hesabın var mı? giriş yap

  • sözlükte kalabilecek yazarların kriterlerini öğrenir öğrenmez balık haline koşup ahtapot aldım bi tane, vaktim kısıtlıydı pişirmeden yuttum. sörf tahtası pahalıydı, deponun tahta kapağını söküp koltuğumun altına kıstırdım koşarak venice beach'e gidiyorum. allahını seven varsa yerini söylesin bu venice beach'in. sörf yaparken karakter geliştirme dersleri alıcam. lütfen bana bir şans daha ver sözlük.

  • öncelikle yarrağımın tepesini alırsınız. bizden birşey almayı çok istiyorsanız, 5 milyon asalak vatandaşınızı alın amk.

  • 10 gün önce 5300 tl fiyatlı bir bilgisayar sipariş ettim buradan. normal fiyatı 6500-7000 arası. araya hafta sonu da girince 3 gün içinde elime ulaştı. akşam verdiğim sipariş akşam kargolandı zaten. o derece hızlılar maşaallah. ürün geldikten 2 gün sonra açtım ve kurdum. hem kutunun altındaki deformasyon hem de ürünün markasının resmi sitesindeki garanti süresi ( garantisi 3 ay önce başlamış ) bu bilgisayarın daha önce kullanılmış olduğunu düşündürttü bana ama bilgisayar canavar gibi.

    hemen e mail ile iletişime geçtim ve bana iade alacaklarını belirterek bir kod gönderdiler. yani eveleme geveleme yok, efenim servise gönderelim yok, siz açıp kurmuşsunuz iade alamayız yok. adamlar koşulsuz iadeyi kabul ettiler. ama burada benim mağduriyetim var tabii. bilgisayar indirimleri bitmiş ve malın fiyatı 7200 tl olmuş. diğer sitelerde en ucuz olanı 6800 tl. yani en az 1500 tl zararım var.

    sabah olunca telefon ile iletişime geçtim. durumu anlattım müşteri temsilcisine. iadeniz kabul edildi dedi. ben de iade etmek istemediğimi, indirimleri kaçırdığımı ve benim açımdan bir mağduriyet oluştuğunu belirttim. ''yetkililerle görüşüp sizinle bir saat içinde iletişime geçeceğim mutlaka'' dedi.

    yaklaşık bir saat sonra benimle aynı hanımefendi irtibata geçti. talebimin olumlu karşılandığını ve istersem ürünü iade ederek fiyat eşitlemesi ile aynı ürünü aynı fiyattan tekrar satın alabileceğimi belirtti. istersem ürünü göndermeyip kredi kartıma ürünün fiyatının yüzde 20'sini iade edebileceklerini belirtti.

    yani adamların açılmış ve kurulmuş bir bilgisayarı iade alması bile benim için çok iyiyken, yaşadığım ülkedeki alışveriş şartlarını unuttururcasına tüm mağduriyetimi farklı seçeneklerle gidermek için ellerinden geleni yaptılar.

    başka bir e ticaret sitesinden alsaydım bu ürünü, muhtemelen başıma ağrılar girene kadar sıkıntı yaşayacaktım ve çok çok büyük ihtimalle benim adıma olumsuz sonuçlanacaktı. en iyi şartlar altında hakem heyeti falan uğraşıp iade edebilecektim. geçenlerde başka ve büyük bir türk e ticaret sitesinde indirimden aldığım ürün iptal edildi ve bana tedarik sebebiyle göndermedikleri ürünü yüksek fiyattan satmaya devam ettiler . ( adı lazım değil hepsiburada )

    amazon, bana resmen müşteri memnuniyetinin zirvesini yaşattı. ben şimdiye kadar (internet alışverişini çok sık yapan birisiyim) genelde diğer sitelerden yapıyordum alışverişi. ama bu olay ve diğer sitelerdeki ufak tefek olumsuzlukları düşününce kesinlikle ilk tercihim amazon olacak. hatta ürünün fiyatı daha pahalı olsa bile ( çok ciddi fiyat farklar olmadığı müddetçe ) tercihim mutlaka amazon olacaktır.

  • magnezyum vücudumuzda en çok bulunan dördüncü mineraldir. adenozin trifosfat (atp) metabolizması için çok önemli ve 300'den fazla enzimatik reaksiyon için bir kofaktör olarak görev yapmaktadır. magnezyum, dna ve rna sentezi, üreme ve protein sentezi için gereklidir. ayrıca magnezyum, kas kasılması, kan basıncı, insülin metabolizması, kalp uyarılabilirliği, sinir iletimi ve nöromüsküler iletimin düzenlenmesi için gereklidir.

    magnezyumun %50 ila %60 arası kemiklerde ve geri kalanın çoğu yumuşak dokularda bulunmaktadır. toplam magnezyumun %1'den azı kan serumunda bulunmaktadır.

    magnezyum değerlerimize kan tahlillerimizde bakarken aslında bu sonuçların çok doğru olduğunu düşünmeden şüphe ile yaklaşmak gerekmektedir.magnezyum durumunu değerlendirmek zordur çünkü çoğu magnezyum hücre içinde veya kemikte bulunmaktadır. magnezyum durumunu değerlendirmek için serum seviyelerinin toplam vücut magnezyum seviyeleri veya belirli dokulardaki konsantrasyonlar ile serum magnezyum konsantrasyonunun ölçülmesi gerekmektedir. magnezyum durumunu değerlendirmek için diğer yöntemler arasında eritrositler, tükürük ve idrardaki magnezyum konsantrasyonlarının ölçülmesi; kan, plazma veya serumdaki iyonize magnezyum konsantrasyonlarının ölçülmesi; ve bir magnezyum yükleme testi yapılmalıdır. hiçbir tek yöntem tatmin edici olarak kabul edilmemektedir.

    magnezyum eksikliği yaratan faktörler:
    -asitli içecek tüketimi: tüketilen asitli içeceklerin (özellikle kola) içerisindeki fosfat magnezyumu bağlamaktadır. bu durum yemeğin içerisindeki değerli magnezyumun emilmeden atılmasına sebep olmaktadır. makale

    -aşırı şeker tüketimi: işlenmiş ve şekerli besinler böbreklerden magnezyum atılımını hızlandırmaktadır. bu durum toplumun büyük kısmının magnezyum eksikliği yaşamasının ana sebebi olarak görülmektedir.

    -kalsiyum supplementi kullanmak: kemiklerimizi korumak için kalsiyum içerikli bir supplement kullanırken daha dikkatli olmalıyız. eğer kalsiyum supplementini magnezyum olmadan alırsak ciddi bir magnezyum eksikliği oluşumuna neden olabiliriz. makale

    -ilaç kullanımı: bazı ilaçlar magnezyum atılımını, emilimini ve kullanımını azaltabilmektedir. özellikle;
    antibiyotikler (tetrasiklin grubundakiler).
    kortikosteroid.
    diüretik.
    antiasid ve ppi. (özellikle mide ilaçlarının kullanımı ciddi magnezyum eksikliği yaratmaktadır. çünkü besinler yeterince sindirilmemekte ve emilememektedir. )

    -ileri yaş: magnezyum eksikliğinin kontrol edemeyeceğimiz tek mekanizması yaş ilerlemesidir maalesef. çünkü yaşlanan beden yeniden yapım ve reaksiyonların devamı için daha fazla magnezyuma ihtiyaç duymaktadır ancak bu karşılanamadığı durumlarda eksiklik ortaya çıkmaktadır.

    magnezyum eksikliğinin ortaya çıkardığı hastalıklar ve tedavi şekli:
    -kalp damar hastalıkları: magnezyum damar içerisindeki düz kasların rahatlamasına ve tansiyonun düşmesine yardımcı olmaktadır. bu durum kalp damar hastalığı riskinin azalmasını sağlamaktadır.

    -baş ağrıları: magnezyum özellikle kronik baş ağrılarında çok etkili bir çözümdür.

    -kemik erimesi: magnezyum d vitamini ve kalsiyum gibi kemik yapılımını aktive eden önemli aktörlerin işlevlerini yerine getirmesine yardımcı olmaktadır. dolayısıyla magnezyum kemik sağlığını geliştirmek için oldukça önemli bir yer özelliğe sahiptir.

    -fibromiyalji: kronik kas ağrılarına çok benzeyen ve henüz net bir tedavisi olmayan fibromiyalji hastalığında magnezyum takviyesi ağrıların rahatılmasına büyük ölçüde destek sağlamaktadır.

    günlük beslenmemize magnezyum açısından zengin besinleri dahil ederek takviye alımından büyük ölçüde kurtulabiliriz. magnezyum için tavsiye edilen günlük alım (rda) 200-400 mg arasındadır. (bu miktar cinsiyete, yaşa ve diğer faktörlere göre değişmektedir. görsel

    en çok magnezyum içeren kaynaklar, ıspanak. badem, kabak çekirdeği, kemik suyu, avokadodur.

    magnezyum emilim problemi yaşıyor ve doğru beslenemiyor isek takviye alımına ihtiyacımız olacaktır. birçok farklı formda magnezyum takviyesi vardır. bunları uzman bir doktora danışmadan almamaya lütfen özen gösterelim. her ne kadar eksiklik bir problem olsa da magnezyum fazlalığı çok daha büyük sorunlar yaratabilmektedir.

    -magnezyum glisinat: en popüler magnezyum takviyesidir. kapsül olarak alındığında beden tarafından hızlı bir şekilde, yüksek miktarlarda emilebilmektedir. genel magnezyum seviyelerinin yükselmesini sağlarken bağlı olduğu glisin aminoasidi, bedeni ve zihni rahatlatmaktadır. araştırmalara göre, daha iyi bir uyku uyunmasını kolaylaştırırken, uykusuzluk hastalığı tedavisinde kullanılabilmektedir. bu konu üzerinde yapılan diğer araştırmalar ise magnezyum glisinatın gün içerisinde yaşanılan yorgunluğu hafiflettiğini ve hafızayı güçlendirdiğini göstermektedir. araştırma

    -magnezyum klorür: bu takviye optimal mineral seviyelerini tutmakta zorlanan veya beslenmesinden yeterince magnezyum almayan kişiler için önerilmektedir. sprey veya damla formatında satılan, yağımsı hissiyata sahip magnezyum klorür ise cilt üzerine uygulanarak kullanılmaktadır. topikal cilt problemleri; akne, egzema, dermatitin tedavisinde yardımcı olmaktadır.

    -magnezyum l-treonat: bazı maddelerin kandan beyin ve omurilik sıvısına geçişini önleyen kan beyin bariyerini doğal olarak aşabilen magnezyum l-treonat, beden tarafından kolayca emilmekte ve hızlı etki göstermektedir. yapılan sınırlı sayıdaki araştırmalar bu takviyenin, hafızayı güçlendirdiğini, yaşlanmaya bağlı zihinsel gerilemeyi yavaşlattığını ve öğrenmeyi kolaylaştırdığını göstermektedir. araştırma

    -magnezyum laktat : doktor gözetiminde kullanılması önem taşıyan bu takviye, genel seviyeleri çok düşük kişilerde tedavi amaçlı olarak, yüksek dozlarda kullanılmakradır. aynı zamanda bir tür gıda takviyesi olarak kullanılan magnezyum laktat, mide asidine bağlı problemleri hafifletmektedir.

    -magnezyum malat: magnezyumun hücrelerin enerji üretimini destekleyen malik asite bağlı formda satıldığı bir takviye çeşididir. gün içinde enerji seviyelerin yükselmesine yardımcı olmaktadır. beden tarafından daha kolay sindirilebilen ve uzun süre korunabilen takviye aynı zamanda fibromiyalji ve kas problemlerine de yardımcı olduğu gözlenmiştir. araştırma

    -magnezyum oksit: kalın bağırsak hareketini destekleyen magnezyum oksit bu konuda özel olarak rahatsızlığı bulunan kişiler için önerilmektedir.. kullanım dozunu doğru ve az miktarlarda ayarlamanın önem taşıdığı bu takviyenin büyük bir kısmı beden tarafından atıldığı için genel magnezyum seviyelerini yükseltmemektedir.

    -magnezyum orotat: atletik performansı arttırdığı için kullanılan magnezyum orotatın bu etkileri bilimsel olarak desteklenebilmiş değil. bu nedenle yüksek fiyatına rağmen diğer formlarına oranla çok fayda sağlamadığı için takviye olarak birçok kişiye önerilmemektedir. ancak kalp ve kan damarı dokularındaki enerji üretimini artırarak kalp sağlığını artırdığı yapılan araştırmada ortaya çıkmıştır.

    -magnezyum sitrat: sakinleştirici, kasları gevşetici ve bağırsak hareketlerini hızlandırıcı etkilere sahip magnezyum sitrat birçok narenciye meyvesinin içinde doğal olarak bulunmaktadır. genel magnezyum seviyeleri çok düşük olan kişilerin tedavisinde kullanılan bu takviye aynı zamanda gece yatmadan önce alındığında daha iyi bir uykuya destek vermektedir.

    -magnezyum sülfat: en sık kullanılan magnezyum formu olan magnezyum sülfat takviye olarak satıldığı gibi yüzde 100 saf kaynağı olduğu epsom tuzu biçiminde de bulunabilmektedir. kasları rahatlatmak, gözeneklerden toksinlerin atılmasını kolaylaştırmak için kullanılabilmktedir. magnezyum yeterince emilmese de rahatlatıcı etkilerinden faydalanılabilmektedir.

    -magnezyum taurat: magnezyum taurat bağlı olduğu taurin aminoasidi sayesinde tek başına magnezyum alınmasından daha etkili bir şekilde kan şekerini ve tansiyonu düzenlemektedir. yapılan küçük çaplı araştırmalarda takviyenin, diyabet hastalarının h1c seviyelerini düzenlediğini ve insülin direnci tedavisinde yardımcı olduğu ortaya koyulmaktadır. araştırma

  • gerçekten muhteşem görüntüler.
    öncelikle ülkenin neresine giderseniz gidin, okul formatı hep aynı.
    videoyu görünce hepimizin lan burası bizim okul mu diye kendine sorduğuna yemin ederim ama ispatlayamam.

    -bir diğeriyse her sınıfta, her okulda bulunan şu sırayı darbuka olarak kullanıp inanılmaz ritim tutanlardan en az 1 tane olması.
    -o gürültüde ders çalışmaya çalışan bir ineğin olması
    - olayla alakasız takılanların olması
    -eğlenceyi abartarak şımaranların olması
    -sabote ederek kendini ön plana çıkarmaya çalışanın olması
    -olayın akışına kendini bırakıp eğlenenler....
    ve hepimizin yaşadığı buram buram ergenlik.

    ayrıca sınıfa gelip de, öğrencileri uyaran, güler yüzlü hocalar yok artık.
    ya medrese hocası gibi gelen, siyasi militan görünümlü hocalar var yada hayat mücadelesi veren, her ay sonunu hesaplayan bıkmış, bezgin hocalar yada sallabaşı al maaşı diyenler.

    öğrenciler de eskisi gibi değil, bundan 20 yıl önce okuduğum lisenin önünden geçtim.
    çocukların elinde telefon, hepsinin boynu önde telefona bakıyorlardı.
    hepsi sessiz çıt çıkmıyordu.

    şu görüntülerdeki çocuklar, okulda eğlenen son nesildi bence.

  • abi dusunuyorum bizi bayrak krizidir isiddir. akp li kurmaylarin her gun verdikleri fantastik beyanatlardir. her tarafimizi cevreleyen suriyeliler vs vs bin bir turlu sorun kafayi yedirtecek. acaba norveclilerin sorunlari nedir diye merak ettim.

    girdim baktim bi haber sitesine. adamlarin haberleri soyle.

    bilmem kac yasinda gencimiz satrancta derece yapti.

    gocmenler ve yerel halk birlikte bir daga tirmanmis.

    kralice birlesmis milletlerde konusmus filan.

    abi cennet gibi ya ne olurdu beni de alsaydilar oraya..

    edit: allah askina buraya gelip sokakta dilenen adamla 2 yabanci dili olan universite ogrencisi olan benim oraya gitmem niye ayni olsun. ben gidersem sadece devletten para dilenip tuketici mi olacagim?

    www.thelocal.no dan gorulebilir.

  • bi kere dolmusta onumdeki adam inicem diye seslenicegine
    "bismillahirahmanirrahim" diye baarmisti.

  • şu sözleri durumu özetliyor:

    "adli muayenem, pansumanım, ifade vermem şahsın göz altı süresinden uzun tuttu... şimdi bu adam dışarıda... "