hesabın var mı? giriş yap

  • "bu millet" sevmemiş olabilir. yüce türk milleti sevdi ve eserine sahip çıkacaktır.

  • muhtemelen sizi yara bandı olarak kullanan kız.

    ben diyeyim de. sonra kafanı nereye vurursan vur.

    ama çok güzel laf a.q, bir daha söylense bir daha yerim.

  • evet bu iş eğitim işidir. ama eğitimde ceza da bir metottur. bu işin bir cezası olmalı. başkalarını aptal yerine koyanlara karşı bir yaptırım olmadığı sürece bu magandalar yaptıkları bu davranışı kendilerine hak görmeye devam edecekler

  • patlamış mısır, sinema salonlarının ekonomik bir desteğe umutsuzca ihtiyaç duyduğu bir zamanda popüler hale gelmiştir. patlamış mısırın üretim maliyetinin düşük olması, satış fiyatının da aynı şekilde ucuz olmasını sağlamıştır. (bizde biletten pahalıya satılıyor o ayrı konu...) bu sayede büyük buhran (1929) sırasında popülaritesi oldukça artmıştır. büyük buhran, patlamış mısır ve film gibi daha ucuz lüks ürün ve hizmetlere yapılan tüketici harcamalarını artırmış ve sinema ile patlamış mısır endüstrisini bir araya getirmiştir.

    ilk başta sinema salonları, günlük belli bir ücret karşılığında sinemanın dışında patlamış mısır satıcısının durmasına izin vermiştir. ancak 1940'ların ortasında sinema salonları aracıyı aradan çıkarmaya karar verince, sinema salonlarının lobilerine kendi patlamış mısır büfelerini kurmuştur. patlamış mısır stantlarının salonların bir parçası olması sinema endüstrisinin ayakta kalmasını sağlamıştır. o günden bu yana da patlamış mısır, film izleme aktivitesinin bir parçasıdır.

    kaynak: britannica

  • atamızın -büyük ihtimal çoğu insanın ilk defa göreceği- görüntüleridir. bi görüntüde akıcı fransızcası dikkat çekiyor. bir diğerinde afet inan ile abd büyükelçisi joseph grew arasında adeta tercümanlık yapıyor.

    elçiyle fransızca konuşuyor.

    elçiye orman çiftliğini gezdiriyor

    afet inan'a abd kadını hakkındaki fikri soruluyor.

    youtube linkleri:

    link 1

    link 2

    link 3

    link 4

    edit: rica üzerine daha rahat izlenilebilirlik açısından youtube linkleri eklenmiştir.
    gitmeden bir şey daha söylemem lazım, görüntüleri daha önce izlemiş olanların 'büyük ihtimal çoğu insanın ilk defa göreceği görüntülerdir' ibareme takıldıklarını görüyorum. bence çok gereksiz bir tepki çünkü entryleri okuduğunuzda bu görüntüleri çoğu insanın ilk defa izlediğini ve izlerken çoğunun da -benim gibi- gözlerinin dolduğunu rahatlıkla görebiliyorsunuz.

    edit 2: türkçe sever bir yazar tarafından uyarılmam üzere bitişik olan 'birşey' ayrılmıştır. doğrusu 'bir şey' imiş.

  • beni rahatsız etmiyor. özgürlük diye sokağa çıkıp sonra başörtülü görünce rahatsız olan insanları da hoş karşılamıyorum.

    cumhuriyetten beri bu insanları hor gördünüz. bu insanlarda tepkisel bir birikme yarattınız. şimdi de sizin yüzünüzden akp ile uğraşıyoruz. bu ülkeye bu iktidarı getiren biri varsa onlar sizin "anadolu çomarı" dediğiniz insanlar değil, sizin gibi laikliği bağnazlığa vardıranlardır.

    bir arkadaşım vardı. üniversitede başörtü olayları sırasında başörtülü kızlara arkadan yaklaşıp başörtüsünü çakmakla yakmak istediğini söylüyordu. böyle limon beyinliler var aranızda.