hesabın var mı? giriş yap

  • net söylüyorum bu işin ustası kuyumcudur.

    sene 2011 evlilik teklif edeceğim için antalya'da kuyumcuları dolaşıyorum, bir tanesine girdim bir yüzük beğendik fiyat sordum 3800 tl dedi ama dedi eğer akşama kadar almaya karar verirsen, hesap makinesiyle ilişkisine başladı işte o an. 1,5 dakikalık işlem sırasında nasıl yaptı nasıl etti bilmiyorum ama 3800 tl'yi 1650 tl'ye indirdi.

    işin ustasının kuyumcu olmasının bir sebebi de işin içinde çok parametre var, kar marjı, altın fiyatları, altının döviz karşısındaki durumu, maliyet gider çizgisindeki yeri. türkiye ekonomisi bence bir kuyumcuya teslim edilmeli o hesap makinesiyle altından kalkacağına eminim.

  • eve kız arkadaş getirilir.anneyle tanıştırılır.anne evden giderken bombayı patlatır;

    -kızım bak oğlumu üzme,ne isterse ver.
    +...?!

  • adam köylü zaten. doğma büyüme beypazarlı. para ve mevki bozmuyor adamı. imelihin gözlüğü fiyatına 3 takım elbise düzer. dekatlon marka spor ayakkabı giyen adam harama el uzatmaz.

  • mali tablo okumayi bilmeyen cahil cuhela tayfayi ortaya cikarmistir.

    sirketin hasılat, brut kar, faaliyet kari ve ebitda* gibi kalemlerinin performansi gecmis yillara gore oldukca iyi. niye bu sirket zarar ediyor diyorsaniz, gelir tablosunda finansman giderlerine bakacaksiniz. sirket 2. ceyrekte nette 334 mn tl finansman gideri (finansman gelirini dustum), 1. yariyilda ise kumulatif olarak 716 mn tl finansman gideri aciklamis. bu yuksek giderler, sirketin karini yemis bitirmis.

    gelir tablosundaki durumu yukarida ozetledim, sirketin bu kadar yuksek finansman gideri varsa bilancoda pasif yapisina bakalim. sirketin kisa vadeli banka borclari 1,3 milyar tl iken, uzun vadeli banka borclari 2,7 milyar tl olarak gozukuyor. sirketin kisa vadeli borclanmalari tl iken, uzun vadeli borclanmalarinin euro cinsinden. dogal olarak tl euro karsisinda deger kaybettikce sirketin finansman giderleri de artmis oluyor.

    sorunun kaynagi gecmiste sirketin buyuk hissedarinin (bc partners) nakit akisini duzeltmek icin , migros’a kredi kullandirarak migros’a temettu odettirmesiydi. sirketin 2009 yilindaki temettu verimi %50 idi, haliyle kasasinda bankasinda ne varsa 2009 yili parasiyla 2,5 milyar tl (1,3 milyar eur) temettu odemeye gucu yetmeyen migros, temettu odemesi icin doviz cinsli kredi kullanmis, sonraki yillarda ise bu kredisini yapilandirmisti.

    isin ozu, bu borcluluk yapisiyla sirketin tl’nin deger kaybettigi donemlerde net donem karinin negatif cikmasi surpriz degil. bu tur sirketlerin performansini olcmek icin net donem karindan ziyade ebitda gelisimine, ciro artis hizina bakmak daha rasyonel duruyor.