hesabın var mı? giriş yap

  • bihter: behlül
    behlül: bither
    adnan: bither
    bihter: adnan !?
    behlül: amca
    nihal: behlül <3
    beşir: nihal :,)
    cemile: beşir :'(
    firdevs: sen bihter ziyagil'sin 0/
    bihter: ölüyooooğm anlasana :'''''(
    beşir: nihal'i harcayacaklar matmazel !!¡
    matmazel: :•(
    bihter: beni beni bihterini :, )
    adnan: sen benim oğlumdun
    silah: djdjfidosjdifotkdjs!!!!!
    nihal: aahhaaaaaaaa :,,,,,(
    beşir: ben öldüm :(
    behlül ve sakalları: behlül kaçar.

    ------------------s-o-n-----------------

  • japonlar herkese saygılıdır.
    bir afgan'a da bir mozambikli'ye de aynı hayranlık ve hürmet ile yaklaşırlar.

    zamanında bize de aynı insani duygular ile yaklaşmışlar ve bizim abartılı mehmet scholl milliyetçiliğimizin kurbanı olmuş söylemdir.

  • çok ilginç ve garip bir olay bu. 1974'te ünlü ve zengin bir aile olan ve bir yayımcılık şirketine sahip olan hearst ailesinin kızı patty hearst symbionese liberation army tarafından kaçırılır.. aylarca gözü bağlı bir dolapta tutulur.. tecavüz edilir.. bu sırada ailesinden manyak manyak fidyemsiler isterler, misal amerikadaki bütün fakir insanlara yiyecek dağıtımı, veya bu slain istediği bokların bu şirket tarafından yayınlanması... zavallı hearst ailesi de bunları yerine getirmeye çalışır ama güçleri yetmez tabi, zıçarlar. bu arada, sla basına periyodik olarak çeşitli kasetler gönderir.. patty'nin ağzından.. pattynin bu kasetlerde gittikçe sla'ye sempati duymaya başladığı belli olur. ve günün birinde patty hearst'in elinde eşşek kadar silahla sla bayrağının önünde bir fotoğrafı yayınlanır. bundan sonra da bir silahlı banka soygununda patty de yer alır.. tabi herkes dumura uğrar... hala merak edilmektedir patty gerçekten bunlara katıldı mı gönlüyle, yoksa baskı mı yapıldı, yoksa geçirdiği psikolojik dumurdan aklı mı döndü.. patty hearst sonra aktör falan oldu, aklı başında bir kadın oldu, bu senenin başında da clinton sayesinde affoldu.

  • fizik kurallarıyla aralarındaki pürüzsüz aşk beni hep cezbetmiş canlılardır.

    fakat dün akşam öyle bir tesadüf (yoktur ama var sayalım şimdi) oldu ki o bile "ehehehe nooldu yav" diye çıktı kutunun içinden.

    bunların hepsi kutu manyağı. bunu biliyoruz. bir kedi düşünün henüz bir yaşında değil ve 4.5 kilo. konuşkan ve göbekli bişi.

    üst kata çıkarmak için merdivenlerin yarısına kadar getirip bıraktığım kutuyla oynarken, sen bunun içine gir, arka patilerle ite ite basamak başına kadar getir ve ordan da aşağa kay, kutunun içinde! ve o kutu her biri ayrı ölçüdeki basamaklardan inerken hiç takla atmasın.

    içinden çıkıp "miiik" derkenki halinden anladım ki acayip hoşuna gitti ama nasıl olduğunu anlayamadı. neyse ki!

    bir de anlasaydı kardeşleri de öğrenecekti ve buyrun bakalım merdivenden kayan kediler varyetesi.

    o değil de bir anda olan bu şeyin ne vidyosu var ne fotoğrafı... peh.

  • internetin tamamen çökmesi neredeyse imkansızdır. internet, açma/kapama düğmesi olan sihirli bir kutu değildir. fiziksel bir şey bile değil. fiziksel şeylerin bir koleksiyonudur ve sürekli değişmektedir. internetin herhangi bir anı diğer anı ile aynı değildir. makineler sürekli olarak internete katılır veya internetten ayrılır ve internetin sürekli değişmesine neden olur.

    internetin bazı bölümlerinin çevrimdışı olması mümkündür. hatta bu her zaman olan bir şeydir. ister çöken ve yeniden başlatılması veya değiştirilmesi gereken belirli bir sunucu olsun, isterse okyanusun altındaki bir kablo bir geminin çapası tarafından zarar görsün internet hizmetini aksatacak şeyler mevcuttur ancak bunlar izole ve geçici sorunlardır.

    internet bir omurgaya (okyanus altındaki iletişim kabloları) sahip olsa da merkezi değildir. bir prizden çıkarabileceğiniz bir fiş veya interneti tamamen çöküntüye uğratmak için kesebileceğiniz bir kablo yoktur. internetin küresel bir çöküş yaşaması için, ya makinelerin iletişim kurmasına izin veren protokollerin bir nedenle çalışmayı durdurması gerekir ya da altyapının kendisinin büyük hasar görmesi gerekecektir.

    protokollerin kendi kendine çalışmayı bırakması pek olası olmadığından, bu olasılığı ekarte edebiliriz. büyük hasar senaryosuna gelince (bu mümkündür) bir asteroit internet altyapısının önemli bir bölümünü yok etmek için yeterli güçle dünya ile çarpışabilir. güneşten gelen aşırı gama radyasyonu veya elektromanyetik dalgalanmalar da işe yarayabilir. ancak bu senaryolarda, dünya'nın kendisi cansız bir dev haline gelecektir. bu durumda da instagram hesabınıza giriş yapıp yapamayacağınız pek önemli olmayacaktır.

    internetin tasarlanmasına ve geliştirilmesine yardımcı olan insanların çalışmaları, internetin olağanüstü derecede istikrarlı bir araç olmasını sağlamıştır. internetin bazı bölümleri teknik aksaklıklar yaşasa bile kalan kısımları her zamanki işlevine devam edecektir. internetin tamamen çöküşü feci bir olay olsa da endişelenmemizi gerektirecek kadar mümkün değildir.

    kaynak: science focus