hesabın var mı? giriş yap

  • mantıksız eylem. beyinsizleri uyutmak çok daha başarılı bir hareket olacaktır.

  • olay daha eskiye dayanıyor:

    - spacex 2016'da facebook'un kiraladığı bir uyduyu yollama işini aldı. uydu havada patladı.

    - zuckerberg, bu olayın üstüne 'spacex'in başarısızlığından büyük hayalkırıklığı yaşadım' içerikli pasif agresif bir mesaj yayınladı.

    - bir yıl sonra zuckerberg, elon musk'ın 'ai konusuna regülasyon gelmeli' görüşlerine 'sorumsuzca' diye bir açıklama yaptı.

    - elon musk bunun üstüne 'mark'la konuştum, o konudaki bilgisi kıt' diye bir twit attı.

    - bir yıl sonra da whatsapp kurucusunun #deletefacebook çağrısı üzerine elon musk 'feysbuk ney? aha varmış sildim gitti' tarzı twitler attı.

    sildiği şahsi hesabı hiç kullanmadığı bir hesap. aşırı kullandığı instagram'ı silmemiş çünkü 'göreceli daha bağımsız'mış. alakası yok. resmen feysbukun malı. 2012'den beri feysbukla veri paylaşımı da yapıyor. yani yaptığının bilgi gizliliği, özel yaşama saygı gibi konularla alakası yok. o yüzden pek kıymeti de yok.

    bu sürtünmeyi başlatan zuckerberg'in saldırgan iletişimi olsa da musk'ın yaptığında da alkışlanacak bir şey yok. filler tepişiyor.

  • ekşi sözlüğün kuruluş amaçlarından biridir faydalı ve doğru bilgilerin yayılması. şimdi ise biraz forum biraz piyasa bir tad almış gidiyor sözlük. evet maalesef yazarlar paylaşılan bilgileri sorgulamıyor, kendi kafasına uygunsa yazılan yazı, paylaşılan bilgi basıyor şukelayı...

    peki sözlüğün bu hale gelmesinin sebebi kim acaba?
    (bkz: ssg)

    önce kendi değerlerine aykırı hareket edip, ilgili ilgisiz herkesi yazar yapıp, kontrolü imkansız hale getir, sonra aziz nesin havalarında sözlüğün %bilmem kaçı aptal tespiti yap. neye yarar...

  • "kur’an’ın tercümesine kur’an denilemeyeceği ve tercümesinin kur’an hükmünde olmadığı konusunda islâm alimleri görüş birliği içindedir."

    ilk defa islam alimlerinin bir konuda görüş birliği içinde olduğunu duyuyorum.