hesabın var mı? giriş yap

  • silahı olan bir insan bile bu saldırıya karşı koyup kendini savunamazmış gerçekten.

    şu an hayatta olmamızın tek sebebi o gün orada olmayışımız.

  • cok sacma bi durum olur, sayin gokcek siz cumhurbaskani tarafindan gorevden alinan birisiniz, neden ankara buyuksehir belediye baskani mansur yavas sizinle canli yayina ciksin, sifatiniz ne olacak ki?

  • :/

    kelimeyle ifade edemedim özür dilerim.

    "redd-i miras" diyince hemen "aman!". kulağa kötü geliyor diye çünkü. halbuki hiç alakası yok.

    şimdi diyelim ki baban borç yaptı. sen hiçbir söz sahibi olamadın bu konuda. belki senin için borca girdi, bilemezsin, ama o borç karşılığında bir mal mülk proje tiyatro herneyse, birşey edindi. yani "maddi" bir karşılığı var. sonra da baban vefat etti. iki seçeneğin var.

    1) mirası alacaksın, vergini vereceksin, mal mülk -varsa- kalacak, ama borçlar da gelecek. ödeyecek paran varsa ödeyeceksin.

    2) mirası reddedeceksin. mal mülk -varsa- gidecek, ama hayatının baharına da borç yüküyle başlamamış olacaksın.

    gençler ikincisini seçmiştir.

    sana ne?

    şimdi gelmiş bazıları "vay efendim onun mirasına nasıl sahip çıkmaızya09a" mahiyetinde birşeyler filan deniyor.

    çocuklar manevi mirasını reddetmedi ki? maddi mirasını reddetti. borcuyla malıyla -kaldıysa- onu reddetti. eğer "sanatçıya vefa" ise belki de çocukların eğitimi için olan yapılmış borçlar -ki manevidir, karşılığı yoktur- borçları ister istemez çocuklar üstlerine aldılar zaten. o sorumluluk zaten onlarda var.

    hayata temiz başlamak onların da hakkı. ama sen kendi uydurmuş olduğun bir sorumluluk ile o gençlere bu borcu yüklemeyi "namus borcu" filan gibi görüyorsun.

    bravo.

    aynı şeyi başkaları sana "ataların için ölmelisin" filan şeklinde de yapıyor, hatırladın mı?

  • boyu 150 - 155 cm arasıysa çok normal olandır.

    edit: ulan madem 150 için bile 44 kilo çok aşırı zayıf, hatta uçar, beni 54 kilo halimle balık etli bulanlar kim o zaman? yalancı ibneler sizi.

    not: boyum 165.

  • 199tl'ye hepsiburadadan edindiğim kulaklıktır. öncelikle entryme başlamadan önce kullandığım ve uzun süre deneyimlediğim (min 5 saat) bu ürüne rakip kulaklıkları sıralayayım. (fiyatı 1k'yı geçen kulaklıklar dahil edilmemiştir.)
    - beats solo 3
    - marshall major 3
    - jbl t500bt
    - sennheiser 4.40bt

    günümüzde popüler müzikleri dinleyen herkesin ilk baktığı bass'tan başlayayım. üstteki tüm kulaklıkların hiçbirisinde bu aletteki gibi bass yok. bass-up özelliği diye bir şey var, onu aktif etmeden bile yok. bass-up özelliğini aktif ettiğinizde titreşim özelliği bulunan gaming headsetler gibi oluyor. (msi ds502 gibi)

    midlere geldiğimizde ise midler sennheiser 4.40bt ve jbl t500bt 'den çok iyi. major 3'ün sesi aşırı kısık, bu yüzden midler yüksek seste boğuluyor ama orta seste major 3 daha iyi. beats solo 3 ise bass yönünden sıfır olduğu gibi midlerle bu arayı kapatıyor.

    tizlerde ise major 3 bir numaralı ve sennheiser 4.40bt birazcık daha sönük kalıyor q10'dan. ama tizlerde sıralama yaparsak major 3 > q10 = solo 3 > 4.40bt > t500bt

    cihazda hi-res audio sertifikası var. kablolu halde 20hz ile 40khz arasına çıkabiliyorsunuz bu sertifika ile. (20hz-40.000hz)
    aynı zamanda bluetooth ile flac örneklemesi yapabiliyor. 44.1khz 16bit flac müzik çalabiliyorsunuz. spotify'dan youtube music'e geçtiğinizde sesteki kaliteleşmeyi bariz hissediyorsunuz. youtube music çok daha kaliteli ses veriyor. sırf q10'u ve diğer kulaklıkları denemek için deezer hi-fi kullanmaya başladım. deezer hi-fi ise muazzam hissediliyor. t500bt ve 4.40bt ise fark yaratmadı hi-fi müzik dinlerken.

    özetlemek gerekirse
    + 199tl'ye aldım, fiyatına göre mükemmel. saydıklarım arasında en iyisi diyebilirim.
    + kulaklık taktığım zaman çok rahat ses kasabiliyorum. (dolby atmos - gaming mode ile)
    + çok fantastik bir bass'ı var. odanızda subwoofer kullanıyormuşsunuz gibi oluyor.
    + dengeli mid, kuvvetli tiz. ben hans zimmer tarzı müzik seviyorum.
    + ciddi manada 60 saat şarj özelliği var!!
    + type-c kullanıyor şarj olarak. 5 dakikada lowdan mediuma şarj edip 5 saat daha dinleyebiliyorsunuz.
    - aralarında en ağır kulalık. buna rağmen 4.40bt'den daha rahat. rahatlık sıralaması solo 3 > major 3 > t500bt > q10 > 4.40bt. şarj kapasitesine göre ben bu ağırlığa da razıyım onu da söyleyeyim ama.
    - tasarımı çok hoşuma gitmiyor. bendeki kırmızı-siyah modeli. bi major 3 etmez tasarım olarak.
    - anker firmasının fiyat politikasını sevmiyorum. fiyatını ya tam indiriyor ya tam çıkartıyor. (199'dan 499'a çıktığı oluyor ama hiç 199 aşağısına inmedi.)
    - bir miktar sonra ağrı yapıyor. (5 saat üstü kullanımda.)
    + şarj kablosu ve aux kablosu kaliteli.
    - aux kablosu çok kısa, masaüstü bilgisayar kullansaydım aux kablosu işe yaramayacaktı.
    + paketlemesi güzel ama bi solo 3 değil.
    - taşıma çantası çıkmıyor.
    - aktif gürültü önleyici özelliği yok ama bu fiyat bandında imkansııız zaten.

    özetle önerir tavsiye ederim ama ağırlık gibi eksileri var.. 400-800 bandındaki en iyi kulaklık. 1k kulaklıklarla kapışır.

  • bu tavsiyeyi verenler genelde evli olurlar ve buna rağmen evliliği sürdürürler. sigara içen birinin elinde sigara ile sigaranın zararlarını anlatması gibi bir şey bu durum da.

  • iki haftadan fazladır uğraştığım, sonunda çözümsüzlükten buraya taşımak zorunda kaldığım enfes rezalet. buraya yazıyorum ki, vestel televizyonunuz varsa çocuğunuz veya evcil hayvanınızla aynı odada açık halde asla bırakmayın.

    şuraya bir edit gelsin: firmadan kutlu bey tarafıma ulaştı. geçmiş olsun dilekleriyle cihazımdaki sorunu ciddiye aldıklarını, benimle hemfikir olduklarını, benim cihazım nezdinde münferit bir olay olduğunu ve ev yanma noktasına gitmediğimiz için şanslı olduğumuzu ilettiler. kendileriyle gün içerisinde tekrar iletişim halinde olacağız, onları da editle ekleyeceğim.

    yeni edit zamanı: kutlu bey tekrardan iletişime geçip tarafıma muadil bir televizyon yollayacaklarını söyleyip model bilgisi iletti. firmanın risk biriminin de yaşadığım ile gelip televizyonumu inceleyeceklerini iletti. aynı zamanda yeniden bir sorun yaşamam durumunda direkt kendisine ulaşmam için iletişim bilgilerini verdi. şu an için gelişmeler bu şekilde. olumlu olumsuz görüş bildiren herkese teşekkür ederim. durumu sonuçlandırdığımızda tekrar bilgi vereceğim.

    keşke sözlüğe vs. erişimi olmayan normal vatandaş da sorunlarını çağrı merkeziyle çözebilse. keşke ben de böyle sansasyonel bir başlık açmak zorunda kalmasaydım. umarım bundan sonra sorunlar daha kolay çözülebilir.

    --- edit bitti ---

    üç yıl önce alındığı günden beri yerinden kıpırdamadan aynı sehpanın üzerinde duran 49ub8300 model televizyonumun ekranında çıkan belli belirsiz yeşil yatay bir çizgiyle başladı her şey. aynı gün içerisinde git gide kötüleşti, ertesi gün de bir yanık kokusuyla beraber çizginin başladığı yerde siyah bir nokta oluştu. bu da son hali. bu aşamaları özellikle ekledim ki panelde darbeye bağlı herhangi bir hasar olmadığı görülsün.

    tam çizginin hizasında televizyonun dış yüzeyi içerideki aşırı ısı yüzünden eridi.

    henüz televizyonu alalı üç yıl olmamıştı, bu arada öğrendim ki vestel televizyonları vestel mağazasından alırsanız üç yıl, benim gibi internetten alırsanız iki yıl garantisi var.

    neyse dedik sonuçta bariz bir üretim hatası var televizyonda. çağrı merkezindeki arkadaşlar son derece düzgün bir üslupla sorunumdan duydukları kaygıları belirtip yaşadığım şehirdeki yetkili servise durumu iletti.

    yaşadığım şehirdeki tek yetkili servis denen ahırda çalışanlar sağolsunlar yalan söylediğim ithamında da bulundular, son derece ters bir tavırla da karşı karşıya kaldım. geleceklerini söyledikleri günden üç gün sonra gelebildiler. bu arada iyi niyetle üç yıllık garantiden faydalanabileceksem bile o şansım elimden alınmış oldu zira faturam 11 eylül 2017 tarihli.

    8075187612 numaralı çağrı kaydım üzerine gelen arkadaşlar benim yanık kokusu, görüntü kaybı ve televizyonun erimesi şikayetlerimle aynı bulguları tespit ettiklerini elimde bulunan servis fişinde de teyit ettiler. televizyonun garantisi bittiği için hiçbir şey yapamayacaklarını belirtip panelin ücretini talep ettiler. vermeyeceğimi
    zira televizyonumda bir üretim hatası olduğunu söylediğimde de 60 tl servis ücretini alıp gittiler.

    aynı evde bir adet 12 yıllık lg plazma, bir tane 9 yıllık samsung lcd, bir adet de 8 yıllık lg lcd tv ilk günkü gibi çalışırken, yerli ve milli olmakla gurur duyan bu firmanın televizyonu en ufak bir dış etmene maruz kalmadan üç yılda durduğu yerde içten yanıp eridi. bak normal bozulma da değil, dümdüz panel hatası değil, eridi.

    bundan sonraki bir hafta da günaşırı çağrı merkezini aramakla geçti. çağrı merkezindeki arkadaşlar sorunumu tekrar duyduklarında son derece kaygılı bir ses tonuyla derhal ilgililere ileteceklerini söylüyor, kliketa kliketa diye umut sarıkaya efektiyle bilgisayarlarına bir şeyler not ediyorlardı. neyse ki oyalandığımı anlayacak kadar muhatap oldum çağrı merkezleriyle bugüne kadar.

    sonuç olarak anladım ki vestel televizyonların birkaç yıl içinde yanarak bozulması firma içinde normal karşılanıyor.

    baştaki mesajımı tekrar vereyim; benimle aynı hataya düşüp vestel marka bir televizyon aldıysanız, çocuğunuz veya evcil hayvanınızla aynı odada çalışır halde asla bırakmayın. zira yangın çıkarması an meselesi.