hesabın var mı? giriş yap

  • şenol güneş'in nasıl haince ve vahşice saldırıya uğradığını teyit eden görüntülerdir. adam resmen yüzükoyun yere kapaklanmış. hadi aranızda delikanlı birisi çıksın da, hiçbir yere tutunmadan, ellerini yere koymadan kendini bilerek yüzüstü yere bıraksın. sıkar biraz. hepiniz korkarsınız. çünkü bu şekilde düşmek bile ciddi bir hasar verebilir. kolunuz, çeneniz, dişleriniz kırılabilir. hatta havuza bile böyle atlayamazsınız. 70 yaşındaki birisi ise bunu hiç yapamaz. ancak kafasına ciddi bir darbe alan kişi böyle düşebilir. bu bir film sahnesi olsa dublör kullanılır. o kadar ciddi bir düşüş bu. şenol güneş'e bir kez daha geçmiş olsun diyorum. fenerbahçe çıkarttığı her yeni görüntüyle kendini biraz daha rezil etmeyi başarıyor.

  • uykuda konuşmak veya somniloquy, uykuda iken kişinin konuşması anlamına gelen bir parasomnidir. uyku sırasında bilinçsiz konuşmayı içeren bir uyku bozukluğudur.

    uyku konuşması fiziksel olarak zararlı değildir, ancak hasta için çok utanç verici olabilir. buna ek olarak, yakınlarınızda uyumaya çalışanlar için sıkıntı olabilir. konuşan hastalar; başka birinin uykusunu bozabileceğinden korktuğu için, bu ortamlarda uyumaktan da çekinebilir.

    sahne ve şiddet

    uyku konuşmaları, hem aşamaları hem de şiddeti bakımından ele alınır:

    aşama 1 ve 2: bu aşamalarda kişi, 3. ve 4. aşamalar kadar uykuda değildir ve konuşmalarını anlamak daha kolaydır. aşama 1 veya 2'deki bir uyku konuşmacısı, mantıklı olan tüm konuşmalara sahip olabilir.

    aşama 3 ve 4: kişi daha derin bir uykudadır ve konuşmalarını anlamak genellikle daha zordur. inleme veya anlamsız konuşmalar içerir.

    uyku konuşmalarının şiddeti, ne sıklıkta gerçekleştiğine göre belirlenir:

    hafif: uykuda iken konuşma ayda bir kereden az olur.
    orta: uykuda iken konuşma haftada bir kez yapılır. konuşma, diğer insanların uykusuna fazla müdahale etmez.
    şiddetli: uykuda iken konuşma her gece olur ve odadaki diğer insanların uykularına müdahale edebilir.

    kimler risk altında

    uyku konuşması herhangi bir zamanda herhangi bir kişinin başına gelebilir. ancak çocuklarda ve erkeklerde daha yaygın gibi görülmektedir. ayrıca genetik faktörler de önemlidir. bu nedenle, uykularında çok fazla konuşan ebeveynleriniz veya diğer aile üyeleriniz varsa, risk altında olabilirsiniz. aynı şekilde, uykunuzda konuştuğunu biliyorsanız ve çocuklarınız da varsa, çocuklarınızın da uykusunda konuştuğunu fark edebilirsiniz.

    uyku konuşmaları, hayatınızın belirli dönemlerinde artabilir ve aşağıdakiler tarafından tetiklenebilir:

    -hastalık
    -ateş
    -alkol
    -stres
    -depresyon
    -uyku eksikliği

    diğer uyku bozukluğu problemlerinde kişinin uykuda konuşma ihtimali artar:

    uyku apnesi
    uyurgezerlik
    kabus görmeye yatkınlık gibi.

    ne zaman doktora görünmeli

    uykuda iken konuşmak genellikle ciddi bir tıbbi durum değildir, ancak bir doktora görünmenin uygun olabileceği zamanlar vardır.

    uyku konuşmanız, uyku kalitenize müdahale edecek kadar aşırı ise veya sizi yorgun bırakıp gün içinde etkiliyorsa doktorunuzla konuşun. nadir durumlarda, uyku konuşmalarının nedeni altta yatan başka problemler olabilir.

    uykuda iken konuşmanızın; uyurgezerlik veya uyku apnesi gibi daha ciddi bir uyku bozukluğunun belirtisi olduğundan şüpheleniyorsanız tam bir muayene için bir doktora görünmeniz yararlı olacaktır. 25 yaşından sonra ilk kez konuşmaya başlarsanız bir doktordan randevu alın. yaşamın ilerleyen dönemlerinde başlayan uyku konuşması, altta yatan tıbbi bir durumdan kaynaklanabilir.

    tedavi

    uyku konuşmaları için bilinen bir tedavi yoktur. ancak bir uyku uzmanı veya uyku merkezi, durumu yönetmenize yardımcı olabilir. bir uyku uzmanı, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi sağlamaya yardımcı olabilir.

    uykuda iken konuşmanızdan rahatsız olan bir partneriniz varsa, her ikinizin uyku ihtiyacınının yönetilmesi konusunda bir uzmanla konuşmak yararlı olabilir. denemek isteyebileceğiniz diğer bazı şeyler:

    -eşinizin kulak tıkacı takması
    -herhangi bir konuşmayı boğmak için odanızda white noise(arka fon sesi) kullanma gibi.

    aşağıdakiler gibi yaşam tarzı değişiklikleri de uyku konuşmanızı kontrol etmeye yardımcı olabilir:

    -alkol kullanmaktan kaçınmak
    -yatmadan önce ağır yemeklerden kaçınmak
    -beyninizin uykuya dalması için gece ritüelleri ile düzenli bir uyku programı oluşturmak

    genel görünüm

    uykuda konuşma, çocuklarda ve erkeklerde daha sık görülen ve hayatınızın belirli dönemlerinde ortaya çıkabilecek zararsız bir durumdur. herhangi bir tedavi gerektirmez ve çoğu zaman kendi kendine çözülür. yani kronik veya geçici bir durum olabilir. ayrıca uzun yıllar boyunca yok olup sonra birdenbire ortaya da çıkabilir.

    ancak yukarıda belirtildiği gibi uyku konuşmaları sizin veya eşinizin uykusuna müdahale ediyorsa ve yaşam kalitenizi düşürüyorsa doktorunuzla konuşun.

    kaynaklar: en.wikipedia, healthline, psychologytoday, webmd

  • gizli değil aslında alenen verilen mesajlardır.
    - dış görünüş her şeyden önemlidir, prenses olmak için güzel mi güzel, prens olmak için yakışıklı olman gerekir. zaten güzel/yakışıklı değilsen masalda ya yan karakter olabilirsin, ya da kötü olursun. güzel=iyi, çirkin=kötüdür.
    - kadınlar aciz yaratıklardır. güzel ve saf olanları kendilerini olmadık durumlara sokarlar (bir kuleye hapsedilip saçını uzatmak, bir ormanda avcı tarafından terkedilmek vb.). onları bu durumdan bir erkek kurtarır ve buna karşılık kadın ona aşık olur. kadının aşık olma sebebi aczine son verilmesi, ona sahip çıkılmasıdır.
    - kadınlar ya güzel ve saf, ya çirkin ve kötüdür. erkekler genellikle kötü olmaz, kötü bir kadının oyununa gelip kötülüğe alet olur sadece. ama her koşulda kötü kadın da emeline ulaşamaz çünkü iyilik her zaman kazanır.
    - ortadirek adamın masalı olmaz, ya kral olacaksın, ya da bir kralın çocuğu. fakirsen de bunlardan biriyle evleneceksin. yoksa masalsı bir aşk olması zor.

  • 5 dk önce yaşanmıştır :

    70'li yaşlarda bir amcamıza çikolata ikram edilir. kutuda iki çeşit çikolata vardır. biri dark, diğeri ondan daha dark. sütlüsü hiç yok yani.

    amcamın eli en siyah olana uzanır. ikram eden arkadaş der ki : "amca sen şunu al, onu yiyemezsin" amcam bozularak nedenini sorar, zira dişlerini yeni yaptırmıştır. başka bi arkadaş da durumu açıklamak istercesine "amca o bitter" der. ama elbette amacına ulaşamamıştır. zira amcam şöyle cevap verir :

    "eşşoleşşek biterse bitsin."

  • -evet sayin seyirciler, simdi de televizyonunu yeni acanlar icin haber bultenini tekrar sunuyoruz.
    - a-aa!
    - saka lan saka. sokayim televizyonunu yeni acanlara..
    - oha
    - hele televizyonu hala kapali olanlara iyice kafam girsin!
    - yuha!

  • dostoyevski'nin dediği gibi;

    "bu devir, sıradan insanın en parlak zamanı; duygusuzluğun, bilgisizliğin, tembelliğin, yeteneksizliğin, hazıra konmak isteyen bir kuşağın devridir. kimse bir şeyin üzerinde durup düşünmüyor. kendisine bir ülkü edinen çok az. umutlu birisi çıkıp iki ağaç dikse herkes gülüyor: 'yahu bu ağaç büyüyünceye kadar yaşayacak mısın sen?' öte yanda iyilik isteyenler, insanlığın bin yıl sonraki geleceğini kendilerine dert ediniyorlar. insanları birbirine bağlayan ülkü tümden yitti, kayıplara karıştı. herkes, yarın sabah çekip gidecekleri bir handaymış gibi yaşıyor. herkes kendini düşünüyor. kendisi kapabileceği kadar kapsın, geride kalanlar isterse açlıktan, soğuktan ölsün, vız geliyor."

  • google a bolca 1 won kaç tl yazdıran kore dizisi.

    puanım 7.0

    --- spoiler ---

    5 parasız işsiz güçsüz adamın banka hesabına bir anda 40 milyar won (330 milyon tl anlık kur ile) para yatıyor ve kimse de demiyor ki hayırdır song yung min sen ne ayaksın paranın kaynağı nedir? değil 330 milyon bu durumda birinin hesabına 33 milyon yatsın mali şube şafak operasyonuyla kan alır ebesinden.

    --- spoiler ---

  • müge anlı'nın evden kaçan leyla'ya çok büyük ayıp ettiği program.

    kız istemeden 18 yaşında evlendirildim, okutulmadım diyor. müge anlı 'nasıl yani baban okuldan mı aldı seni sen okumak isterken' diyor. sanki türkiye'de hiç karşılaşılmıyor böyle şeylerle. çok absürt bir şey sanki.

    kız diyor ki doğum yaparken doktorlar bize bu hastanede doğum yapamaz gerekli ekipman yok, imza atın başka hastaneye yollayalım demesine rağmen kaynanam 'ölse de bu hastanede doğum yapacak' dediği için çocuğum engelli oldu diyor. müge anlı diyor ki 'devlet hastanelerini küçümsemeyelim hepimiz orada doğum yaptık'. ne alaka yahu, ne alaka?

    kız diyor ki şiddet gördüm, ailem beni her seferinde kocama geri gönderdi ben de çareyi kaçmakta buldum, imkanım olsa çocuklarımın velayetini almak isterim. müge anlı diyor ki 'öyle kaçıp çocuklarını bırakana vekalet verilmez. hem o adam da bir sürü sorumlulukla yalnız kalmış'. adamın yaşadığı zorluk aklına gelene kadar, eşine şiddet uygulayan adamın çocuklarına da şiddet uygulayıp uygulamadığı aklına gelmiyor bile.

    bunların hepsinin üstüne leyla kaçtığında henüz 22 yaşındaymış. çocuk yani çocuk. kaçtığında 2 çocuğu varmış, istemediği bir adamdan. size göre sıksaydı dişini tabii, kurtulmaya çalışmasaydı. ne olacaktı canım her gece istemediği bir adamın altına yatsa, şiddet görse, okuma hakkı elinden alınsa, di mi? kaderidir çeksin.

  • kağıt ve matbaa ile alakalı bir işte çalışmaya başladıktan sonra o kadar da hak veremediğim durum. kendi bütçem açısından evet pahalı buluyorum ama matbaacı açısından bakınca o kadar da pahalı değil. kağıt dediğin şey türkiye'de üretilmiyor malumunuz. türkiye'de sadece geri dönüşümlü kağıt üretimi var ve o da neredeyse tekel diyebileceğim bir kaç büyük firmanın elinde. siz saman kağıdı diye geçiyorsunuz belki ama o saman kağıdını adam euro ile satıyor, sadece havale ile çalışıyor ve buna rağmen tırlar kapısında sıra oluyor mal alacak diye. bunun telifi, vergisi, bandrolü, vs.si eklenince ciddi bir maliyet çıkıyor ortaya. çok büyük ve ünlü yayınevleri dışındakiler öyle çok yüksek kar marjıyla satış yapmıyor emin olabilirsiniz.
    benim size tavsiyem kasım ayında kitap fuarını kaçırmayın, şu anda da idefix'te bir ay süren bir kitap fuarı var. neredeyse yarı yarıya indirimler, deli fiyatlar var. bir de internette normal zamanda da çok daha ucuza bulunabiliyor kitaplar. dnr'ın kendi internet sitesinde aynı kitap mağazadakinden daha ucuza satılabiliyor mesela.

  • şirketlerin bize dayattıklarının aksine kesin olarak mümkün olan durumdur. kanunlarla net bir şekilde belirtilmiştir, eğer doğru adımları izlerseniz, ister 1. ayda, isterseniz sözleşme süresindeki herhangi bir zamanda, internet aboneliğinizi herhangi bir cayma bedeli ücreti ödemeden iptal ettirebilirsiniz.

    tüketicinin korunması hakkında kanun 52. madde 4. fıkra: tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

    ek olarak bazı internet servis sağlayıcıları abonelik iptali için fax çekilmesini istiyorlar. bununla ilgili madde de açık bir şekilde bunun yasal olmadığını gösteriyor. telefon veya sms ile bile üyelik başlatan servis sağlayıcılar, bunun iptali için fax isteyemezler.

    abonelik sözleşmeleri yönetmeliği 23. madde 3. fıkra: satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren veya tüketicinin sözleşmeyi feshetmesini zorlaştıran bir yöntem belirleyemez.

    peki bütün bu kanunlara yönetmeliklere rağmen aboneliğimizi iptal ettirdiğimizde cayma bedeli bize fatura edildiğinde ne yapacağız? videoda da anlatıldığı gibi tüketici hakem heyetlerine başvuru çok kolay. bunun için öncelikle e-devlet (turkiye.gov.tr) şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor. ardından tüketici hakem heyetine faturanızın bilgileri ve yukarıda sözünü ettiğim maddelerle bir şikayet oluşturuyorsunuz. bir kaç hafta sonra şikayetiniz sonuçlanıyor ve internet servis sağlayıcı bu ücreti almıyor.

    video: taahütlü sözleşmeden cayma ve ceza | tüketici haklı

    ek

    bir arkadaş firmanın hizmet vermediği bir adrese nakil talebinde bulunmaktan bahsetmiş. eğer ki nakil talebinde bulunursanız ve firma size buraya hizmeti veremez ya da aktaramaz ise, yine sözleşmenizi herhangi bir cezai yaptırım olmadan iptal edebilirsiniz. ilgili kanun şöyledir:

    abonelik sözleşmeleri yönetmeliği 16. madde 2. fıkra: taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

    kaynak