hesabın var mı? giriş yap

  • sene 2009, avea'nın avealılarla sınırsız konuşma paketine sahip olduğum zamanlar. süper pinti ve yüzsüz arkadaşıma bu pakete sahip olduğumu söylemek gibi bir gerizekalılık yaptığım için telefonumu benden daha çok kullanıyor olması son derece sıradanlaşmıştı benim için. beraber gittiğimiz kursta kendisine sorgusuz ve rutin bir şekilde telefonu teslim ediyordum sevgilisiyle yarım saat iğrenç "aşkişkom nasılsın" muhabbetini yapsın diye. gün boyu yine bedava telefon olduğu için normalde hiç aramadığı insanları araması da artık "haber" niteliği taşımıyordu.

    paraya kıyıp nasıl yaptığını bugün bile anlamadığım şekilde yeni telefon almıştı. yine bir gün telefonumu istedi, sonuç olarak bedava telefon neden istemesin ki (bu arada gerçekten böyle düşünüyordu, zaten sınırsız konuşma hakkı var, sanki ben bu tarifeye ekstra para vermiyormuşumcasına benim 'bedava' telefonumu kullanma hakkında en ufak şüphe duymuyordu) verdim telefonu, en az bir saat geçti, baktım kendi telefonu da benimki de masada duruyor ve ikisi de açık.

    "hayırdır ne yapıyorsun" dediğimde "abi yaa telefonumun şarjı çabuk eskimesin diye tamamen şarj bitmeden takmayayım dedim, hazır senin bedava (!) hattın varken kendimi senden aradım şarjımın bitmesini bekliyorum" dedi.

    küçük hesapların adamı kimdir, nasıl olunur o gün ufkum açılmıştı.

  • "bacağına sıcak ağda döküp, kıllarını alan kadının bir örümcek görünce çığlık atabiliyor olması dünyadaki en büyük gizemlerden biridir" *

  • romica iki dirhem bir çekirdek misafirlerini karşılar, iki küçük meleğin annesi rolündedir bu akşam, ege (4,5 yaş) ve ilay ( 2,5 yaş)'ı misafirlere hoşgeldiniz demeye teşvik eder.

    romica: hoşgeldiniz desene ege, bak misafirlerimiz geldi.
    ege: hoşgeldiniz, bize oyuncak getirdiniz mi?
    misafirler: ehi kem küm, yok getirmedik egeciğim, oo sizin de amma çok oyuncağınız varmış, annenizle babanız sizi çok seviyorlar galiba...
    ege (oyuncak getirmedikleri için bozuk) : hı hı.
    misafir: ay her yer oyuncak, babanın parası bitmiyor mu bu kadar çok oyuncak alınca?
    ege: yok, benim babam para mıçıyor!
    romica yüzünde acı bir ifade ile yerin dibine batar, ilay her zaman olduğu gibi son cümleyi tekrarlar da tekrarlar!
    ilay: para mıçıyorr, para mıçıyor, benim babam para mıçıyor!

  • neden artık cep telefonlarının arkasında zibilyon tane kamera var?

    akıllı telefonlarda çeşitli nedenlerden dolayı birden fazla kamera bulunur ve her biri genel fotoğrafçılık ve video çekimi deneyimini geliştirmek için farklı işlevler sunar. akıllı telefonlarda birden fazla kameraya sahip olmanın temel işlevlerinden ve avantajlarından bazıları şunlardır:

    geliştirilmiş görüntü kalitesi: birden fazla kamera, akıllı telefonların daha yüksek kalitede görüntüler yakalamasına olanak tanır. farklı kameralar, çeşitli aydınlatma koşulları ve odak uzunlukları için optimize edilebilir, bu da daha iyi düşük ışık performansı ve genel görüntü netliği sağlar.

    yakınlaştırma yetenekleri: birden fazla kameranın en yaygın kullanımlarından biri optik yakınlaştırma yetenekleri sağlamaktır. telefoto lensler, kullanıcıların görüntü kalitesini kaybetmeden yakınlaştırma yapmasına olanak tanır; bu da özellikle uzaktaki nesnelerin yakalanması için kullanışlıdır.

    geniş açılı çekimler: akıllı telefonlarda yaygın olarak bulunan bir diğer kamera türü de ultra geniş açılı lenslerdir. bu, daha geniş bir görüş alanı sunarak manzara, grup fotoğrafları ve mimari çekimler için idealdir.

    derinlik algılama: birçok akıllı telefon, portre modunda bokeh (bulanık arka plan) efektleri oluşturmak ve mesafeleri ve derinliği doğru bir şekilde ölçerek artırılmış gerçeklik (ar) deneyimlerini geliştirmek için kullanılan derinlik algılama kameralarına sahiptir.

    düşük ışık performansı: bazı akıllı telefonlarda, düşük ışık koşullarında iyi pozlanmış ve ayrıntılı görüntüler yakalamada üstün olan özel düşük ışık veya gece modu kameraları bulunur.

    hdr (yüksek dinamik aralık): farklı kameralar aynı anda farklı pozlamalar yakalayabilir ve bunlar daha geniş dinamik aralığa sahip fotoğraflar oluşturmak için birleştirilebilir. bu, görüntünün hem parlak hem de karanlık alanlarında daha iyi ayrıntılarla sonuçlanır.

    geliştirilmiş video: birden fazla kamera, farklı odak uzunlukları ve perspektifler için seçenekler sunarak video kayıt yeteneklerini geliştirebilir. bazı akıllı telefonlar çoklu kameralarını kullanarak 4k ve hatta 8k video da kaydedebiliyor.

    gelişmiş hesaplamalı fotoğrafçılık: birçok modern akıllı telefon, birden fazla kameradan gelen verileri birleştirerek çarpıcı görüntüler oluşturmak için hesaplamalı fotoğrafçılık tekniklerini kullanır. buna süper çözünürlük, akıllı hdr ve gece modu gibi özellikler dahildir.

    çeşitli çekim modları: birden fazla kamera, panorama, makro ve daha fazlası gibi çeşitli çekim modlarına olanak tanıyarak kullanıcıların yaratıcı olanaklarını genişletir.

    yedeklilik ve kolaylık: birden fazla kameraya sahip olmak, bir kamera modülünün arızalanması durumunda yedek olarak da kullanılabilir. ayrıca kullanıcılara belirli bir çekim için doğru kamerayı seçerken kolaylık ve esneklik sağlar.

    özetle akıllı telefonlar, fotoğraf ve videografi yeteneklerini geliştirmek için birden fazla kamera kullanıyor ve kullanıcılara çeşitli durumlarda yüksek kaliteli görüntüler ve videolar yakalamak için çok yönlü bir araç sunuyor. farklı kamera türlerinin ve gelişmiş yazılım işlemenin birleşimi, kullanıcıların daha iyi fotoğraflar çekmesine ve mobil fotoğrafçılıkta yaratıcı olanakları keşfetmesine olanak tanıyor ayrıca.

    kaynak 1 / kaynak 2

  • 80 milyonluk nüfus yapılarını bozacak diye birliğe almıyorlar, şimdi de kendi denizimizde petrol bulmamızı istemiyorlar.

    inşallah sağlam petrol çıkar da muhtaç kalırsınız. gerçi petrol de var gibi. yoksa bu kadar yaygara yapmazlar.

    edit:petrol değil gaz diyorlar.

  • bi yunan sırf kıllık yapmak için,

    y- üniversite var mı türkiyede?

    is- var (gülerek)

    y-adı ne seninkinin?

    is- istanbul üniversitesi

    y-aa ne zaman kurulmu$ ki yenidir o? (kıllık yapıcak ya)

    is- 1453

    y- ----sessizlik---

    is- ama sen ka$ındın*