hesabın var mı? giriş yap

  • yıllar sonra,
    moda'da, ikimizin de yanında çocuklarımız var...
    beraber dondurma yediğimiz dondurmacının önünde sen o çok sevdiğin tutti frutti, çilek ve çikolatalı dondurmanı sipariş veriyorsun... 6-7 yaşlarındaki oğlun benim kafada, çikolata karamel ve fıstık istiyor... kızım da tutti frutti nin ismini sevmiş olmalı ki "babacıım ben de o teyzenin dondurmasından istiyorum" diyor...
    sen "o teyze" sıfatı ile gülümseyerek dönüyorsun seni minik parmağı ile gösteren kız çocuğuna, kızın olsun isterdin, hatırlarım... ve gözgöze geliyoruz... elindeki dondurma oğlunun ayakkabısına düşüyor... gülümsüyorum, gülümsüyorsun...
    sana bir gülümsemede "nasılsın ? mutlu musun ? beni arıyor musun ? hatırlıyor musun ?" diye soruyorum sen ise bir gülümseme ile bana "iyiyim, mutluyum, ya sen ? seni unutmadım ama neye yarar ki? " diyorsun... kızıma sesleniyorum, ikiniz birden dönüp bakıyorsunuz...
    elinden tutup yürüyorum, ah evet, o gün de arkamı dönüp yürürken ağlamamaya çalışıyordum...
    belki başka bir hayatta.....
    .......

  • 1955 yılında yapılan esenboğa havalimanını kendisinin yaptığını iddia eden bir cumhurbaşkanının seçmenidir. şaşırmamak lazımdır.

  • black widow filminden spoiler içermektedir.

    --- spoiler ---

    marvel studios'un live-action olarak dördüncü, toplamda ise beşinci dizisi olan hawkeye'ın fragmanı yayınlandı. hawkeye dizisi ile birlikte og avengers dediğimiz captain america, ıron man, thor, hulk, black widow ve hawkeye'ın solo projesi olmayan tek karakteri clint barton'da solo projesine kavuşmuş oluyor. marvel studios, proje ile ilgili jeremy renner ile ilk görüştüğünde film projesi olarak görüşüyor ama disney+'ın ortaya çıkışı ile birlikte film projesi 6 bölümlük mini diziye dönüşüyor.

    fragmana geçmeden önce dizinin ilham aldığı hawkeye çizgi romanından bahsetmek lazım. 2012'de başlayıp, 2015'te biten yazarlığını matt fraction'ın çizerliğini ise david aja'nın yaptığı ve 22 sayılık bir hawkeye run'ı var. bu hikayenin hawkeye'ın en iyi solo çizgi roman hikayesi olduğunu söylersek yanılmış olmayız. dizide de göreceğimiz tracksuit draculas mafyası, clown, lucky the pizza dog gibi karakterler ilk kez bu macerada okuyucu ile buluşuyor. clint'in dizi de yaşayacağı sağırlık da yine bu çizgi roman serisinde karşımıza çıkıyor.

    çizgi romanın en önemli özelliği ise elbette clint barton ve kate bishop arasında yarattığı kimya. bu ilişki çizgi romanın merkez anlatılarından biriydi. dizi de bunun daha da ileri taşındığını söylemek mümkün. ki dizinin başarılı olması için yapması gereken birincil şey clint ile kate arasındaki ilişkinin doğru şekilde ekrana aktarılması. jeremy renner ile hailee steinfeld'in arasındaki kimyanın tuttuğunu söylemek fragmana bakarak şimdilik mümkün.

    dizi benim beklediğimden daha fazla noel havasına sahip. ama bunun diziye yakıştığını düşünüyorum. yayınlanacağı dönemle de çok uyumlu olmuş. marvel studios dizilerinin prodüksiyon kalitesi konusunda şuanda aşmış vaziyette. önceki dizilerde de olduğu gibi hawkeye'ın prodüksiyon kalitesi çok çok yüksek. her proje ile birlikte daha da olgunlaşıyorlar ve daha da tecrübe sahibi oluyorlar. fragman bende sinema filmi doygunluğu hissettirdi.

    kate bishop'ı fragmanda ronin kılığında gördük. hatırlanacağı üzere avengers: ınfinity war ve avengers: endgame arasında geçen 5 senelik kurgusal boşlukta clint, ronin ismini almış ve küresel çapta mafya ile çatışmaya girmişti. belli ki dizide bu geçmiş clint'i avlamak üzere tekrar ortaya çıkacak. ronin zamanında yaptıklarının biraz daha ayrıntısına girebileceğiz. kate'in hayatına girmesi ile birlikte de dizi ana konusuna başlamış olacak.

    marvel'ın young avengers kadrosunu ağır ağır topladığından daha önce bahsetmiştim. kate bishop da bu young avengers'ın en önemli karakterlerinden biri. marvel şu an da çeşitli film ve dizilerinde bu karakterleri evrene ağır ağır tanıtıyor. zannediyorum ki ant-man and the wasp: quantumania filminden sonra film ya da dizi olarak young avengers projesi duyurulacak.

    fragmanda tek sahnede görünen ama mcu adına önemli bir konumda olacak bir diğer karakter ise echo karakteri. gerçek adı ile maya lopez, daredevil sayfalarında okuyucu ile tanışıyor. amerikan yerlisi olan maya doğuştan sağır bir kadın. insanların hareketlerini ve dövüş stillerini kopyalayabiliyor. kingpin tarafından daredevil'ı öldürmesi için eğitiliyor. daredevil ile karşılaşmalarından sonra da echo iyi tarafa geçiyor. çizgi romanlarda ronin kimliğini almışlığı da var. karakter bu dizi ile ilk kez mcu'da görünecek. hawkeye dizisinin ardından kendi spin-off dizisine kavuşacak.

    bir diğer dizide görünmesini beklediğimiz karakter ise yelena belova. karakter black widow filminin sonunda valentina allegra de fontaine tarafından kandırılarak hawkeye'a yönlendirilmişti. sözde natasha'yı clint öldürmüştü. yelena ise natasha'nın intikamını alacaktı. bu hikayeni yansıması elbette hawkeye dizisinde işlenecek. clint ile natasha mcu'da kardeş gibi birbirine bağlı iki kişi. yelena ile clint arasında natasha mevzusu çözülünce aynı olmasa da o ilişkiye yaklaşabilecek bir yakınlık olacağını düşünüyorum. avengers: age of ultron'da da quicksilver ölünce wanda ile de clint arasında abi-kardeş ilişkisi diyebileceğimiz bir yakınlaşma yaşanmıştı.

    hawkeye'ın avengers ekibi içerisinde özel güçleri olmayan bir karakter olmasına ve bunun onun penceresinden nasıl yansıdığına avengers: age of ultron filminde çok hafif bir göz kırpılmıştı. ama bu konuyu asıl işleyecek olan bu dizi elbette. yaralanması, bazı şeylere yetişememesi yine bazı şeylere gücünün yetmemesi dizinin ilham aldığı çizgi romanda bolca işlenen konulardı. dizi de bu yolu takip edecek gibi görünüyor.

    hawkeye dizisi fragmanı itibariyle merak uyandırıcı bir iş olmuş. genişleyen ve büyüyen mcu'da her zaman bu tip daha yerel konuların işlendiği projelere de ihtiyaç duyuyoruz. the falcon and the winter soldier bu konuda başarılı bir çıkarmıştı. hawkeye bunu bir adım daha ileri taşıyabilir.

    --- spoiler ---

  • "hiçbir erkek birlikte olmak istemeyeceği bir kızla yakın arkadaş olmak istemez." tespitiyle freud amcamızın yıllar önce cevapladığı sorudur.

    aksini iddaa eden hatun kişilere de sorular hazırladım.

    "çok yakın bir arkadaşınız olan soner'le film izliyorsunuz? soner bir anlık hatayla dudaklarınıza yapıştı ve sizi öpmeye başladı. tepkiniz ne olurdu?

    cevabı biliyorum.

    - evet tokat atardınız.
    - ağzına sıçardınız.
    - doğduğuna pişman ederdiniz dimi? *

    pekii. '' bir anlık hatayla soner'in dudağına yapışan siz olursanız? soner tokatı nereye atar? ''

    konu kapanmıştır.

  • işte modern tıp dediğimiz olay budur. millet sümüğünün içinde boğulur sikleyen olmaz, ama birinin yüzünü diğerine nakledince timsah yürüyüşü yaparlar.

    yüz nakletmeyin demiyorum. onu da yapın. ama bi öncelik bi adap vardır. otrivinle motrivinle geçiyor ömrümüz. milyonların sorunudur bu arkadaşım. işin içinde sümük var diye mi girmiyorsunuz bu işe? derdiniz nedir? millet kafasına fön makinası tutuyo lan. sümükler nefese yol açsın diye çörek otu yağını burnuna damlatan var. kafasına kuşak saran mı dersin, burnunu geceden mandallayan mı dersin... bu sktimin hastalığına hala bi çare bulunamadıysa bu işin içinde ya rotschild ve rockefeller ailesi vardır ya da doktorların basiretsizliği. seçin birini.

  • yapılmış en aptalca dalgınlık demeyeceğim, en aptalca aptallık ablamın kocasından geliyor;
    üst komşu bir gece karısını dövüyor, ablamla eniştem duruma müdahele edemeyip polisi arıyorlar, eniştem adresi veriyor. sirenler, polisler derken ablamın kapısı yumruklanıyor "aç, polis" deniliyor. bizimkiler şaşırıyor, ihbar eden kendileri, kapıyı açıyorlar, polis "şikayet var sen içeri git" diyor enişteme, sonra ablama "bu adam size şiddet mi uyguladı?" gibi sorular soruyorlar, anlaşılıyor ki bizim zeka küpü enişte adresi verirken kendi daire numarasını vermiş polise. bu sırada polisin gürültüsüne karısını döven adam da geliyor, bizimkiler diyemiyorlar polise "biz değiliz, onlar" diye çünkü adam merdivenlerden izliyor olayı. allahtan bizim enişte tekar arıyor karakoldan bir arkadaşını da, durum açıklığa kavuşuyor. yine de polis evden ayrılmadan önce enişteme "gözümüz üzerinde, dikkatli ol" mesajı vererek gidiyor.

  • yarışmacılardan birinin marketten aldığı hazır sufleyi yaptığını sandığım skandal. meğer olay bambaşkaymış ve televizyonda gördüğü her şeyi gerçek sanan insanlar hala aramızdaymış.