hesabın var mı? giriş yap

  • başlık: oh be sonunda boş starbucks bardağı buldum

    1. biliyorsunuz beyler bunları bulmak çok zordur çünkü alan insan yıllarca bunları kullanabilir. gider evinde nescafe yapar sanki matara kullanırcasına yıllarca bunları kullanırlar.

    bugün işten gelirken yol kenarında bırakılmış grande boy bir bardak buldum. içerisinde 3-4 parmak kadar tahmin ettiğim kadarıyla mocha vardı. mochayı tek dikişte kafaya dikerek oracıkta bitirdim. az önce eve vardım direkt gidip mutfakta kenarında ki kahve lekelerini ve kapağı sildim.

    yarın ilk işim nescafe 3ü1 aradamı yaparak içine koyucam ve marlboro paketine koyduğum samsun 216'larım ile artık ben de havalı bir insan evladı olucam.

  • 1979 yılında yayınlanan korkusuz korkak filminde ölüm haberini aldıktan sonra piyangodan çıkan 4 milyon tl ile 7 ay vadeli olarak aldığı 2 milyon tl'lik krediyi yatırarak açtığı umumi tuvalet, "mülayimin yeri"nin bugünkü maliyetini hesaplayalım.

    tüketici fiyat endeksine* 6 milyon tl'nin bugünkü değerini hesapladığımızda 4.886.451.814.002 tl yapmaktadır. 2005'de atılan 6 sıfırla yazarsak 4.886.452 tl yapmaktadır.

    dolar üzerinden hesap yaptığınızda ise (1979 yılı ortalama dolar kuru 37.6 tl) 6 milyon tl'nin karşılığı 159.575 dolara denk gelmektedir. %3 ortalama yıllık faiz ile hesapladığımızda ise bugünün 545.185 dolarına eşittir. karşılığı ise 2 mart 2022 itibariyle 7.670.752 tl yapmaktadır.

    asgari ücret hesabı ile bakarsak, 1979 yılında asgari ücretin 16 yaştan büyükler için 3.300 tl olduğunu görüyoruz. 6 milyon tl ise 1818.18 asgari ücrete denk geliyor. bugünkü 4.250 tl'lik asgari ücret üzerinden hesapladığımızda 7.727.265 tl'ye denk olduğunu görüyoruz.

    kenef kullanım ücretleri ise: (tüfe üzerinden)
    büyük: 5 lira (2022'de 4.07 tl)
    küçük: 3 lira (2022'de 2.45 tl)
    büyük & küçük (tenzilatlı): 3.5 liradır. (2022'de 2.85 tl)

    kaynaklar: 1 - 2 - 3 - 4 - 5

    not: 02.03.2022'de güncellenmiştir.

  • işyerinde hali vakti yerinde olduğu belli olan bi abi keyifle anlatıyordu; 18bin ödeyecekmiş de 4bin de destek çıkmış.

    bir zamanlar eğitime katkı payı alınıyordu, ödeyemeyen yavrular vardı, onlar ne olacak?!
    okula giderken giyecek ayakkabısı olmayıp da, zemheride terlikle okula giden çocukların yaşadığı ülkede verilen destektir.
    hey gidi adalet hey!

  • o parayı bitirdikten sonra 2 kere umreye gidip gelip, yeni projelerle tekrar dinci.avi'ye başlamasına engel değildir.

  • goztepe civarinda adamin biri bagirdi:
    - isiklarda indirir misin?
    sofor biraz yavasladi soona afalladi birden;
    -abi burda isiklar yok ki???
    -canim indiriver iste bi yerde...(tanik olunmustur bizzat tarafimdan)

  • kocaman bir hassiktir cekiyorum, aleyna tilkici yapacaksiniz beni bu saatten sonra. 10 dakika videoda "bakin bakin benziyor di mi?" den baska bir arguman yok. gunumuz muzik endustrisinde tum sarkilar birbirine benziyor, ancak ritimde tek beat degistirilse bile o parca calinti degildir. "arkadaslar biri 96 bpm digeri ise 98 bpm yani aradaki fark sadece 0.02 saniye" diyerek de olaya heyecan katmak istemis youtuber arkadas. bpm'in ayni olmasi hicbir sey ifade etmez. ayrica cok kendine has bir tarz degilse ritim calmak diye bir sey soz konusu olamaz. vahde ritminde muhayyerkurdi bir eser bestelense "olm bu bir kizil goncaya benzer dudagin, aynisi" denilecek.

    hit olan parcalardan esinlenilir. orijini bilmiyorum ancak synthesized bir ses var insan sesi gibi, dj snake ile meshur oldu ve herkes bu soundu kullanmaya basladi. bir ara dubstep modaydi, kral tv'de turkulerde bile dubstep dinliyorduk neredeyse. yani tarz olarak shape of you'ya benziyor tabii ki. ama "kopya, intihal, nasil da calmis" diyenler muzikten zerre anlamiyordur.

  • tarih kitaplarından aşina oldugumuz engizisyon mahkemelerinin neye benzedigini merak edenlerin izlemesi gereken, uzun zamandır beni sinemadan sogutan su sacma filmlerin arasında parlayıp beni yeniden klimatize ortamlara goturmus guzel film.

  • burada konu gündem olduktan sonra arçelik bu ailenin zararını karşılayacaktır. illa yapmanız gerekeni yapmanız için toplumsal utanç mı devreye girmeli. illa kavga mı etmeli. kırk yıllık marka imajınızı tek bir hareketinizle yerle bir etmeniz an meselesi sayın arçelik.