hesabın var mı? giriş yap

  • can kaybı olmaması sevindirici. ama özellikle pilota helal olsun dediğim kazadır. national geopraphic tarafından belgeselinin en kısa sürede çekileceğini ve kaptan pilot adına marşlar yazılacağını da düşündüğüm kazadır ayrıca.

    hudson nehri akmam diyor
    airbus u yutmam diyor
    şanı büyük kaptan pilot
    uçamazsam batmam diyor...

  • kendisinin daha iyi otomobil yaparım gibi bir tezi olmadığı halde bazı yazarlar tarafından bu şekilde çamur atılmış ekonomistin togg ile ilgili bilgilendirici köşe yazısı.

  • sokağa bırakılan her sınıf araç bir süre sonra farından fren lambalarına, lastiklerinden jantlarına kadar soyulacak.

    çünkü, aptal siyasetçilerin ekonomiden mültecilere kadar uyguladığı yanlış politikalarının bir karşılığı olacak. öyle bedavaya oldu bitti yok maalesef.

    büyük geçmiş olsun.

  • büyükşehirlerden birinin ilçesinde filyasyon yapan bir sağlık çalışanıyım. umreden gelen zorunlu karantinaya alınmayan sadece karantina formu imzalatılıp eve gönderilen umreden gelen vatandaşlar pozitifleşmeye başladı. pozitifleşmesi sıkıntı değil ama malesef çoğu yalan söylüyor. kim kaldı evinizde diyorsun kimseyi söylemiyor, harfi harfine uyduk diyorlar kurallara. sonra bi öğreniyorsun 40 kişi gelmiş öpüşülmüş koklaşılmış beraber aynı evde kalınmış. biz bunu nasıl öğreniyoruz. temas ettiği kişilerin testleri pozitif çıkıyor ve temaslıları umreden dönen şunu ziyarete gitmiştik diyorlar. velhasıl yalan söylemeyin ey müslümanlar bir başkası sizin yüzünüzden hasta olur ve ölürse katil olursunuz. artık alıştık umreden dönenlerin yakınlarını çapraz sorguya çekiyoruz. misal umreden dönen kaynanaysa geline odaklanıyoruz. taktik geliştirmek zorunda kaldık yahu.

  • daha önce x|s optimized oyunların bazılarının nasıl harici harddisk’ten oynanabileceğini anlatmıştım. (#139527250) bugün de xbox arka planınızı nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım.

    öncelikle;

    1) xbox themes reddit sayfasına gidiyoruz. (tercihen kullanım kolaylığı açısından pc veya mobilden.)

    2) sonra sayfada dolaşarak ya da üstteki arama yerine ilgi alanınız veya sahip olmak istediğiniz temanın konusunu yazıyorsunuz. (örn: darth vader, lord of the rings, elden ring vs.)

    3) beğendiğiniz görseli yine reddit linki şeklinde xbox’taki microsoft edge uygulaması üzerinden açıyorsunuz.

    4) görsele tıklayınca, görseli ayrı bir linkte açıyor. (açılan sayfada sadece görsel olmalı yoksa çözünürlük düşer ilk seferde açılmazsa bir kez daha basın.)

    5) açılan fotoğrafın üstüne joystick imleci ile gelip menü tuşuna (menu button) basıyoruz ve “arka plan olarak ayarla” seçeceğini tıklıyoruz.

    not: burada paylaşılan görsellerin hepsi xbox ana menüsüne uygun halde tasarlanıyor o yüzden herhangi bir kayma uyumsuzluk vs. yaşamadan kullanabilirsiniz, en azından ben yaşamadım.

    not2: istediğiniz bir görsel varsa reddit’te xboxthemes başlığında paylaşırsanız oradan elbet birisi onu xbox ana menüsüne uygun hale getiriyor. düğün fotoğrafınızı bile yaptırabilirsiniz, hanımlar dert etmez en azından oyun oynamanızı (bkz: swh*)

  • burda yazdığım entry'yi görüp beni aramak istemişler, buyrun arayın dedim. beni arayıp yaptıkları tek şey, ücretin 69 lira olduğunu tekrar hatırlatmak oldu. bu ücretin diğer bankalarda çok daha ucuz olduğunu, garanti'de niye bu kadar pahalı olduğunu sordum, "fiyat politikamız bu" cevabını verdiler.

    kendilerine çok teşekkür ederim. en kısa zamanda 3 hesabımı da kapatıp, başka bir bankaya geçeceğim. o 69 lirayı vermeyeceğim.

  • austin'den bildiriyorum:yaklaşık 38 saattir şehir merkezinde (benim evim de dahil) çoğu evde elektrikler yok. en kötüsü de burada ısınma, ocak, vb. aklınıza gelen her şey elektrikli. daha önce böyle bir soğuğa alışkın olmadıkları için yollar, marketler vb. kapalı, okullar tatil, hayat durdu.

    son birkaç yıldır california'dan austin'e eğtimli kesimin, özellikle teknoloji şirketleri sebebiyle, göçü artmıştı. bu küçük kıyamet hali şehrin altyapısının böyle bir büyüme için ne kadar yetersiz olduğunu gösterdi ne yazık ki...

  • ulan barış hersek bu dünyaya gelmiş en şanslı oyuncudur aq.adam toplasan 2 senede 50 dk oynamadan 2 euroleague finali bir euroleague şampiyonluğu 1 türkiye ligi şampiyonluğu kazandı.onlarda winner spanoulis vardı ama barış hersek in winner lığının farkında değildi dünya.büyük ihtimalle hala tanımıyorlardır ama gerçek mvp barış hersek!:ddad

  • halil diye bir arkadas var, kulaklari cinlasin, doksanli yillarin sonunda universite ogrencisi. kiz arkadasi da punk bir kiz arkadas, ki hayattaki alternatif durusunun duru duragi yok, oylesi ki alternatifi kavram olarak yikip yikip tekrar yogurup hamurundan fak yu heykeli yapar. neyse, erkek istemek kismina gelirsek, kiz bir aksam artik ne derecede bir icmekse, aliyor efendi gibi iki yuz elli gram baklavasini kolunun altina, halil'in ailesiyle kaldigi katin kapisi calip "hayirli bir is icin geldim" diyor. buyur ediyorlar, iceride halil'i istiyor "oglunuza talibim" diye. yuzunu yikayip kahve icirip yatirmislar o gece. hala hatirlayinca guleriz, de halil benim oglum olsa, canim gelinim diye bagrima basardim yeminler ediyorum.