hesabın var mı? giriş yap

  • cok sacma bi durum olur, sayin gokcek siz cumhurbaskani tarafindan gorevden alinan birisiniz, neden ankara buyuksehir belediye baskani mansur yavas sizinle canli yayina ciksin, sifatiniz ne olacak ki?

  • ürün tavsiyesiyle başlayayım: derma e markasının spf 30 güneş kremlerinden memnunum. zinc oxide bazlı, parabensiz, parfümsüz, vegan, göz etrafında bile rahatça kullanılıyor. yüz için olanı yağsız, kuru ciltler için uygun olmayabilir yani, gerçi altına bir yağ/nemlendirici sürerseniz oladabilir. tatile gideceksem ya da güneş altında fazla kalacaksam spf 50 tercih ediyorum ama şu an genelde kapalı mekanlarda olduğum için spf 30.

    güneş kremleri hakkında bilmemiz gerekenler ingilizce şurada güzel ve basitçe anlatılmış: sunscreen guide burada yazanlar ve kendi bildiklerimle özet olarak geçmek gerekirse...

    - uvb cilt kanserine neden olan başlıca ışın, uva da kansere neden olabiliyor ama cildi erken yaşlandıran daha çok uva, sağlığa zararlı olan daha çok uvb.

    - koruma faktörü olarak spf 2 uvb ışınlarından %50, spf 15 %93, spf 30 %97, spf 50 %98, spf 100 % 99 koruyor. hiçbir güneş kremi 100% korumuyor, güneş kremine güvenip saatlerce güneş altında kalmayınız.

    - uva ışınları pencereden giriyor efendim. evde/ofiste genelde pencerenin yakınında oturuyorsanız ve erken kırışıklıklar edinmek istemiyorsanız kapalı alanda da güneş kremi kullanmanızda fayda var.

    - zinc oxide ve titanium dioxide bazlı güneş kremleri mineral/fiziki koruyucular olarak geçiyor, zinc titanium'dan biraz daha iyi koruyor. ikisi de beyaz bir tabaka olarak güneş ışınlarını cildinizden yansıtıyor, etkisi sürdüğünüz anda başlıyor. beyaz bir tabaka bıraktığı için koyu tenli olanlarda biraz görüntü sıkıntısı yaratabilir. diğer güneşten koruyucular güneşin zararlı etkisinden cildinizin üzerinde kimyasal olarak koruyor, etkisi sürdükten yaklaşık 20 dakika sonra başlıyor. kimyasal güneşten koruyucular ciltte sivilce gibi problemlere neden olabilir, göz etrafı için de uygun değildir. zinc oxide ve titanium dioxide olanları göz etrafı dahil vücudun her tarafında kullanabilirsiniz.

    - mineral güneş kremlerini sudan çıktıktan sonra, ya da çok terlerseniz terledikten sonra tekrar sürmeniz lazım. kimyasal kremleri her sudan çıktıktan sonra, suya girmeseniz bile her 2-3 saatte bir. (eğer güneş altındaysanız.)

    - sık güneş kremi kullanımı d vitamini eksiklikliğine yol açabilir, ama güneşin zararları daha kötü. güneş kremi kullanırken yediklerinizden yeterli d vitamini aldığınızdan emin olmanız lazım. beyaz tenli birinin günde 10-15 dakika direkt güneş teması d vitamini için yeterli, işi biraz riske atmaya kararlıysanız 10-15 dakika güneş kremi sürmeden güneş altında durun sonra kremi sürün. yaz mevsiminde güneş altında kaldığınız zaman 10:00-16:00 saatleri arasında olmasın.

    - güneş sadece cildi yaşlandırmak ve cilt kanseri riski yaratmakla kalmıyor, güneş lekeleri, ciltte ten rengi ton farkı, kılcal damar çatlakları, cildi inceltmek, cildi kurutmak..vb gibi başka zararlar da verebilir.

    - koruma faktörlü nemlendiriciler güneş kremleri kadar iyi korumuyor. nemlendirme istiyorsanız ve güneş kremi yetmiyorsa, önce normal bir nemlendirici sürün, onun üstüne güneş kremi sürün.

  • sizin alacağınız önlemlerin allah belasını versin. 5 saniye süren 5.7 şiddetinde bi deprem oldu, ne internet çalışıyor, ne telefonlar.

  • benim için hala volfied oyununda 1. ve 7. bölümlerdeki yılan ve örümcektir. tam "tamam hallediyorum ben bunu" derken ekran dışına kaçıp az oyun kilitlemedi şerefsizler.

  • en kötüsü abimin abime yaptığıdır.

    büyük abim küçüğüne şemsiye verir. "al bak bu paraşüt, atla." der. öbürü şemsiyeyi açıp sıkıca tutar ve birinci kattan atlar akabinde yere çakılıp ağlamaya başlar.

    edit: düşen abim mesaj attı, tom ve jerryde görmüştüm o zamanlar makul gelmişti dedi.

  • kara mizah yapıyorsam, yalanım varsa 1 dk yaşamak nasip olmasın ki bildiğin aksaray şehrinin faturası sandım la.

  • geçen hafta birisi:
    “önümüzdeki 500 yıl boyunca kesinlikle yaşanmayacak bir olay söyle” dese,
    “öğrenci yurdunda karantinaya alınmış yaşlı umrecilerin yurttan kaçmak için polisle çatışması” diye yanıtlardım.

    kaynak: twitter @erdemaksakal