hesabın var mı? giriş yap

  • olan bitenden az önce duyurulan hede.

    ulan keşke kaldırılmasaydı, kesin bu entry ile yarın debe'ye girerdim.

  • isim olarak tartışmasız roberto carlostur ki oyun olarak alex'tir, istatistik olarak da alex'tir, fenerbahçe'ye bağlılığa göre alex kusura bakmasın ama lefter'dir. fenerbahçeli olmamı sağladığı için okocha'nın bende yeri de ayrıdır. ayrıca kaçıp giden orteganın da amk

  • 85 yaşından da bir adam doğum hanenin kapısında beklemektedir.
    doğumhaneden çıkan doktor şöyle bir b...a...kındıktan sonra yaşlı adama sorar:

    doktor- "içerde doğum yapan bayan yakınınız mı?"
    adam- "evet,eşim.”

    doktor- "ama bayan 25 yaşlarında..."
    adam- "tamam işte, eşim o. niye şaşırdınız, baba olamaz mıyım yani?"

    doktor- "yoo, aklıma benim dedem geldi de."
    adam- "nesi varmış dedenizin?"

    doktor- "kendisi av meraklısı idi. sürekli ava çıkardı. ancak yaşlanınca zorlanmaya başladı. bir gün ava çıkacakken kendisini uyardık, aman yapma dedecim, sen yaşlandın, ava gidemezsin diye. kendisi israr etti ve hazırlandı. e, tabi yaşlılık, çıkarken tüfek yerine baston aldı eline. ben de kendisiyle gittim. ormanda bayağı yol yürüdükten sonra bir geyik gördük. dedim ya, dedem yaşlı. bastonu omzuna koydu, doğrulttu ve geyiğe bastonla ateş etti. geyik o anda vurulup yere düştü..."

    adam- "olur mu, başkası vurmuştur onu."
    doktor- "ben de onu demeye çalışıyorum işte .. başkası vurmuştur

  • cumartesi üzerimde kara bulutlar dolanırken iyi gelen filmdir. bir kez daha hatırlatır insana bizi mutlu edecek de mutsuz edecek de biz kendimiziz ötesi yok. ve yaşadığımız hersey bizi biz yapandır o yüzden iyi ki yaşanmıştır. bir de uzun zamandır görmezden geldiğim bahar gelse de çadırimi alıp kamp atsam duygularımı yeniden dile getirmiştir. bu iyi olmamıştır işte.

  • instagram hesabında bir fotoğrafını "21 yaşındayım. bugünün anlamı benim için büyük. hayatımın ilk iş günüydü. zor ama güzeldi.
    tabi ki dönercide çalışıyorum. bedava döner yiyebilmek gibi bi' güzellik varken neden başka yerlerde çalışmayı tercih edeyim ki?.." diyerek paylaşması bahsi geçen videodaki samimiyetini perçinliyen kadın

    o zaman dans*

  • bu sene avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan takımlarımız;
    galatasaray
    fenerbahçe
    akhisar
    başakşehir
    beşiktaş

    yani ülke adına kaç puan toplanacaksa bu takımlar toplayacak. toplanan puan 5'e bölüneceği için bir veya bir kaçının başarısızlığını diğerleri telafi etmek durumunda olacak.

    şu an türkiye uefa ülkeler sıralamasında onuncu. bu yüzden lig ikincisi normalde 3 eleme oynayarak gruplara kalmak durumunda. ancak uefa kupasını kazanan atletico madrid şampiyonlar ligine doğrudan katılım hakkı elde etti. bu durum bize iki eleme oynayarak gruplara kalma imkanı verdi. üstelik şampiyonlar ligindeki format değişikliği nedeniyle bu elemelerde görece daha kolay takımlarla eşleşeceğiz.

    akhisarın doğrudan katılım hakkı elde ettiği uefa kupası gruplarına başakşehir ve beşiktaşında katılacağını ön görüyorum. eğer fenerbahçe bu iki elemeyi geçip gruplara kalırsa türkiye çok ciddi puanlar toplayabilir.

    sene başında kombine yakan taraftarın takımı teknik direktör değişikliğine rağmen şampiyon oldu.
    taraftarı maça gitmeyen ve yerden yere vurulan defansif futbol takımı ligin en çok gol atan takımı oldu.
    stadında, tff'yi tazminata boğan adamın ismi olan hükümet takımı şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.
    jimnastik kulübünden felsefe kulübüne evrilen ihtiyar uzay takımı şampiyonu yenemedi, şampiyonluktan oldu.

    vel hasıl lig keyfi vermedi, futboldan tekrar keyif alabilmek için takımların tek çaresi avrupa kupaları.

    fenerbahçe'nin kesinlikle elemesi gereken takımlardır.

    edit: araştırdım, detay ile geldim.

    şampiyonlar ligi 4'er takımlı 8 gruptan oluşuyor. yani 32 takım. 32 takımdan 26 takım direk katılım hakkı elde edecek. kalan 6 takım eleme oynayarak gelecek. elemeler için de iki grup oluşturulacak; şampiyonlar yolu ve lig yolu. şampiyonlar yolundan 4 takım, lig yolundan iki takım gruplara katılım hakkı elde edecek.
    direk katılan takımlar (2018-19 sezonu sıralamasına göre)
    1. ispanya ilk 4 takım
    2. almanya ilk 4 takım
    3. ingiltere ilk 4 takım
    4. italya ilk 4 takım..................16 takım buradan
    5. fransa ilk 2 takım
    6. rusya ilk 2 takım.......................4 takım buradan
    7. portekiz şampiyonu
    8. ukrayna şampiyonu
    9. belçika şampiyonu
    10. türkiye şampiyonu.................4 takım buradan
    şampiyonlar ligi şampiyonu ve uefa ligi şampiyonu...........2 takım da buradan etti 26 takım.
    *şampiyonlar ligi şampiyonu kendi liginden direk katılım hakkı elde etti ise yerine 11.çekya şampiyonu (ki şampiyonlar ligi finalini oynacak olan real madrid ve liverpool kendi liglerinde direk katılım hakkı elde ettiği için çekya şampiyonu direk gruplara kalmış oldu)
    *avrupa ligi şampiyonu kendi liginde direk katılım hakkı elde etti ise 5. fransa 3.'sü katılacak.(ki atletico madrid kendi liginde ikinci olup direk katılım hakkı elde ettiği için fransa ligi 3.'sü lyon direk gruplara kalmış oldu)

    şampiyonlar yolunda 11. sıra ve daha aşağıda olan ülkelerin şampiyonları olacak ve nihayetinde 4 takım gruplara kalacak. elemeler; ön eleme, birinci, ikinci, üçüncü ve play off olmak üzere 5 kademe olacak. tabi ülkenin kaçıncı sırada olduğu hangi kademeden başlanılacağını belirleyecek.

    lig yolunda ise 5.ve 6. ülkenin 3.'leri, 7.sıradan 15. sıraya kadar olan ülkelerin 2.leri katılacak ve nihayetinde 2 takım gruplara kalacak.
    lig yolu elemeleri;
    2. eleme(6 takım): 15-14-13-12-11-10. sıra ülkelerin ikincileri (türkiye normalde buraya dahil) katılacak ve 3 takım 3. elemeye yükselecek
    3. eleme(5+3=8 takım): 5. ve 6. sıra ülkelerin 3.'leri, 7-8-9. sıra ülkelerin 2.'leri ve 3 takım 2. elemeden
    play off (4 takım) = 2 takım gruplara kalacak

    fenerbahçe normalde lig yolu elemesine 2. elemeden katılacaktı. uefa kupasını atletico madrid kazandı. atletico madrid kendi liginde direk katılım hakkı kazandığı için 5. sıra ülkenin 3.'sü direk katılım hakkı kazanmış oldu. böylece 3. elemeden katılacak takımlar; 6. sıra 3.'sü ve 7-8-9-10. sıra 2.'si olarak şekilde kaymış oldu.

  • tam olarak benim anım değil aslında. gerçek bir anı da değil işin doğrusu. sadece bir kişi için doğru bu anı, o da umarım harika bir hayat geçiriyodur, geçirmiştir.

    90 lı yılların başı, örli doksans diye bilinir. atakule vardı ankara'da, bildin mi? keşke bilmeyeydin, neyse o zaman orası popüler allah sizi inandırsın ve kumpir diye inanılmaz bir yemek yapıyolar. yeni çıkmış sayılır. bi kumpirin içine çift sosis koyulabildiğini ve böylece king kumpir olduğunu öğrendiğimizde içimizi heyecan kaplayan yıllardı. vay be.

    neyse efenim, bastık gittik biz kumpiri yemeye. girdik dükkana, oldukça boştu. oturduk, king kumpirimizi sipariş ettik. kısa keseyim, geldi kumpirler afiyetle yedik. sonra, lakabı gödeleme olan (niye hatırlamıyorum) arkadaşımız sadece garip bir insan olduğu için kumpirin patatesini de komple yedi. niye yiyon dedik, güzel oluyo dedi. neyse bitirdi bu patatesi yemeyi ve tuvalete gitti. tam o sırada büyük ihtimalle mekanın sahibi olan lacoste tşörtlü, pantolon askısı takmış amca masamıza geldi. afiyet olsun dedi, beğendiniz mi dedi. ivit dedik, çokzeldi. o sırada amcanın gözü boş kumpir kartonuna takıldı ve sordu.

    -evladım bunun patatesi nerede?
    +abi onu yiyen arkadaş tuvalete gitti. çok fakir kendisi, annesi babası da yok. biz buraya getirdik onu kumpir yesin diye, yapma dedik ama dayanamadı hepsini yedi. kusura bakmayın amca :/

    diyiverdim. neden bilmiyorum öyle yaptığımı. bir dönemdi sanırım, ergenliğimin yanında bir de dış ergenlik falan geçiriyordum galiba. yeni tanıştığım insanlara abuk subuk yalanlar söylüyordum. hava atma falan amaçlı değil ha. nerede okuyosun diyolar, okumuyorum su satıyorum diyorum. baban ne iş yapar diyolar, muhasebeci demiyorum da beyaz eşya bayimiz vardı sattık ganyan bakıyoruz diyorum. bakkala teyzemler geldi çorum'dan diyodum lan durduk yere, töbe estafırılla. teyzem de yok, çorum'dan kimseyi de tanımam etmem.

    neyse, amca bunu duyunca dudak titretti birden. ağlıycak lan kalantor gibi adam. oturun gitmeyin, geliyorum ben dedi ve gitti. o sırada gödo geldi (gödeleme) hadi gidek falan diyo, biz de oyalıyoruz işte, kolalar bitsin az daha oturak falan diye. derken amca belirdi yanımızda elinde üç tane kumpir.

    -bunlar da genç müşterilere ikramımıııızzzz. hadi afiyet olsun. diyip kaçtı.

    gödo nooluyo la dercesine bakıyor, biz girşmişiz bile kumpire. neyse o da çok soru sormadı, yedi kumpirini. tabi yine kabuğuyla yedi allahın davarı. kalktık, kasaya gittik. hesap ödendi dedi çocuk. ısrar ettik, olmaz dedik. bari ilk yediğimiz 3 taneyi ödeyelim dedilk. olmaz dedi çocuk. biz uzatınca, patron sizden para alırsam beni buraya yatırıp sker. çıkın lan şimdi dışarı!! dedi.

    çıkmadan tuvalete gideyim dedim, koridorda amca durdurdu beni. haftaya yine gelin oğlum, arkadaşınızı da getirin. aferin üstünü başını yapmışsınız siz, tertemiz maşallah dedi.

    utancımdan daha fazla dinleyemedim amcayı, koşarak çıktım dükkandan. dolmuşa binip eve döndük, işeyemedğim için yolda çok sıkıştım. altıma ediyodum ama o ayrı hikaye. amcayı bi daha hiç görmedim, cesaret edip bi helallik alamadım.