hesabın var mı? giriş yap

  • bayramda büyük anneannenin evi... 9 çocuk ve sayılamayacak kadar çok büyük bulunmaktadır. çocuklar 1.5 -12 yaş grubu arasındadır... misafirlerden birinin çocuğu olan 3 yaşındaki yusuf geri kalan bütün çocuklara kan kusturmaktadır.

    ilay(5): anne, yusuf(3) bana vurdu!
    romica: aaa çok ayıp yusuf, arkadaşlara vurulmaz!

    5 dakika sonra...

    ege(7): anne, yusuf ilay'a vuruyordu, onu korumak isterken kumandayla kafama vurdu, küçük diye dövmüyorum!
    romica: tamam oğlum, sen koru kardeşini ama vurma...

    5 dakika sonra...

    elif(1.5): ingaaaaaa!!!!
    emrecan(11): ya romica abla, yusuf kardeşime tokat attı, sonra da itti!
    romica: ege, ilay, mert(4) ve elif'i öbür odaya al, yusuf'u da oodaya sokmayın!

    5 dakika sonra...

    utku(11): halacığım, yusuf ufaklıkları eziyor yine!
    mert(4): halacı, eziyo bizi üstümüze çıkıp çıkıp!
    romica: eytera be, lan it, ne istiyorsun benim çocuklarımdan, yeğenlerimden! ben adamı ne yaparım biliyor musun sen? höt!
    yusuf(3): çotaa!!!
    romica: argh, kafam!
    yusuf'un annesi: hihi, ay çok yaramaz, kusura bakmayın!
    romica: hıı, evet... biraz yanınızada dursun, bütün çocuklar ağlıyor içeride...

    5 dakika sonra...

    mert: ege, askercik oynayalım mı?
    ege: tamam, ben başkomutan oluyorum!
    mert: ben de askercik oluyorum!
    ege: yusuf da terörist olsun!!!

  • reichsbürger denilen 1871 alman imparatorluk yasasının baz alındığı düzene dönüşü arzulayan örgüte karşı yapılmış operasyon.

    reichstag binasına saldırmayı, güç kaynağına saldırarak iç savaş benzeri koşullar yaratmayı ve daha sonra iktidarı almak için federal hükümeti görevden almayı planladığı alman medyasının iddiaları arasında.

    örgütün ideoloğu heinrich reuss son bir kaç yıldır reisch vatandaşlık tezlerini kitlelere empoze etmek için yoğun uğraş veriyor, bugün yapılan operasyonda kendiside tutuklananlar arasında yer alıyor, thüringen civarında köşkü olan reuss üyelerini kendi villasında toplayarak yönetime karşı kalkışma planı yapıyor, örgütün görüşlerine göre günümüz alman devleti bir şirket gibi ve bunun ortadan kaldırılması gerekiyor.

    plana göre bir gölge kabine çalışması yapılıyor ve bu iş içinde eski afd üyesi birgit malsack görevlendiriliyor, bir başka zanlı ise hukukçu olan tim paul gölge kabinede dış işleri bakanı olarak görevlendirildiği açıklandı ve tutuklananlar arasında.

    bununla birlikte örgütün içerisinde eski bundeswehr askerleri olduğu için polis tarafından son derece tehlikeli olarak kabul ediliyor, emekli askerlerin bazıları zimmete silah geçirdiği için ordudan atılmış.

    daha önce örgüt üyesi olan biri trafik polisi denetiminden kaçmak istediği için geçtiğimiz ay gözaltına alındı.

    bununla birlikte polis teşkilatında görevli bir kişi bir gösteri sırasında hitler selamı verdiği için kovuldu ve kendisi bu örgütün üyesi.

    federal sağlık bakanı karl lauterbach'a yönelik suikast planı nedeniyle 4 kişi yine gözaltına alındı.

    örgüt şu anki almanya devletini tanımıyor ve gerekirse şiddeti meşru görerek yapının tamamen değiştirilmesini savunuyor, üyeleri geçtiğimiz yıllarda polise karşı şiddet adam öldürme, yaralama va bir çok olaya karıştı ve kendi hayali devletlerine ait pasaport çıkaracak kadar ütopik noktaya gittiler, ekim ayı içerisinde yapılan soruşturmada ülke içi iş savaş senaryosu oluşturup almanyada elektrik kesintisi yapma planları olduğu ortaya çıktı.

    çıkardıkları pasaporta dair görsel;

    https://ibb.co/nlhrvty

  • ev arkadaşımdı kendisi.

    aynı zamanda sınıf arkadaşımdı da.. bir yıl aynı evde kaldık sonra ayrıldık, ama o istikrarını hiç bozmadı. her sabah benden en az bir saat önce uyanır saçını, makyajını artık daha başka aklınıza ne gelirse işte yapardı. akşamları uzun uzun düşünür ertesi gün ne giyeceğine karar verirdi, ojelerini akşamdan yenilerdi (evet inanması güç ama her ak-şam!).

    ben derse on beş dakika kala uyanır ve ondan önce çıkardım, kudururdu. *

    sonuç 1: aynı yıl mezun olduk.

    sonuç 2: evleniyor, ben evde kaldım.

    yıllar sonra gelen edit: merak eden arkadaşlar olmuş şimdi durumlar nasıl diye. arkadaşım hala aynı kişiyle evli mutlu çocuksuz. beni sormayın artık :'(

  • modern insanın sistem ve düzen algısını merkeze yerleştirip onun etrafında sistemi derinlemesine eleştiren bir yapıya tanıklık ediyoruz bu filmde..

    yetmiyor.. bu film bize yalnızlık kavramı üzerinden çoğulcu fakat eklektik bir yapılanmanın asla mümkün olamayacağını haykırıyor, gözümüze sokuyor.

    yetmiyor.. kurmacanın bütün imkanlarından faydalanarak gerilim ve korkunun sınırlarında iğrençlik tanımını yeniden yapıyor..

    bu da yetmiyor.. temelinde oldukça esnek olduğu halde, aynı kalıplarla topluma rehberlik etmeyi sürdürebilen geleneksel ahlakın suratına bir tokat indiriyor..

    yetmiyor.. umudun tükendiği yerde yeni bir umut varolabilir mi sorusunu kazıyor belleğimize.. elbette cevap veremiyoruz..

    yetmiyor.. insan hayvan ikilemiyle yüzeysel indirgemeciliğin kitabını yazan elitizmin içten pazarlıklı algısına acımasızca meydan okuyor..

    bitti mi.. bitmedi..

    yetmiyor.. dünyayı, karanlık odalarda hazırlanmış global soslu yapay kültürlere mahkum eden, egemenlerin kucağına iten masonik üst yapıyı deşifre ediyor.. doktor figürüyle simgelediği bu mekanizmayı seyirciyi yerine mıhlamak için kullanıyor...
    ...

    şaka len şaka... ben böyle filmin taa avradını skeyim...