hesabın var mı? giriş yap

  • kahverengi m&m's prensibi ya da kahverengi m&m's testi, ünlü rock müzik grubu van halen tarafından konser organizasyonunun önemli eksiklerini ilk anda tespit etmek için buldukları çözümdür. küçük detayların, büyük sorunları keşfetmeye nasıl yardımcı olacağına ilişkindir.

    işleyişi şu şekilde: van halen konser için sözleşme yaparken diğer tüm maddelerin arasına bir de sahne arkasındaki özel odalarına m&m's istediklerine dair madde yazarlar, yalnız maddeye göre kesinlikle kahverengi m&m's olmayacaktır. bu madde karşılanmadığı takdirde sözleşme fesih edilir ve van halen konsere çıkmaz. ilk bakışta anlamlandırması zor olan bu test, aslında kontrolü daha zor olan ses düzeni, ışık ekipmanları, sahne kurulumu, lojistik konular ve emniyet unsurları gibi önemli maddelerin yerine getirilip getirilmediğine bakmadan önce hızlı bir şekilde organizatörlerin sözleşme detaylarını okuyup dikkate alıp almadığını anlamak için geliştirilmiş bir yöntemdir.

    buna benzer maddeler yapılmasını talep ettiğiniz işlerin kontrol listelerine dahil edilip ilk olarak denetlenerek günlük hayatta da başlangıç kalite kontrol testleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

    kaynak:
    https://effectiviology.com/brown-mms/

  • 15 yıl önce soruları çalanlar şu an hakim, savcı, adli tıp uzmanı, emniyet amiri, kaymakam ve devletin kilit noktalarında bürokrat. bunların verdikleri raporlara ve kararlara şaşırmamak lazım. tek bir talimatla istenen karar çıkıyor, istenen kişi ceza alıyor ya da beraat ediyor, istenen festival iptal ediliyor, istenen kişi gözaltına alınıyor.

  • 21 aralık 2017 fatih terim'in gelmesi ile o çocukluğumda tanju diye bağırdığım sarı kırmızılı camianın taraftarı değilim. isteyen devam edebilir ama bizi yarı yolda bırakanı, milli görev diyerek gitti milli takımda milyonlarca euro prim ve tazminat peşinde koşmaktan işini doğru düzgün yapamayan bir insanı buraya türlü oyunlarla getirmesini sindiremiyorum. size bol şans, ben yokum.

    not: artık sadece şehrimin ezilen takımı ankaragücü var.

  • rekabet iyidir, satsınlar. çeşit olsun, ürünün fiyatı belli olsun. kredi kartına ekstra komisyon da kesmezler hem. bir de vergisini öderler devlete. ayrıca personel istihdam ederler.

  • tek taş pırlantaya 25 bin tl, gümüş çikolatalığa 5 bin tl, evin içindeki beyaz eşya, mobilya gibi eşyalara da 70 bin tl vermezseniz o kadar da abartılı olmayan bir meblağ olsa gerektir.

    evlilik öğrencilik yıllarındaki gibi "bir arkadaşınla eve çıkmak" gibidir.

    "yok aabi öyle olmuyor, sen bi evlen görürsün" demeyin, alnınızı karışlarım. tabularına sıçtıklarım...

  • siyasal islam boktur.
    siyasal islam bok çukurudur.
    siyasal islam içi irin idrar ve bok dolu bir çukurdur.
    kim bundan besleniyorsa boku ve irini yudum yudum içmektedir.

  • bir paketin içerisine saçma sapan şeyler koyup, 100 yıl sonra açılması için bir yere teslim etmek. norveç'te yapıyorlar bunu mesela.

  • ben aslında acıdım.
    şu 3 günlük dünyada, acun gibi parayı bulduktan sonra yıllardır hayatında olan kadını, karısını, 2 çocuğunun annesini aldatan, onu itibarsızlaştıran, üstelik diğer kadından çocuk yapıp zerre mahcubiyet duymayan bi adama kalmış insan (birey yazıp geri sildim, düşün)

    bi de bu kadının erkek kardeşi ve babası acun'un ofisine gidip fotoğraf falan paylaşıyordu.
    ben evli barklı bi adamdan türkiye'nin huzurunda çocuk yapacağım. adam erkek kardeşimi işe sokacak, babam sırf zengin diye bu adama yanlayacak falan...
    kalibreleri o kadar belli ki...
    hakkaten acıdım, allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

    debe editi: beyin kanseri bi anneye abd vizesi çağrısı