hesabın var mı? giriş yap

  • mart 1942, dünya savaşlarla ve şiddetle çalkalanırken gezegendeki tüm uluslar gibi türk ulusu da teyakkuzdaydı ve etrafında kopan kıyametten ötürü gergindi.

    15 mart'ı 16 mart'a bağlayan gecenin yarısında savaşta tarafsız konumda olan türkiye cumhuriyeti'nin muğla ilinin milas ilçesi koca koca bombardıman uçaklarıyla bombalanmıştı.

    askeri cephanelik ve pek çok tarla zarar görmüştü.ayrıca bir türk vatandaşı ölmüş, bir türk vatandaşı da yaralanmıştı.

    türkiye gibi tarafsız bir ülkenin bombalanmasına kimse anlam veremedi.bölgede alman bombalarının parçaları bulundu.ilk akla gelen almanya'nın türkiye'yi bombalamış olmasaydı.

    fakat bombalanmadan sonra ne askeri çıkarma oldu ne de başka bir saldırı.

    esrarengiz saldırı türkiye'yi ingiltere'nin yanında savaşa sokmak isteyen ingilizler tarafından alman süsü verilerek düzenlenmişti.

    yavuz ve midilli olayına benzer bir kumpas söz konusuydu.

    o dönemki churchill - inönü gizli görüşmelerinden sonuç alınamaması bu komplo teorisinin doğruluk payını artırmakta.

    ingilizler ise milas ile rodos'u karıştırdıklarını, bir kaza olduğunu açıkladılar ve zararları tazmin ettiler.

    kaynak

    wikipedia kaynağını açamayanlar için cumhuriyet gazetesi

    düzelti: ikinci kaynak eklendi
    debe düzeltisi: entry debe'ye girmiş bütün tarihseverlere teşekkürler.

  • yaşanmıştır!!!

    işveren: sinirli misindir?
    mösyö: hayır efendim, kolay kolay sinirlenmem.
    işveren: şimdi ben sen çalışırken arkadan yaklaşıp ensene bi tokat atsam sinirlenmez misin?
    mösyö: (aha yine bulduk bi deli) yok efendim niye sinirleneyim!
    işveren: sen calisirken arkandan sessizce yaklaşıp parmakla durtsem rahatsız olmaz misin, tikin falan var mi?
    mösyö: yoktur efendim...
    işveren: parmak arası var mı sende?
    mösyö: efendim, anlayamadım?
    işveren: emzik diyom emzik, sigara içer misin?
    mösyö: yok efendim içmem.
    işveren: içki var mı? viski, rakı?
    mösyö: yok efendim, ağır içkilerden hoşlanmam. arada sırada bira içeriz o kadar.
    işveren: sap mısın?
    mösyö: yalnızım efendim.
    işveren: sapsın yani. tamam o zaman, şu kağıda imzanı at bakalım.
    mösyö: içki içmediğime dair mi efendim?
    işveren: yok yok sadece kağıdın en altına imzanı at.
    mösyö: nası yani, boş kağıda imzamı mı atayım?
    işveren: evet, n'oldu bize güvenmiyor musun yoksa?
    mösyö: yok efendim ondan diil ama boş kağıda imza atamam.

    bu sırada işveren dolabında saklamakta olduğu bursa işi ekmek bıçağını çıkartır ve üstüme yürür!

    işveren: oğlum baksana, imzalamazsan bıçağı atacam kafana!!!
    mösyö: (tamamen dumur olmuş bi şekilde) yok atamam efendim!!
    işveren: (bu sırada bıçağı atar gibi yapmaktadır)lan at yoksa atacam haa!!
    mösyö: atamam efendim, boş kağıda imza atılmayacağını herkes bilir, hem zaten o bıçağı bana atamazsınız!!!
    işveren: ee o zaman ben niye bu bıçağı burda tutuyom zannediyorsun?
    mösyö: (işverenin bıçağı çıkardığı dolapta bira kutuları olduğunu görerek) akşamları iş bitimi biranın yanında karpuz kesiyo olabilirsiniz!!
    işveren: tamam o zaman, gel sana fabrikayı dolaştıralım!!!
    mösyö: (allaaım niye hep deliler beni buluyor???)

  • doğu anadolu fayı, kuzeydoğuda karlıova birleşim noktasından başlar ve güneybatıda türkoğlu kavşağına kadar devam eder.
    1900-1995 yılları arasında doğu anadolu fayı üzerinde yıkıcı ve yüzey kırığı oluşturmuş toplam 10 deprem (ms ³ 5.5) meydana gelmiştir.

    doğu anadolu fayında 1900-1995 aralığında yıkıcı ve hasar yapıcı depremlerin dışmerkez dağılımları, bu fay segmentlerinin sınırlarında yer alma eğilimi göstermiştir. tarihsel kayıtlar, doğu anadolu fayının 1900-1995 yılları arasındaki dönemde olduğu gibi 1900’den önceki yüzyıl içerisinde de oldukça sakin bir sismik etkinlik göstermiştir. dolayısıyla, bu fayda, önümüzdeki yüzyıl içerisinde kuzey anadolu fayına benzer bir deprem serisine yol açması oldukça muhtemeldir. bu fayda en azından 200 yıldır bir enerji birikimi olmaktadır. bu açıdan sismik olarak oldukça yüksek bir potansiyel tehlike taşımaktadır.

    doğu anadolu fayında son dört yüzyılda ve 1900-1995 yılları arasında oluşmuş yıkıcı deprem dağılımları ve mikrodeprem aktivitesi, doğu anadolu fayının karlıova-ceyhan arasında kalan kısmında toplam 3 tane sismik boşluk bulunduğuna işaret etmektedir. bunlar;

    1- andırın sismik boşluğu (ceyhan-türkoğlu),

    2- türkoğlu sismik boşluğu (türkoğlu-çelikhan),

    3- hazar gölü segmenti’dir.

  • an itibariyle günümün içine etmiştir. ulan ihale var sabah, bu güya yeminli tercüman olan lavuğa da ispanyolca kalite belgelerini çevirttirdim... neyse efendim, eleman facebook'tan eklemiş beni yarım saat önce, artık neyine güvendiyse... ben de kabul ettim fazla kurcalamadan. girdim profiline geziniyorum ne ayak lan bu deyu... bir baktım ki darwin'i, evrim ağacı'nı, karikateist'i vb. sayfaları beğenmiş. kan beynime sıçradı bunları görünce. "ateist misin lan sen it" diye sert bir mesaj attım facebook'tan. "evet abi" yazdı. "senin ben mına koyim emi! hani yeminli tercümandın lan sen! kuran'a filan el basmadın mı sen" yazdım, "annemin üstüne yemin ettim ben abi" dedi. daha fazla yazamayacağım. :( hayır amk ben de ateistim de kariyerim tehlikede resmen şu an. :(

  • muhaliflere inat başaracakmışlar.

    füzenin arge ekibi odtülü solcular mı yoksa imamhatipliler mi bir araştırın önce.

    siz hiçbir şey başarmıyorsunuz, sadece bize köstek olmadığınızda ortaya füzeler helikopterler tanklar çıkıyor.

  • merkeze yakin eski ve kucuk evlerde yillardir yasayan biri olarak olumlu ve olumsuz yonleriyle ilgili uzuun uzun konusabilirim ama ozetlemek gerekirse, bu dandik evlerin ne derdi biter**, ne de misafiri`:gece gezmelerinden sonra kolayca ulasilabilen ev olarak`. guzel yani ise, eger bekarsaniz ve gezmeyi seven biriyseniz, bu evler sizin icin idealdir.
    lakin benim artik canima tak ettigi ve bu vur patlasin cal oynasin hayata da doydugum icin olsa gerek, ben artik kendimi genis, sessiz ve luks bir eve atmak istiyorum. varsin merkeze zirt diye gidemeyeyim, varsin uzak oldugum icin kimse gelmesin, ben artik genis alan istiyorum. evi supururken, elektrik supurgesi yetisemedigi icin, fisi cikarip, yakin bir prize takmak istiyorum. `:su an ortadaki tek prizle butun evi supurebiliyorum`. manita kisisine kafamdan en fazla bir 6 ay verdim, evlenme teklif etti etti, yoksa birakicam bu minik evi kendisine, ben tasinicam ferah, cimenli bir kasabaya. *

  • sadece sağ ayağı ile 500 golü olan bir mitolojik karakter. bu sayı brezilyalı ronaldo, thierry henry, andriy shevchenko gibi efsane forvetlerin tüm kariyerinde attığından daha fazla. sol ayağı ve kafasıyla ayrı ayrı üçer haneli gol sayılarına ulaştığını hatırlatmaya gerek olmasa da kariyerinin dörtte üçünde kanatta oynadığını eklemek gerekiyor. tarihin gördüğü en komple gol makinesi. gelen ortanın üstünden geçme şansı yok, sol ayağına gelen topu sağına çekmesine gerek yok. set oyunu oynadığınızda tilki gibi konumlanabilir, kontra aradığınızda 36 yaşında bile hala ölümcül olabilir. ceza sahası dışından 100'den fazla golü vardır, yarısına yakını serbest vuruştur. otuz beş metrenin uzağından attığı çokça golü vardır. yüz elliden fazla penaltı kullanmasına rağmen %85'e yakın gole çevirme oranı vardır. o fizikteki başka hiçbir futbolcunun atmadığı kadar fazla slalom gol atmıştır. avrupa şampiyonası, şampiyonlar ligi, premier lig, serie a ve la ligada gol kralı olmuştur. ilk ikisinde ayrıca tüm zamanların lideridir. galiba futbola gol denilen şey bu adam atsın diye girmiş. sonsuz saygıyı hak ediyor.

  • bebeğinizin kokusu.
    bir anda geçmişi hatırlatan bi parfüm kokusu.
    yağmur yemiş toprak kokusu.
    köy evi mutfağı kokusu.
    arı maya silgi kokusu.
    kavrulan salçaya sarımsak eklenince çıkan koku.
    iğde ağacı kokusu.
    denizden bi anda rüzgarla gelen yosun kokusu.
    fırında pişen kekin kokusu.

  • bizimkinin çoraplara karşı özel bir ilgisi var. temiz, pis farketmeden alır oynar. suyuna atar, çıkarır, yine oynar.
    çamaşırlıkta asılı duranları da kapar, suyuna atar. sonra tekrardan yıkarım ben de :/

    geçen gün kullanmadıklarımdan verdim oynasın diye. artık nasıl mutlu olduysa suyuna bile atmıyor. gece bizime yatıyor, oyuncak ayısıymış gibi çorabını da getirip, sarılıp öyle uyuyor.

    nasıl bir sevgidir bu.

  • vefakar topçu.

    c.ronaldo : "başarılarım için arkadaşım albert fantrau'ya teşekkür etmeliyim. beraber 18 yaş altı şampiyonasında oynadık. bizi izlemeye gelen sporting lisbon menajeri kim daha fazla gol atarsa takıma onu alacağını söylemişti. ''

    c.ronaldo : ''maçı 3-0 kazandık ben ilk golü attım albert ise ikinci golü attı üçüncü golde ise ben dahil herkesi etkileyen bir olay yaşandı. albert kaleciyi geçmişti ben de yanında koşuyordum albert'in tek yapması gereken topu boş kaleye göndermekti ama o topu bana pas attı. maçtan sonra neden yaptığını sorduğumda ise '' sen benden daha iyisin'' demişti. ''

    gazeteciler albert fantrau'ya hikayenin gerçek olup olmadığını sorduğunda albert '' evet hikaye gerçek ronaldo o maçtan sonra sporting altyapısına girdi ben ise futbolu bıraktım ve şu an işsizim '' cevabını verdi. gazetecilerin ''işsiz biri olarak bu kadar büyük bir eve, böyle güzel bir arabaya ve ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak parayı nereden buldun ? '' sorusuna albert fantrau'nun verdiği cevap ise her şeyi açıklıyordu. '' bunların hepsi cristiano ronaldo 'dan.''