hesabın var mı? giriş yap

  • mübarek biri. çünkü patatesi ilk gören kişi ben olsam muhtemelen bir ısırık alıp tükürür, "arkadaşlar yemeyin bunu rezil bir tadı var, şu karşı ağaçtaki kırmızı şeyleri bir deneyelim." filan derdim ve böylelikle patates denilen mucizevi besin keşfedilemezdi. ama işte biri bunu almış, ateşte yakmış ve tuzlamış, sonra biri yağda kızartmış, öteki haşlamış... neler neler ya. çok güzel tadı var.

  • tartismaya acik ama bu islerden hic anlamayan biri olarak su kadar soyleyeyim: bu islerden hic anlamiyorum. tesekkurler.

  • bir gs'li olarak bu akşam yaptıklarını haklı bulduğum futbolcu. kendini ve takım arkadaşlarını çok temiz savundu. 1 vs 30000 yapacak kadar yürekliymiş, helal olsun.

  • - sana adanın gizemini anlatayım mı?
    - anlat.
    - anlat demekle olmaz. sana adanın gizemini anlatayım mı?
    - e anlat ulan.
    - ehehe anlat ulan demekle olmaz. sana adanın gizemini anlatayım mı?
    - anlat laaaan.
    - anlat laaaan demekle olmaz. sana adanın gizemini anlatayım mı?

    ...

  • hükümlülerin çalıştırılması esası üzerine kurulmuş, dıştan korumayla görevli personeli bulunmayan ve firara karşı koruma önlemleri olmayan ceza infaz kurumlarıdır. an itibariyle türkiye'de, kapalı cezaevi yanında bulunanlar haricinde 28 tane vardır. cezasının büyük bölümünü iyi hal ile geçirmiş hükümlüler cezalarının kalan kısmı için buralara nakledilir ve yavaş yavaş sosyal hayata ve çalışma hayatına ısınmaları sağlanır. açık cezaevlerinde ahşap, seramik, takı, dokuma, tarım gibi bir çok işler yapılır ve satış ciroları bir çok şirketten iyidir. örneğin adıyaman açık cezaevinin 2007 yılı cirosu 2,3 milyon ytl, net karı ise 750 bin ytl'dir. hükümlülere maaş verildiği gibi, ssk primleri de ödenmektedir. amerikan filmlerinde görüldüğü gibi zorla çalıştırma kesinlikle yoktur. (bkz: angarya yasağı)