hesabın var mı? giriş yap

  • babayla obsesif kompulsif kisilik bozuklugu hakkinda konusuluyor..

    - baba bugun eksisozlukte baktim bende galiba ocd varmis eskiden..
    + nasil bir seymis o?
    - mesela bazen bana cok fazla oluyor, basamaklari bi daha cikmazsam annem olcek, bagaj kapagini bi daha kapatmazsam babam olcek gibi. ama eskiden vardi simdi astim..
    + nasi astin peki?
    - bi kac kere "nolcak lan kapatmiyorum bagaj kapagini" dedim..
    + (gulerek) essoglessek nolur iki kere kapatsan kapagi!

  • cok haklisiniz diyerek bir enkazin altina ittirilmelidir kendisi. bir de pratikte gorelim hanimefendinin soylediklerini, uygulamali olarak.

    edit 1: twitter'da entry'i birebir yazanlardan hicbiri ben degilim, twitter hesabim yok, instagram ve facebook hesabim da yok. birileri kopyala yapistir yapiyorlar sagda solda videonun altina, cok da sorun degil.

    edit 2: populer olayim aman favlanayim diye yazmadim, sinirlendim ve icimden geleni yazdim. hanimefendinin yorumunun anlamı birebir olmasa da seçtiği sözler dolayısı ile ahmakca bir yorum oldugunu dusunuyorum ve ayni ahmaklikta kasitli olarak cevap verdim. benim icin bir sikinti yok hala yani... ulusal tv'ye çıkıp ahkam kesecekseniz sözlerinizi dikkatli seçeceksiniz, şu an bir bölümü zorda olan ve diğerlerinin de içinin kan ağladığı koca bir ulusa gidiyor bu sözler.

  • çoğunlukla hashtag kullanmayı bilmeyen, cümledeki her kelimeyi hashtagleyen ve aynı zamanda haftanın her günü tbt paylaşma özgürlüğüne sahip kezbanların hashtag'leri.
    #maşallah #bize #mutluluğum #huzurum #adamım #solyanım
    #enbisevdiğim #ensevdiğim

  • pek çok kişinin neden pahalı olduğunu anlayamadığı yiyeceklerden biri makaron. detaylara inince neden bu kadar pahalı olduğu nispeten daha anlaşılabilir bir hal alıyor.

    1. malzeme: makaron, badem unu gibi normal kurabiyelerden daha pahalı olan malzemelerle yapılır. badem unu, yüksek protein ve yağ içeriğiyle lezzete ve dokuya katkıda bulunur. fakat maliyeti de diğer unlara kıyasla yüksektir.

    2. üretim süreci: makaron yapımı, özen ve hassasiyet gerektiren bir sanattır. mükemmel kıvam ve pürüzsüz kabuğu elde etmek için malzemelerin doğru oranlarda karıştırılması, hamurun dikkatli bir şekilde işlenmesi ve fırınlama süresinin hassasiyetle kontrol edilmesi gerekir. bu titiz ve zahmetli üretim süreci, makaronun pahalı olmasının önemli bir sebebidir.

    3. düşük üretim hacmi: makaronlar genellikle küçük fırınlarda, butik üretim şeklinde üretilir. büyük fabrikalarda seri üretilen ürünlere kıyasla bu durum, üretim maliyetlerini artırır. ayrıca, makaronların hassas bir ürün olması ve uzun raf ömrüne sahip olmaması da büyük ölçekli üretimi zorlaştırır.

    4. lüks algısı: makaronlar, özel günlerin ve gurme lezzetlerin sembolü haline gelmiştir. şık ambalajları ve estetik görünümleri ile lüks bir algı yaratmışlardır. bu algı da fiyatlarının yüksek kalmasına katkıda bulunur.

  • "ortaokuldan ayrıldıktan sonra 3 yıl boyunca kuran kursuna giden ve son 1 yıldır evde bulunan kevser’in..."

    bu zihniyetin nasıl türediğini pek düşünmeye gerek yok.

  • motorla aracının yanına yaklaşıp camını kırıp 36000 eur parasını gasp edenleri eşekler cennetine gönderen dimitry kardeşimin ellerine sağlık diyorum. tüm hırsızların sonunun böyle olması dileğiyle. gaspçılar ayrıca silahla ateş de ettikleri için nefsi müdafaa ile kısa süre sonra çıkacağını düşünüyorum dimitry'nin. sizi bilmem ama bence adalet budur.

    link