hesabın var mı? giriş yap

  • kafasından zeka fışkıran, muhtemelen istanbul'da üniversiteyi yeni kazanmış bir öğrencinin tespiti.boğaz köprüsünü de satın almazsın sen bu zekayla.

  • akp'nin kendisi %39 alabileceğine inansa 3 saat sonrasına seçim organize ederler.

    kandırmayın milleti.

  • bu adama göre izmir marşı siyasidir, fakat tff başkanı olmak için cumhurbaşkanından izin-icazet almak siyasi değildir.

    izmir'e kadar kovalanmış bir yunan değilseniz, izmir marşından rahatsız olmamanız gerekir sayın şeytan rıdvan.

  • telefonu sessize almayan hocayı suçlayan salakları gösteren başlıktir. bu amk telefonunu bu saatte aramaya hakkı olmayanlar için değil, acil ve hayati durumlar için seslide tutuyorum, saygısız denyolarin keyfi için değil.

    edit: kimisi de mesaj patrondan gelse ses edemezsiniz diye salak duyar kasmis embesiller de var. bir önceki çalıştığım üniversitede bölüm başkanının ısrarla darlamasindan mütevellit telefonu hiç açmamış, ertesi gün de "elimdeki telefon kişiseldir, senin telefonunu açmak zorunda değilim. resmi iletişim yolu e-posta'dir, çok istersen e-posta yollarrsiniz ben de sabah bakarım, aksi takdirde bana mobbing yaptığınız için şikâyette bulunacağım!" demisligim de varsdir.

    yani özetle kendi sindirilmiş embesil hayatlarinizdan yola cikarak duyar kasmaya kalkmayın. insanların istirahat hakkına tecavüz etmeye kimsenin hakkı yoktur.

  • picardie manevraları 12-18 eylül 1910'da fransa'nın pikardi bölgesinde yapılan bir tatbikattır. atatürk* de ali rıza paşa ile birlikte katılmıştır bu manevralara. atatürk için şüphesiz farklı bir deneyim olmuştur. çünkü burada atatürk ilk kez uçağın bir savaş silahı olarak kullanıldığına şahit olmuştur. sadece 1 yıl kadar sonra bu silah ile trablusgarp'ta tekrar karşılaşacaktır. trablusgarp savaşı, uçakların ilk kez bir silah olarak kullanıldığı savaştır. bizim askerlerin ilk kez bir uçak ile karşılaştıklarında neler düşündüklerini hayal edebiliyor musunuz? ancak mustafa kemal bey, daha önce görmüştü bu oyuncakları.

    atatürk'ün de yer aldığı manevradan bazı fotoğraflar:

    görsel 1

    görsel 2

    görsel 3

    görsel 4 ne kadar ilginç bir fotoğraf değil mi?

    görsel 5

    görsel 6

    görsel 7

    daha o dönemlerden hayranlık uyandıran bir duruşu var paşamızın.

  • oha! yurdu acanin, actiranin, denetlemeyenin; cocugunu o yurda gonderenin, cemaate bu kadar prim verenin; ilceye hizmet ve okul goturmeyen hukumetin, ortbas eden basinin, binayi yapan muteahhidin, ihmalkar davranan yurt yonetiminin... hic sucu yok; ama cocuklari ben yaktim cunku cihangir'de oturan bir ateistim.

    ne guzel lan, adamlar mutlulugun ve sonsuz masumiyetin formulunu bulmus. hep magdur ol, hep baskasini sucla... ne ala memleket.

    olay mahalline sonradan gelen defans oyu'nun ricası üzerine edit:
    yangından kurtulan öğrenciler için bir yardım kampanyası başlatılmış. bundan sonra daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri ve yaşadıkları travmadan az da olsa kurtulabilmeleri amacıyla; elinizin erdiğince, yardımlarınızı bekliyoruz.
    (bkz: #64412380)

  • islam'da domuzun değil, domuz etinin yenmesinin haram olduğunu bilmeyen cahillerin tepki gösterdiği şey. açıp kitabı okumamışsın ama utanmadan ekşi sözlük'te başlık açıyorsun, allah'ın sığırı.

    ulan gerizekalı, inen ilk ayette bile "oku" derken sen okumadan, anlamadan yorum yapma yetkisini kendinde nasıl görüyorsun? öyle bilmediğin dildeki şarkıya eşlik eder gibi dua okumakla müslüman olunmuyor, açacaksın bildiğin dilde okuyacaksın, anlayacaksın, öyle konuşacaksın. sonra saçma sapan laflar edip böyle rezil olursun.