hesabın var mı? giriş yap

  • türkiyenin sınır kapısı sanmış omuz atarak girmeye çalışıyor, ulan sem amca yer mi?

    abd'de bırak birinin evini zorlamayı bahçesine bile giremezsin bazı eyaletlerde yol çizgisinden çıkmayacaksın, her ülke yol geçen hanı değil bizimkiler gibi.

  • sermayesiz bir iş için çok temiz para. toprak olup çürüyecek bir vücudu hala diriyken paraya çevirmek lazım. tebrik ediyorum bu içerik üreticisi hanımefendiyi.

  • ubisoft'u ubisoft yapan oyunlardan biri olan rayman'in, 2011 kasım çıkışlı devam oyunu. oyunu yeni bitirdim. fazla konusuna değinmeden görüşlerimi bildirmek istiyorum: harika! mükemmel tasarlanmış dünyası ve o dünyayı keşfederken size eşlik eden müzikleri ile kolayca içine çekebilen bir oyun olmuş. bir rayman oyunundan beklenildiği üzere zor ama inanılmaz eğlenceli. bir platform oyuncusuysanız, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. rayman'in 3d felaketlerinden sonra bu oyun rayman severlere ilaç gibi geldi diye düşünüyorum.
    oyunun eksik bir tarafı varsa, o da hikayenin oldukça zayıf olması. oyundan mümkün olduğu kadar zevk almamızı hedefleyen firma sanırım hikayeye takılmadan, arkadaşlarımızla eğlenerek vakit geçirmemizi istemiş. evet, oyunun local co-op modu gerçekten çok eğlenceli çünkü oyun, bizlere birbirimizi pataklama imkanı veriyor ve bu da ortaya oldukça komik bir resim çıkartıyor. ve elbette oyunu co-op modunda oynamak, oyun süresini ciddi ölçüde kısaltıyor, ayrıca daha yüksek puanlar almanıza imkan tanıyor. 4 kişiye kadar çıkan co-op modunu denemenizi yine mutlaka tavsiye ediyorum. evet, 9 ve üzeri puanları bileğinin hakkıyla alan bu macera oyununu sadece konsoldan değil pc üzerinden de oynayabilirsiniz.
    iyi eğlenceler diliyorum. perilere benden selam söyleyin!

  • hacı bektaş veli adına kurulan, hz.ali ve on iki imam sevgisine dayanan, olgunluk, eşitlik, özgürlük vb. ilkelerce belirgin tarikat. babailer ayaklanması bastırıldıktan sonra türkmenler, baba ishak'ın halifesi olan hacı bektaş veli'nin çevresinde toplandılar. hz.muhammet'i mürşit, hz.ali'yi rehber, hacı bektaş veli'yi de pir tanıdılar. ortodoks islama başkaldırıyı ve geleneksel alevi inancını, islamlık öncesi asya'nın kandaş kültürüyle, özelde türk kültürüyle yoğuran bektaşilik, yeni bir sentez olarak belirdi; anadolu halkının konuştuğu arı türkçeyi kullanmasını yanında hemen her düşünce ve inançtan insanlara, kendilerinden bir şey bulabileceği soyut, ancak zengin bir düşünsel dünya sundu; toplumsal yaşantıda, kişiyi dar ve katı kalıplar içine sokmayan toleranslı bir düşünce özgürlüğü getirdi; görünüşe değil, öze önem vererek valık birliği ve var olanların birliği zemininde, insanı onulandırdı, dahası kutsallaştırdı. bu nedenlerle bektaşilik, osmanlı imparatorluğu'nun her yöresinde, özellikle anadolu ve balkanlar'da hızla yayıldı. osmanlı devleti'nin kuruluş aşamasında önemli roller oynayan bektaşilik, giderek yeniçeri ocağının yarı-resmi tarikatı durumuna geldi. yukarıda zikrettiklerim dışında bektaşiliğin ikinci önderi balım sultandır; hacı bektaş veli'nin hiçbir zaman evlenmediğini, timurtaş'ın manevi evlat olduğunu ileri süren balım sultan, önemli olan pir'in yolunu izlemektir diyerek, tarikatın ayin ve erkanında yenilikler yaptı; dünyayla ilgisini kesmiş bir mücerret dervişler örgütü kurdu. bu yorum ve düzenlemelerden sonunda bektaşilik, birbirine rakip iki ana kola ayrıldı: çelebiyan (çelebiler) kolu ve babagan (babalar) kolu. hacı bektaş soyundan geldikleri savında olan ve kendilerine bal evladı adını veren çelebiyan kolu, daha çok kırsal kesimde örgütlenirken; pir'in yolunu izledikleri savında olan ve kendilerine yol evladı adını veren babagan kolu, kentlerde örgütlendi. bunun dışında bektaşilikte dört tür insan vardır. bunlar dört kapı ve dört öğeyle temsil edilir: şeriat kavmi olan abitler, şeriat kapısı ve hava; tarikat kavmi olan zahitler, tarikat kapısı ve ateş; marifet kavmi olan arifler, marifet kapısı ve su; hakikat kavmi olan muhipler, hakikat kapısı ve toprak.

  • havacılık sektöründen bildiriyorum bunun ana nedeni yaşanan 11 eylül olayı ve sonrasında uçağa likit patlayıcı sokma eyleminin olmasıdır.

    laptop ve tabletlerde de laptop içinde bomba düzeneği sokmaya çalışlmasından dolayı kısıtlamalar getirildi.

    reçeteli ilaç, uçuş süresince yetecek bebek maması gibi istisnalar var.
    diğer taraftan 100 ml'lik kaplarda 1 lt'ye kadar sıvı sokulabilir.

    havalimanında ikinci kontrol noktasından sonra alınan suyun uçağa sokulma nedeni ise bunları getiren firmanın akredite olması, faturasının olması veya fabrikadan mühürlü araçla gelmesi ve x-ray taramasından geçmesidir.

    bu uygulama elbette ki havalimanı içinde ikinci kontrol noktasından sonra su satan firmaların veya pegasus gibi ikramdan ciddi gelir elde eden firmaların da işine gelmektedir ama hiç bir zaman ana neden bu olmamıştır.

  • bugün itibariyle işten istifa etme kararımı uygulamama katkısı olmuştur.
    ulan millet cinsiyetini değiştiriyor ben iş mi değiştiremiycem dedim bi anda.
    teşekkürler nil. <3