hesabın var mı? giriş yap

  • zürafagiller üyesidir.

    zürafagiller diyince aklınıza çeşit çeşit hayvandan oluşan dev bir familya gelmesin, zira bu elit kulübün sadece iki üyesi var: biri bildiğimiz zürafa, biri de okapi denilen gizemli ve güzel canlı. kendisi, zürafanın bilinen tek akrabası. bilimsel adı da okapia johnstoni.

    uzaktan baktığınızda gerçekten atı andıran bir görüntüsü ve zebra bacakları olmasına rağmen dediğimiz gibi bir zürafagildir. orman zürafası veya kısa boyunlu zürafa denildiği de oluyor bu nedenlere göre.

    postu bitter çikolata renginde ve ışıkta bazen parlıyor, arka bacaklarının tümü ve ön bacaklarının bir kısmında zebralardakine benzer çizgiler var. bacakları zürafa kadar olmasa da uzundur. erkekleri boynuzlu, dişileri boynuzsuzdur. dilleri de ilginç bir şekilde mavi.

    dünyada sadece tek bir yerde yaşıyorlar: demokratik kongo cumhuriyeti. ülkenin kuzeyi ve doğusunu kaplayan ıturi yağmurormanı'nda varlıklarını sürdürmekteler. sayıları da bunun üzerine tahmin edebileceğiniz gibi, oldukça az. toplamda yalnızca 15-20.000 okapi yaşıyor. dolayısıyla soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

    otçullar kendileri; gündüzleri aktif olan ve ot, meyve ve mantar yiyerek geçimlerini sağlayan bu yavrucakların hemen hemen hepsi birer ıssız adamdır. yalnız yaşıyorlar ve genelde sabit bölge ve patikalarda geziniyorlar. bayağı bayağı karizmatik ve gizemliler anlayacağınız. hem de kimseye zararları yok.

    umarım ilerleyen zamanlarda soyları tamamen tükenmez ve dünya böyle bir güzellikten mahrum kalmaz. adeta bir tek boynuzlu at* statüsündeler gözümde.

  • karşılaştırma yapılamaz. başlığın açılması bile hatalı. aysun kayacı diye aşağıladığınız kişi yıllar önce doğruları söylediği için linç edilmiş yine de çizgisinden sapmamıştır. diğerinin ne olduğunu hala anlayamadık, bakırköyde tedavi oluyor diye haberini okursam şaşırmayacağım.

    edit: hastane kapanmış sanırım, erenköye gitsin o zaman

  • wells fargo'nun çektiği arjantin, venezuela gibi bitik ülkeleri bile büyük farkla geçip cehennemin dibini boyladığımızın resmi

    wells fargo, em*'lerin dış borçlarını incelemiş. 8'de 8 kırmızı yaparak batan ekonomilerin bile önünde sudden stop uyarısı almışız. "yerlilerin dth* hacmi" bir kıstas olsaydı arjantin'i ve venezuela'yı kesin geçerdik ama ayıp etmişler

    (bkz: 128 milyar dolar nerede)

  • başörtüsü nasıl serbest oldu ise sakalın da kesinlikle serbest bırakılması gerekmektedir , koskoca enerji bakanı hacı sakalı bırakınca bişi yok gariban memur ,bankacı sakal bırakınca oouuvv!!!

  • bolulu teyzenin mantarı için: - "çok güzel. fransa'da bunu şaraplı lüdon sosu ile yaparlar." teyze: - "o da güzel olur."

  • az önce fenerbahçe taraftarının siyasi tezahürat yapmasının takıma zarar verdiğini, bunun da rakip takım -ki galatasaray diyor- taraftarını mutlu ettiğini söyledi.

    bir galatasaray'lı olarak fenerbahçe zarar gördü diye değil, onurlu taraftarlara sahip olduğu için mutlu oluyorum ben. bu basit söylemleri, ısmarlama sözleri, taraftarın dev ekranlar aracılığıyla gazını almayı bırakın.