hesabın var mı? giriş yap

  • bir gün netten tanıştığım bir arkadaşımla istanbul film festivali'ne gitmek için plan yaptık. messenger üzerinden telefonlarımızı aldık. film günü için sözleştik.

    ertesi gün taksimde buluşmadan bir saat önce son durum nedir diye aradım, telefonu meşguldü. herhalde işi vardır dedim, yola çıktım. taksim'e gelirken yine aradım yine meşgul, ardından üç dört defa daha ard arda aradım hep meşgul. 5-6 aramadan sonra ekildiğime kanaat getirdim. içimden de ertesi gün msn'de atacağım nutuku planlamaya başladım. sorumluluktan girdim, insana saygıdan çıktım, aklıma geldikçe sinirlendim, sinirlendikçe tasarladığım cümleler sertleşti.

    bir yandan da sinema salonuna yürüyorum. o arada tanımadığım bir numara aradı, "naber napıyorsun ben geldim sinemaya" diye. bir anda dumur oldum kafamdaki tüm kurgu iptal oldu. sonra aradığım numarayı tekrar kontrol ettim. meğer msn'de görüp kaydettiğim numara kendi numarammış.

    bazen böyle mallıklar yapıp üstüne sinirlenebiliyorum kusuruma bakmayın :/

  • hiç evlenmemiş kişilerin ilişkiden binlerce beklentisi olurken, boşanmış insanların yeni bi ilişkiden sadece huzur beklentisi içinde olması gibidir bu da aynı.

    uzun bi ilişkiden çıkmış kişi de çoğu beklentisini kısar (esasen daha gerçekçi beklentilere törpülenir demek lazım). etrafında iyi huylu, huzur veren gözü tuttuğu ilk insanla evlenir böylece.

  • izlediğim en iyi diziler arasına giren komedi.

    sezonlar ilerledikçe geçirdiği değişim farkedilse de ana hatlarını hiç bozmadı. hep güldürdü.

    ayrıca yıllardır bu kadar başarılı karakterlerin yazılabildiğini görmemiştim. hepsi ayrı bir tez konusu.

    jake peralta: andy samberg adeta yaşamış bu rolü. dizinin odak noktası.

    charles boyle: wingman. bu karakter bir çok şeyi tek bir potada eritiyor.

    amy santiago: başlarda işkolik gibiydi sonra düzen, kural manyağı bir nerd'e evrildi ama sırıtmadı. jake ile romantiğe girince dizi ne yapacak diye merak ettim ama dizi o toplara hiç girmedi diyebiliriz.

    terry jeffords: o görüntünün altında yatan, duygusal kız babası insan müthiş bir portre olmuş.

    raymond holt: bu karakter de amy'nin uğradığı değişme girdi ama sırıtmadı. ekibin başı.

    rosa diaz: favori karakterim. özellikle kendi gibi olduğu kısımlar efsane.

    https://www.youtube.com/watch?v=ai98yylnrh8

    hitchcock & scully: sadece bunu koyuyorum; https://www.youtube.com/watch?v=pzhclttoxyi

    https://www.youtube.com/watch?v=uqnk09xfk2a

    demek istediğim dizi müthiş başarılı bir şekilde bu kadar farklı karakteri aynı ortamda o kadar güzel harmanlamış ki bağımlısı oluyorsunuz.

  • her şey dalgınlıkla adamın birine fazladan iki ekmek satmamla başladı. *
    -bakkal osman efendi

  • vay arkadaş neptün soyer üniversiteyi 14 yaşında bitirdi demek ki:)

    peşin edit: paralı troller yalan haberi yaymadan ben gerçeği paylaşayım. neptün soyer üniversite son sınıftayken tunç soyer 'in ailesi tarafından isteniyor. neptün soyer' in babası "üniversite bitince düğün yapabilirsiniz" diyor ve bu şartla üniversite son sınıfta kendilerini nişanlıyor(2 dersi mi ne kalmış) . şayet neptün soyer 14 yaşında üniversite bitiren bir dahi değilse haber yalan. ek olarak 1988'de evlenmişler(1990 değilmiş)

    edit2: çomarlar msj atıyor haberi buraya ekliyorum
    röportaj videosu

  • 1- türk aydınlanmasından korkan dinci yobazlar
    2- dinci yobazlara destek vererek türk aydınlanmasını engellemeye çalışan emperyalistler

    ortak özellik büyük atatürk'ün başlattığı türk aydınlanmasına düşman olmaktır. bu düşmanlığın da iki sebebi vardır: cehalet ve hainlik. atatürk'e düşman olanlar ya cahildir ya da hain. üçüncü bir seçenek yok.