iki yumurta kıran olmasa aç kalıp geberecek tiplerin ağzına sakız olur. lan sen daha kendi kendine hayatta kalamıyorsun ne ılığı?

  • bir gün atatürk'ün sözleri bilimle çelişirse bilime inanırız mutlaka.

    ama atatürk'ün sözleri dinle çelişirse dini seçecek halimiz yok.

  • net bilgi verelim kafalar karışmasın.
    yeni harç bedeli 08.07.2023 saat 00:00 itibariyle geçerlidir. son 1 yıl içinde yurtdışına giriş çıkış yapmanız gerekiyor. cep telefonunuzun imei kaydını 07.07.2023 tarihinde 23:59'a kadar yaparsanız zam olmadan ödemenizi yapabilirsiniz.
    soru 1: telefonum var, kayıt yaptırmadım, yurtdışına giriş çıkışım yok. bugün giriş çıkış yapsam kayıt yapabilir miyim? evet, 23:59'a kadar kayıt yapabilirsiniz.
    soru 2: yurtdışı giriş çıkışım son 1 yıl içinde var ama telefon almamıştım ya da telefonum yurtdışında daha bana gelmedi, kayıt yaptırabilir miyim? telefonu size getirecek kişiye ulaşın hemen imei numaralarını isteyin ve sisteme kaydedin ödemesini zamsız olarak yapabilirsiniz, telefonunuz size ne zaman gelirse sorunsuz kullanabilirsiniz.
    soru 3: farklı pasaporta telefon kaydı yaptıracağım, hat taşıma bugün ya da farklı günlerde yapsam sorun olur mu? sorun olmaz, pasaport kaydını bugün zamsız olarak ödemesini yapın, hat taşıma işlemini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. pasaport sahibi kimse; e-devlet üzerinden hat eşleştir işlemi yaparak sorunsuz telefonu kullanabilirsiniz.
    soru 4: giriş çıkışım yok, telefonum yok, telefonu bugün alsam; yarın giriş çıkış yapsam ama telefonun imei için vergi ödemesi bugün yapsam sorun yaşar mıyım? evet sorun yaşarsınız, pasaport kaydı yaptıracağınız an itibariyle son 1 yıl içinde giriş çıkışınızın olması gerekiyor. yani bugün kayıt yapacaksanız bugünden geriye dönük 1 yıl içinde giriş çıkışınız olması gerekiyor. telefonun vergisini bugün ödeyeyim, yarın ya da daha sonra giriş çıkış yapayım maalesef olmaz!
    soru 5: pasaport başkasına ait, pasaport sahibinin 1 yıl içinde giriş çıkışı var, onun adına ödeme yaptım ve kayıt işlemini tamamladım, hattımı ne zaman devretmem gerekiyor? hattınızı istediğiniz zaman devir işlemini yapabilirsiniz, hat devir tamamlanasıya kadar sadece pasaport sahibine ait sim kartlar aktif olarak çalışacaktır. hat devir için ilgili operatöre hat sahibi ve pasaport sahibinin şahsen başvurması gerekmektedir. hat devir tamamlanasıya kadar ilgili hat kapanabilir ama korkmayın telefon imei kaydı tamamlandıysa sorun yaşamazsınız.

    edit 1: online vergi dairesi 22:45'e kadar sistemler aktif. bu nedenle 22:45'e kadar işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor.
    edit 2 : ülkeye hiç gelmeyen telefonun imei kaydı bugün yapılırsa ne olur durumunu mesajla arkadaş iletti, ben sorun olacağını sanmıyorum ama arkadaş türkiyede hattın 1 defa aktif olarak sinyal alması gerektiğini bildirdi ama konu hakkında net bilgi yok.

  • aslında uzaya çıkan ilk türk alper gezenavcı değil, toktar ebubekirov'dur. peki toktar ebubekirov (aubakirov) kimdir?

    kazakistan'ın ve türk dünyasının ilk uzaya çıkan kahramanı toktar aubakirov, 27 temmuz 1946'da kazakistan'ın karkaralinsk şehrinde doğdu.

    asker bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen aubakirov, pilotluk hayaliyle yaşadı ve bu hayalini gerçekleştirmek için çok çalıştı.

    1971 yılında orenburg yüksek askeri havacılık okulu'nu bitirdikten sonra, çeşitli savaş uçaklarıyla uçtu ve birçok test pilotluğu görevi gerçekleştirdi.

    1985 yılında yuri gagarin kozmonotluk eğitim merkezi'ne seçildi ve yoğun eğitimler aldı.

    2 ekim 1991 tarihinde soyuz tm-13 uzay aracıyla mir uzay istasyonuna gitti.

    bu yolculukla beraber kazakistan ve türk dünyasının uzaya çıkan ilk insan oldu.
    8 gün boyunca uzayda kalan aubakirov, bilimsel deneyler gerçekleştirmiş ve mir istasyonunun bakım çalışmalarına katılmıştır.

    10 ekim 1992 tarihinde soyuz tm-13 uzay aracıyla dünya'ya döndü. uzay aracı fırlatıldığında kazakistan sscb'ye bağlı iken, uzay aracı üsse indiğinde kazakistan bağımsız bir devlet olmuştu.

    uzay sonrası kariyerinde, kazakistan ulusal havacılık ve uzay ajansı'nın genel müdürlüğü görevini yürüttü ve kazakistan parlamentosu'na seçildi.

    emekli olduktan sonra da uzay bilimi ve teknolojisi alanında danışmanlık yapmaya devam etti. şu anda 77 yaşındadır.

    toktar aubakirov, kazakistan ve türk dünyası için gurur kaynağı olan bir bilim insanı ve kahraman olarak kabul edilmektedir. uzay araştırmalarına yaptığı katkılar ve ulusal gururu temsil etmesi nedeniyle kendisine kazakistan halk kahramanı ve sovyetler birliği kahramanı unvanları verilmiştir.

    aubakirov'un uzay macerası, kazakistan'ın uzay bilimi alanındaki çalışmalarına öncülük etmiş ve gençlere ilham kaynağı olmuştur.

    https://en.wikipedia.org/wiki/toktar_aubakirov