hesabın var mı? giriş yap

  • bu başlığı açan münasebetsiz ve onun kuyruğuna takılan hadsizler, hepinize selam.

    tost yapıp iş yerine getiren kız benim, peki varoş olduğuma nasıl karar verdiniz? ben her sabah evde kahvaltımı hazırlıyorum, tost olur, yumurta olur, sandviç olur, simit peynir olur, her gün bi çeşit. çünkü evde yapmaya vaktim yok ama iş yerimde açıyorum bilgisayarımı, koyuyorum çay ya da kahvemi, büyük bir zevkle yiyorum. çünkü evde yesem aceleye gelir, tadını çıkaramam. öğle yemeğim de yanımda bu arada, güzel kaplarım var, aklınıza gelebilecek her yemeği iş yerine getirmişliğim var*****

    her sabah ve her öğlen dışarda yemek yiyecek param yok dostum anladın mı? belli bir gelirim, ona karşı sorumlu olduğum bir eşim, bu hayat pahalılığında karşılamaya çalıştığım ihtiyaçlarım ve önümüzdeki 8 buçuk yıl boyunca ödeyeceğim bir ev kredim var. siz tutmuş yok varoş, yok kaçın uzaklaşın yok bilmem ne!! bütün bunlar benim normal bir insan olduğumu hatta belki de bazılarına göre şanslı olduğumu gösterir çünkü benim bu yaptıklarımı yapamayıp aç yatan insanlar var, bir tostu bulamayacak kadar darda olan, başını sokacak bir evi olmayan insanlar var.

    insaf be insaf! artık ağzınızdan s.çmayın, g.tünüzle düşünmeyin. yettiniz ha!

  • haklı bulduğum serzeniştir…

    burada ahlaki ve etik olarak şöyle bir haklılık var.
    “öz anne çocuğu istiyorum demiyor” yani o gün olduğu gibi bugün de sorumluluktan kaçıyor ve buna rağmen çocuğun hayatında aktif olarak yer almayı talep ediyor. yani bir anlamda çocuğuna onu çok seven bakıcılar tutmuş gibi davranıyor.

    dolayısıyla çocuğunu geri istemeyen ama annesi olarak kalmak isteyen bu kadın haksızdır.

  • "insan usul usul ölmek için gelir dünyaya.
    başlar her gün biraz daha insan olmaya.
    ve ölürken usul usul ne tuhaf;
    aşık olur, kedi besler, isim verir eşyaya." diyen.

  • görsel - görsel - görsel

    izlanda'daki westman adaları'ndaki bir kaya sütunu üzerine yapılmış olan ?rídrangaviti [karater desteklenmiyor tam yazılışı şurada] (thridrangur) deniz feneri dünyanın tartışmasız en izole deniz feneridir. atlantik denizi'nden 36 metre yukarıda bulunan fener 1939 yılında inşa edilmiştir. henüz helikopterin kullanılmadığı da düşünülünce nasıl inşa edildiğini hayal etmek imkansız hale gelmektedir.

    deniz fenerinin helikopter pisti henüz inşa edilmeden önce sahil güvenlik kayaya yelken açmak ve uçurumu ölçeklemek zorunda kalmıştır.

    bir tanık, deniz fenerinin nasıl yapıldığını şu şekilde anlatıyor:

    “yapmamız gereken ilk şey uçuruma kadar bir yol oluşturmaktı. hepsi westman adaları'ndan olan deneyimli dağcıları bir araya topladık. ardından zincirleri sabitlemek için matkaplar, çekiçler kelepçeler getirdik. dağcılar zirveye yaklaştıklarında kayaya tırmanmanın bir yolu yoktu. bu yüzden, dağcılardan biri dizlerinin üzerine çöktü, ikincisi onun sırtına çıktı ve üçüncü dağcı diğer ikisinin üzerine tırmanarak zirveye ulaşabildi. bu inanılmaz tehlikeli işleme tanık olurken nasıl hissettiğimi anlatmam mümkün değil."

    kaynak: history daily