hesabın var mı? giriş yap

  • bugün içerenköyde şimşek fırına alışveriş yapmak için girmemle başladı olaylar. ne alsam diye bakınırken yanıma yaşlıca başörtülü bir teyze geldi. önce koluma dokundu ne olduğunu anlamadan irkilmemle birlikte korkma dedi. sonra herkesin içinde bu vaziyette sokağa çıkılmaz, böyle giyinemezsin dedi. ne var halimde deyince görmüyor musun halini dedi. bana göre görülmesi gereken bir durum yoktu çünkü... ince askılı diz hizasında bir elbiseden bahsediyorum. teyze ben de sorun yok sen benden uzaklaş deyince bu sefer kendisine yandaş bulmak için çalışanlara beni gösterip dinimizde bu şekilde giyinmenin günah olduğunu, başımıza ne geliyorsa bizim gibilerden dolayı geldiğini söylemeye başladı. orada çalışanlar ki sonradan biz onay vermedik size yapılana dese bile o zaman neden haddini bildirmediniz? neden ben hakkımı savunurken size hak veriyoruz, sizinle bu şekilde konuşamaz demediniz. kimse kimseyi giydiği kıyafet ile yargılayamaz. istediğimi giyerim buna kimse karışamaz. bu ne kendiniz bilmezlik? bu ne hadsizlik? sen kendinde bu hakkı nasıl buluyorsun?

  • oyundaysak ver ordan 1 milyon dolar bana, ben de oynayayım azıcık.

    debe edit: akdeniz üniversitesi hastanesi kemik iliği nakli servisinde yatan çocuk hasta için acil 0 rh + trombosite ihtiyaç varmış. verebilecek olanların `@cloudy and kinky` ile iletişime geçmesini rica ediyoruz.

  • hoca ne yaptın.

    filmi bugün ikinci defa izledim ve çok daha iyi hazmettim. uzunca bir süre, 1001 çeşit okuması yapılabilecek bir başyapıt olduğuna ikna oldum.

    ilk izlediğimde kaçırdığım, ikincisinde yakaladığım bir an var ki; bir an ayağa kalkıp saygı duruşuna geçmek istedim.

    --- spoiler ---

    kitapçıda taşralı yazar ve sinan hararetli bir şekilde edebiyat tartışırken, dışarıda sağanak yağmur başlaması ve genç bir kızın kitapçıya girmesi...

    insanlar kitapçıyı ancak yağmurdan kaçarken sığınmak için girilebilecek bir yer olarak görürken, iki taşra yazarının boşu boşuna kendilerini paralamaları...

    --- spoiler ---

    hoca ne yaptın.

  • 50'lik fıçı biranın maliyeti 12,85 liradır. tuborg efes bomonti gibi baz biralarda. carlsberg becks bud gibi bi tık üstünde 13,30 civarıdır. daha firmalarla yaptıkları özel iskontolar, önden cash almalar, promosyon fıçılar hariç.
    bu biraları 25 e satan yerler de var, 45 e satan yerler de var. 19 20 ye satanları hiç söylemiyorum. hepsi elektriği aynı tarifeden kullanır, en kralı garsona diğerinden günlük 20 lira daha fazla verir.
    maliyet, kira vs demeyin kalbinizi kırarım.
    80 liraya ortalama satılan kokteylin en nezih yerde hakkıyla yapılış maliyeti 16-17 lira ki bu maliyete gelecek alkol hacimli kokteyli orduevinde bile içemezsiniz. belki shangri-la falan.

    yeni rakı 35likle, beylerbeyi göbek 35lik rakının toptancıdaki fiyat farkı 9 lira, meyhaneler size bu farkı 50 lirayla 150 lira arasında değişen ölçülerde saplayabilir.

    gıdaya girmiyorum çünkü size ne yedirdiklerini işletmedeki aşçı dışında kimse bilmiyor. ama maliyetleri 4-11 lira arasında değişen mezeleri meyhaneler 20-90 arasında size yapıştırıyor.

    gelip de işletme sahipleri de pandemi cart curt demeyin, işletme sahibi dediğin adamlar garsonun baktığı masalardan gelen bahşişlere bile aylık 1-2 bin ipotek koyan adamlar.

    bu yediğiniz kazık değil, roma mızrağı.

    debe editi: bardaki zille oynamayın, sineklik yapmayın servis elemanlarına bahşiş verin, çalışanlarla polemiğe girmeyin, barmene alkolü fazla olsun demeyin, kaybeden siz olursunuz.

  • herkes doğru/yanlış birşeyler yazmış, konu daha net anlaşılsın diye toparlayalım dediğim başlık.

    1- karın kaslarınızın görünmesi için vücut yağ oranınızın %8'in altına düşmesi gerekir. istediğiniz kadar spor yapın, bu oran olmazsa görünür olmaz, zira üzerinde hep yağ tabakası olan birşey görünmez.

    2- sixpack'lerin, üst karında bulunan 4'ü daha kolay görünür olur, alttaki 2 pack en son çıkar ve ufak bir diyet sapmasında anında kaybolur. dolayısyla alt karın her zaman en zorudur.

    3- adonis dediğimiz yanlarda bulunan kaslar ise daha kolay görünür olur ve de 1 haftalık diyet sapması ile hemen kaybolmaz.

    4- sixpack ve adonislere (aslında bu bölgeye ''core'' yani merkez bölge denir), hacim kazandırmak için en iyi ve verimli hareketler , kettlebell swing, plank (her türlüsü), leg pull up'tır. bunların yanında ''component'' hareketlerin tamamında da merkez bölge mutlaka çalışır.

    5- mekik (crunch) dediğimiz haraket üst merkez bölgeyi çalıştırır ama verimi çok düşüktür ve de sırta gereksiz stres yükler. o yüzden mekik kesinlikle yapmam. gözlemlediğim kadarıyla, ''slam ball'' bile çok daha faydalı merkez bölge için.

    6- sixpack ve adonisleri, çok sıkı diyet, düzenli uyku, düzenli antremanlarla, aylarca uğraşıp çıkardıktan sonra, bir sakatlık veya yurtdışı iş ziyareti yüzünden 1 ayda tamamen gittiğini üzülerek görebilirsiniz. eski seviyeye gelmek yine aylar sürebilir. yani spora ara verince , çok katı olarak diyete devam etmek gerekiyor.

    7- o dergilerde gördüğünüz fit mankenler, fotoğraf çekimlerinde kasların net görünmesi için, günler önceden su içmeyi bile kesiyorlar, sanmayin ki tüm yıl o formdalar.

    8- yaşlandıkça herşey daha da zorlaşıyor, o yüzden spor-diyet-uyku düzenini genç yaştan alışkanlık haline getirmek en iyisi.

    9- tavsiyem, adonis ve sixpack'ler oluşunca mutlaka bol bol fotoğraf çekin, çünkü elde etmesi zor, kaybetmesi çok kolaydır. kaybedince fotoğraflara bakıp motive olursunuz.

    edit: aşağıda, arkadaşın biri ''%8 'e inanmayın, %10-12 de yeter, araştırmalar öyle söylüyor'' demiş ama, benim %10 yağ oranım varken üst karın 4 pack ve adonisler görünürken, alt karında bulunan 2 pack görünmüyordu .

  • https://www.facebook.com/…793485944/?type=3&theater

    dinde bug bulmuştur.

    ekleme: losemiyle savaşan küçükler için saçını bağışlamış ama bağış noktasından dışarı çıkınca "başörtümle gizleyecek saçım da yok, neden takayım ki?" diye düşünüp, başörtüsüz gezmeye karar vermiş. bunu da facebook'daki başörtüsü takmama özgürlüğünü savunan bu sayfaya göndermiş.

    debe editi: 19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun. nice özgür günlere...

  • cep telefonumu bulamayip, bulamadigim cep telefonumla arkadasi arayip 'beni caldirsana telefonu sesinden bulayim' demem