hesabın var mı? giriş yap

  • böyle açıklamalara sinir oluyorum çünkü satır aralarında bu şekilde ölmüş veya yaralanmış herkesi suçlamış oluyorlar.

    siz beş hafta önce "korunmadığınız" için değil, aracınız sağlam olduğu için kurtuldunuz.

  • mustafa orta halli bir esnaf çocuğu haftalığı 50-100 lira olan kendi halinde bir liseli kardeşimiz. feyza ile dilara aynı mahalleden gözü açık geçinen lisede herkesin ağzının içine baktığı, bunun farkında olan ve erkeklerin nasıl çalıştığını manikürcü ablalarından öğrenmiş genç kızlar. feyza daha akıllı olanı dilara da onun yanında gezen ancak o kadar uyanık olmayan ekürisi. günlerden bir gün haftalığını alan mustafa indirimde olan mağazalara ölücülük için yola çıkar. yürürken geçtiği kafenin önünde okulda hep gördüğü ancak konuşamadığı kızın kapıda sigara içmekte olduğunu görür. kız onu fark ettiğini anlaması için sigarayı atıp etrafı izler. bundan cesaret alan mustafamız naber diyerek hikayeye başlar. kızlar mustafa’dan uyanık olduklarını düşündükleri için gün boyu yediklerini mustafaya uygun bir dille kitlerler. ancak unuttukları bir şey vardır. mustafa bir dh ölücüsüdür. intikamını fazlasıyla alacaktır.
    ımdb: rating 8.7
    mustafa's revenge
    on 8th march...

  • kazının yeni yeni başladığı, kazı alanına arkeologların serbestçe girebildiği günlerdi.. ismini hatırlamadığım genç bir arkeolog, kazının aşama aşama fotosunu paylaşıyor, kazının ilerleyişi hakkında bilgiler veriyordu. arkeolog'un son tweeti, kelimeleri tam olarak hatırlamamakla beraber " sasani hükümdarı shapur'un kişisel serveti olduğu tahmin edilen, içlerinde envai çeşit değerli mücevher, dönemin ünlü pers büyücülerine ait değerli büyü kitapları ve el yapımı özel işlemeli savaş aletleri ve zırhlar bulunan çeşitli büyüklüklerde sandıklar bulundu" şeklindeydi. tweet aynı gün, atıldıktan birkaç saat sonra silinmişti. yanlış hatırlamıyorsam arkeolog da birkaç gün sonrasında hesabını kapatmıştı. hesabı kapattıktan bir süre sonra da bölge tamamen koruma altına alınmıştı.

  • sorusunu 7 yıllık diye cevaplayıp şok ettiğim kız.

    edit: debe'den selamlar, takip ettiğim ve yönlendireceğim bir kampanya yok üzgünüm. varsa hayırlı bir şey paylaşayım.

    edit 2: tıp okumadım, öğretmen de değilim. 4 senelik fizik bölümüyle 7 yıl mücadele ettim.

  • valla 10 yıl oldu neredeyse çok mızmızlanacak bir şey yok aslında. yalnızca yaz olunca şöyle gönül rahatlığıyla koca bir karpuz alıp evimde yiyemiyorum ya ona canım sıkılıyor. minik karpuz üretilsin, tek kişilik. başka da bir derdim şikayetim kalmayacak bak söz.

  • bu konumdaki bir insanın çıkıp kanıtları ile birlikte basın toplantısı yapması gerekir. wp grubundan açıklama yapmak nedir? bir sonraki aşama ne? youtube videosu altında yorum yapmak mı?

  • arkadaslar cok kisaca tum dunyada kabul edilen, kontrolden cikmis kalabalik icinde kalirsaniz yapmaniz gerekenleri yazacagim. cogu yerde bunlari bu sirayla okuyacaksiniz o yuzden egitimli olanlar okumasalar da olur.

    1) yere bakmayacaksiniz. etrafiniza bakacaksiniz. bu ayni zamanda sadece ileri bakmayacaginiz anlamina da geliyor. gozleriniz her zaman bir boslugu ariyor olmali.

    2) islerin cigirindan ciktigina dair supheye dustugunuz anda icgudulerinizi dinleyin ve gidin.

    3) denge denge denge. birine yaslanmamaya calisin cunku duserse siz de size yaslanan da ona yaslanan da gider. boks yapanlar bilirler. kafanizda dizleriniz ve ayak eklemlerinizin konumunu hissetmeye calisin. tek destek olarak onlara guvenin.

    4) nefesinizi dogru kullanin. cok fazla sikisiklik olursa kalabalik avina dolanan bir boa yilani gibi her verdiginiz nefesin ardindan akciger kapasitesinizi dusurur. duzgun nefes almaya calisin. panik nefes duzeninizi bozacagindan dusmaninizdir. kurtulacaksiniz buna inanin, sakin kalin.

    5) 4. maddeye yardimci olmak uzere kollarinizi gogsunuzun onunde ister baglayarak ister bir boksor gibi gard alarak tutun. baski kaburga ve diyaframa degil kollariniza gelsin ve o kollari gogus seviyesinden asagida ya da yukarda hicbir kosulda tutmayin.

    6) kalabaligin akis yonune direnmeyin. bir etkiniz olmaz efor harcadiginizla kalirsiniz ve panik olmus insanlar sizi hayatta kalmalari onunde bir engel olarak gorurlerse yere yikar ustunuze basarlar. sonucta dunyanin en tehlikeli olgularindan birinden, can derdine dusmus panik haldeki insanlarin olusturdugu bir kalabaliktan soz ediyoruz.

    7) duvar dibi, bariyer kosesi falan buralar direkt ölüm tuzagi demek. hele insana ustunden atlayabilecegi hissini uyandiran orta boydaki duvar ve citlerden kesinlikle uzak durun (bkz: heysel faciası). bu duruma bu olay ozelinde bir örnek video paylasacagim. gordugunuz gibi kacis yonu duvara gore dik acida bulunmasina ve acik olmasina ragmen bahsettigimiz ölüm tuzagi gerceklesmis. yazik bazilari o duvarin ustundekilerin kendilerini cekebilecegi umuduyla olsa gerek akis istikametine gore ters acilarda yakalanmislar. cok yazik.

    link

    8) mumkunse diger insanlara yardimci olmaya calisin. oyun teorisi bu gibi durumlari en iyi aciklayan teoridir. baskasina yardim etmekle zincirleme olarak belki onlarca kisiyi -kendinizi de- kurtarabilirsiniz.

    9) bunu hep aklinizda tutun: bu bir kabus ve sakin kalip kurallara uyarsaniz ("ustunden atlarim" diye duvarlara yonelmemek gibi) hayatta kalmamaniz icin hicbir sebep yok.

    kimsenin boyle bir sey yasamamasi dileklerimle.

    edit: miras değil alın teri isimli kardesimiz "az karakterli ol da kaynak ekle" dedi. ilk paragrafta yazdigim "cogu kaynakta bu sirayla okuyacaksiniz" ifademi de biri uyarmis da oyle eklemisim. boyle bir sey olmadi ama bana "buradan caldin" dedigi linki ekliyorum. entry'nin orijinal hali saklaniyorsa ve bir moderator gorurse allah rizasi icin bana gondermesini ya da entryi ilk formuna cevirmesini rica ediyorum. tesekkurler.

    kaynak

  • "biri nasıl olur da bir ülkeden nefret eder veya herhangi bir ülkeyi sever? tibe bu konudan konuşup duruyor; ben bunu anlamama yarayacak püf noktasından yoksunum.

    insanlar tanıyorum, şehirler biliyorum, çiftlikler, tepeler ve nehirler ve kayalar, sonbaharda güneş bu tepelerdeki bir sürülmüş tarlanın kenarına batarken nasıl ışığını vurur biliyorum; ama tüm bunlara birer sınır koymanın anlamı nedir, bunlara birer isim vermenin ve o ismin artık geçerli olmadığı yerde sevmeyi bırakmanın?

    birinin ülkesini sevmesi nedir; ülkesi olmayan yerlere duyduğu nefret mi? o zaman bu iyi bir şey değil ki. basitçe kendini sevmek olabilir mi? fena bir şey de sayılmaz belki, ama birileri bundan bir erdem yaratmaya veya meslek edinmeye kalkışmamalı.

    şimdiye kadar hayatı sevdiğim için, hep estre arazisinin tepelerini sevdim, ama bu öyle bir sevgiydi ki içinde nefreti çerçeveleyen hiç bir sınır çizgisi yoktu. bunun daha ötesi varsa da öyle umuyorum ki ben bu konuda cahil kalırım."

    (bkz: the left hand of darkness)

  • yediğini içtiğini, evinin köşesini bucağını, nişanını, düğününü, balayını, hayatıyla ilgili her türlü detayı 7 milyar insanın bir tıkla ulaşabileceği şekilde paylaşan kişilerin olumsuz yorum aldıklarında mağduru oynamasını son derece iki yüzlü buluyorum.

    buse terim de onlardan biri.

    teşbih hata kaldırmaz ama hisselerini halka açıyorsan düştü çıktı diye ağlamayacaksın.